Børnenes vinterferiesjov i Herning

Hvad skal du og børnene – eller børnebørnene lave i vinterferien?

Vi har lavet en oversigt over de sjoveste events i Herning til dig her.

Nemt, overskueligt og lige til at klikke videre i.

Et klik på billedet tager dig til mere information, billetbestilling mv.

 

10. – 26. februar
Vinterferie børnebillet

Vinterferie er lig med børnebillet i herningCentret. Så I skal selvfølgelig ikke snydes. Igen i år kan I få fingrene i vores populære børnebillet, fyldt med sjov og overraskelser. Børnebilletten kan købes hos Buddy til 80,-, og mindsteværdien af billettens indhold er 350,- kr. Billetten sælges i perioden fra fredag den 10. februar til og med søndag den 26. februar eller så længe lager haves. Billetten anbefales til børn i alderen 3 til 11 år.

80kr.

HerningCentret

10. – 19. februar
Naturen tæt på – konkurrence

Besøg den vandrende fotoudstilling i Løvbakkerne og tip en 13´ner. I vinterferien er der mulighed for at deltage i en lille konkurrence. Der er opsat 2 folderkasser ved hovedporten og 2 folderkasser ved Naturskolen. Inden man går den korte rute, snupper man lige en tipskupon i den ene. Og når turen er gået lægger man den udfyldte tipskupon i den anden. Så deltager man i konkurrencen om gode præmier til flere oplevelser i naturen for ”naturdetektiver”.

Gratis

Løvbakkerne Naturcenter

12. – 13. februar
Vinterferiehygge i Deep Forest Art Land

Tag på ekspedition i Deep Forest Art Land – og bliv forkælet med gratis pandekager og kakao over bål. Undervejs er der mulighed for at være med til at skabe et Land Art værk ved hjælp af naturens materialer. PS: Deep Forest Art Land er åben i hele vinterferien, og Land Art værket kan man bygge på hele ugen.

Gratis

Deep Forest Art Land

13. – 19. februar
Cirkus Mascot

I cirkusmanegen kan både børn og voksne glæde sig til at opleve Danmarks største hundeshow med cirkusdirektør Marianne og hendes 9 dejlige vovser. Sammen viser de en masse sjove hundetricks og hvorfor hunden ER og BLIVER menneskets bedste ven. Akrobaten Tatyana tager sine mange hulahopringe med under armen – og klovnen Gulio behøver nok ikke den helt store introduktion. Gulio er altid i godt humør og det smitter både til højre og venstre. Forestillinger hver dag kl. 11.00, 14.00 og 17.00 – i weekenden dog ikke kl. 17.00.

Gratis

HerningCentret

13. – 19. februar
Dippedutværksted

Tag en voksen ved hånden og gå i Dippedut værksted på 1. sal i Huset No7, hvor der hele uge 7 vil være åbent værksted med masser af fede krea-aktiviteter. Du kan lave en masse pynt til dit seje fastelavnsris, en fastelavnsranke, perlepynt med et strejf af fastelavn og meget mere. Vi finder krea-kufferten frem med alt materialet, og så vil vi glæde os til at se jer i løbet af ugen. Arrangementet er gratis, og I kan bare komme, som det passer ind for jer.

Gratis

Huset No7

13. – 17. februar kl. 10.00-18.00
Skattejagt i City

Traditionen tro inviterer Herning Bibliotekerne og Herning Cityforening på skattejagt i vinterferien. Denne gang kan I blive klogere på Hernings historie – måske lærer de voksne også noget nyt? Skattekortet finder du i Herning Folkeblad ugen op til ferien. Skattejagten løber fra fra mandag den 13. til fredag den 17. februar i tidsrummet 10 – 18. Det er gratis for børn og deres voksne at deltage – og der er som sædvanligt lækre godte-billetter til børnene. Skattejagten er henvendt til børn i alderen 5 – 10 år.

Gratis

Herning City / Herning Bibliotekerne

13. februar kl. 10.30-11.00
Filmfest for de 3-6 årige

Tag dit barn med på biblioteket til en hyggestund med popkorn og en række små film. Filmene varer ca. 5-10 minutter hver og henvender sig til børn i alderen 3-6 år. I er velkomne til at medbringe drikkevarer. Mød op og vær med! Både børn og voksne skal booke gratis billetter.

Gratis – book billet via klik på billedet

Biblioteket i Herning

13. februar kl. 13.00-16.00
Ice for kids

Har du lyst til at afprøve dine evner indenfor iskunst, så læs med her: Børn og voksne kan lære at lave deres helt egen isskulptur, når ICE FOR KIDS kommer til Torvet i Herning denne mandag fra kl. 13 og tre timer frem. Eventen er populær, sjov og lærerig. Til arrangementet får alle børn en isblok, et sted at arbejde, og værktøj til at bearbejde isen med. Undervejs får man hjælp og vejledning af billedhugger Søren Cip Nielsen fra »Ice for Kids« til, hvordan man gør. Og så er det ellers bare at gå i gang med at forvandle isen til alt, hvad fantasien tillader. Alle børn under 10 år skal ledsages af en voksen. Børn 4-6 år, har et separat bord med særlige værktøjer, som de ikke kan skade sig på. Husk: Passende påklædning og handsker.

Gratis

Herning City

13. februar kl. 13.30-15.00
Filmfest for de 7-9 årige

Tag dit barn med på biblioteket til en hyggestund med popkorn og en film. Filmen varer ca. halvanden time og henvender sig til børn i alderen 7-9 år. Det kan godt gå hen at blive lidt grimmt, men det ender helt sikkert godt! I er velkomne til at medbringe drikkevarer. Mød op og vær med! Både børn og voksne skal booke gratis billet.

Book gratis billet via klik på billedet.

Biblioteket i Herning

14. – 19. februar kl. 10.00-16.00
Vintersjov på HEART

Gå på opdagelse i vores udstillinger i vinterferien, kom til familieaktivitet, få en gratis pixibog til de yngste, nyd lækkerier i HEART Café og find spændende nyheder i HEART Shop. Børn under 18 år har gratis adgang. Familiebillet hele uge 7: 2 voksne i følge med børn for prisen af 1.

75 kr. for to voksne og børn

HEART Museum

14. – 19. februar kl. 10.00-16.00
Art Challenge på CHPEA-Museum

Til Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museums ART CHALLENGE inviterer vi dig og din familie til at gå på opdagelse i museets udstillinger. Når I køber billet til museet, vil I gratis kunne få udleveret et ART CHALLENGE-hæfte. I fællesskab kan I undersøge udvalgte kunstværker ved at læse teksterne og svare på spørgsmål eller løse opgaver, I finder i dette hæfte. Vælg selv, om I vil følge hæftet slavisk eller fordybe jer i udvalgte kunstværker og opgaver, der optager jer særligt undervejs…

14. – 15. februar kl. 11.00-15.00
Masker og Maskiner

Tirsdag og onsdag i uge 7 kan du tage familien med på Tekstilmuseet og lave fastelavnsmasker i vores filtværksted. Man kan gå på opdagelse på fabrikken efter materialer og lave pomponer eller fletninger til haler. I systuen hjælper syerskerne med at sætte masken sammen. Alle børn må lave én maske, og det er gratis. Igen får man chancen for at komme med ind i maskinrummet og se hvad der formede Herning og resten af Midtjylland i det 20. århundrede. Maskinerne snurrer, og fabrikken summer som dengang Midtjylland var Danmarks strikke- og systue. Her produceres endnu, og varerne findes i museumsbutikken.

Børn er gratis, voksne betaler 75 kr.

Tekstilmuseet i Vestergade

14. februar kl. 10.00
Pimp dit udklædningstøj

Huset No7 disker op med idéer og materialer til at pimpe din udklædning til fastelavn. Eller måske var det noget med et maske eller et pandebånd. Arrangementet er for børn ifølge med en voksen og inkluderer en lækker fastelavnsbolle til hver til arbejdet. Billetter købes via klik på billedet.

75 kr. for et barn og en voksen inkl. fastelavnsboller.

Huset No7

14. februar kl. 10.00-12.00
Design din egen mulepose

Skal din mulepose pyntes med stjerner, hjerter, håndtegn eller noget helt andet? Så kom ind i MakerSpace, hvor vi klipper farvet vinylplastik ud med saks og sætter det på en mulepose. På vores vinylskærer kan du også lave en tekst til muleposen. Du bestemmer helt selv, hvordan designet skal være, og så hjælper vi med at få det varmet fast på stoffet med en særlig varmepresse. Man skal IKKE have billet, og man behøver ikke være med fra start. For børn 8 – 12 år gerne sammen med en voksen.

Gratis

Biblioteket i Herning

14. februar kl. 11.00-13.00
Gøglerfest i Kibæk

Biblioteket i Kibæk får besøg af en ægte gøgler, og der er lagt op til herlig gøglerfest når Jon G. Lør ruller manegen ud. Først står den på topunderholdning for hele familien, når han viser sine imponerende og hylemorsomme gøglernumre, og derefter inviterer han børn (og voksne) til at prøve kræfter med diverse cirkusdiscipliner: Der vil bl.a. være mulighed for at træne balance, jonglere med bolde og kegler, gå på line, spille med diabolo, devilsticks og meget andet. Som afslutning er der ildshow udenfor. Programmet for dagen er: Kl. 11:00: Gøglershow med Jon G. Lør for hele familien. Kl. 11:30: Cirkuslegeplads. Kl. 13:00: Ildshow. Man skal IKKE have billet, og man behøver ikke være med fra start.

Gratis

Lokalbiblioteket i Kibæk

15. februar kl. 10.00-11.00
Familietur på Tekstilmuseet

Tag familien med på Tekstilmuseet i vinterferien og kom med på en guidet tur igennem det midtjyske tekstileventyr. I skal møde Niels som søger arbejde på fabrikkerne i 50’ernes Herning. Sammen med en af museets formidlere skal I være med til at forme Niels’ liv, når han flytter fra land til by. I kommer til at mærke livet i tekstilbranchen på egen krop, når fortid, nutid og fremtid bindes sammen. Der bliver mulighed for at tegne men også prøve at arbejde på akkord på en sjov måde, hvor I skal samarbejde om at få produktionen til at køre. Der er et begrænset antal pladser og der er tilmelding via klik på billedet.

95 kr. for voksne, børn er gratis

Tekstilmuseet i Vestergade

15. februar kl. 11.00-15.00
Krea-fest i Aulum

Slip din kreativitet løs. Biblioteket har hevet alle de farvestrålende rester frem fra gemmerne. Der er masser af pailletter, perler, glimmerkarton, glansbilleder, bånd, perler og alt, hvad vi ellers har samlet sammen gennem årene. Kom og hjælp os med at få brugt det hele. Du kan lave lige, hvad du vil. Der er ingen færdige løsninger, så kom og hav en fest med lige hvad du har lyst til at være kreativ med. Du må selvfølgelig tage det hele med hjem bagefter. Ingen tilmelding, bare mød op.

Gratis

Lokalbiblioteket i Aulum

15. februar kl. 11.00 – 13.30
Gøglerfest i Herning

Biblioteket i Herning får besøg af en ægte gøgler, og der er lagt op til herlig gøglerfest når Jon G. Lør ruller manegen ud. Først står den på topunderholdning for hele familien, når han viser sine imponerende og hylemorsomme gøglernumre, og derefter inviterer han børn (og voksne) til at prøve kræfter med diverse cirkusdiscipliner: Der vil bl.a. være mulighed for at træne balance, jonglere med bolde og kegler, gå på line, spille med diabolo, devilsticks og meget andet. Som afslutning er der ildshow udenfor. Programmet for dagen er: Kl. 11:00: Gøglershow med Jon G. Lør for hele familien. Kl. 11:30: Cirkuslegeplads. Kl. 13:00: Ildshow. Man skal IKKE have billet, og man behøver ikke være med fra start.

Gratis

Biblioteket i Herning

16. februar kl. 10.00-13.00
Fastelavn og vintersjov

Der er fastelavnsfejring på Frilandsmuseet. Her kan du pynte fastelavnsris, lave masker, slå katten af tønden og høre om fastelavn i gamle dage. Der vil også være rig mulighed for at kigge inden for i Frilandsmuseets historiske hus eller besøge Jens Nielsens bondegård. Kl. 11 slår vi katten af tønden og kårer årets kattekonge og kattedronning. Helt frem til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat. Denne dag nøjes vi dog med lidt godter i tønden. Du må selvfølgelig gerne være klædt ud. Der er gratis entré for hele familien.

Gratis

Frilandsmuseet i Museumsgade

16. februar kl. 11.00-15.00
Krea-fest i Sunds

Slip din kreativitet løs. Biblioteket har hevet alle de farvestrålende rester frem fra gemmerne. Der er masser af pailletter, perler, glimmerkarton, glansbilleder, bånd, perler og alt, hvad vi ellers har samlet sammen gennem årene. Kom og hjælp os med at få brugt det hele. Du kan lave lige, hvad du vil. Der er ingen færdige løsninger, så kom og hav en fest med lige hvad du har lyst til at være kreativ med. Du må selvfølgelig tage det hele med hjem bagefter. Ingen tilmelding, bare mød op.

Gratis

Lokalbiblioteket i Sunds

17. februar kl. 11.00-11.45
Dansefest med Babybandet

Herning Bibliotekerne inviterer de 0-5 årige til dansefest med Babybandet, De garanterer en dansefest for børn mellem 0-5 år. En forrygende familiekoncert med fest, farver og sæbebobler. Musikken leges med sanglege, der er skræddersyede til musikken på en måde, der styrker dit barns motorik. Sangene dækker hele din babys dag – fra morgenritualer, bleskift, afslapning og spisetid til tandbørstning og puttetid. Vi håber, at I tager en ørehænger eller to med hjem på puslebordet. Husk at både børn og voksne skal booke GRATIS billet via klik på billedet.

Gratis

Biblioteket i Herning

17. februar kl. 18.00
Robin Hood

Tag med på eventyr i Sherwoodskoven. Familieforestillingen ‘Robin Hood’ er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven. Forestillingen byder på både eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed. Talrige af de kendte og elskede figurer og scener, som mange husker, er også med. Det gælder både den ikke helt fromme broder Tuck, den stærke lille John, som er mester i stokkekamp, sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, kong Richard og ikke mindst lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

150kr. per person

Herning Teater / MCH Herning Kongrescenter

 

18. februar
Cricket for børn

Herning Cricket Club inviterer alle mellem 6 og 12 år til åbent hus, hvor de kan prøve kræfter med cricket. Det er gratis og foregår i Multihallen i Sportscenter Herning (Holingknuden 5, 7400 Herning).

Gratis

Herning Cricket Club

18. februar kl. 10.00
Kreativ dans for de 5-7 årige

Alle kan danse kreativt, for der findes ikke rigtigt eller forkert i kreativ dans – alle bevægelser kan nemlig bruges. Børnene kan bruge al deres kreativitet og skabe danse- og bevægelsesøvelser sammen, finde på deres egne sjove dansemoves og koreagrafier. Underviser er Anna Gabriella Pearce, som er uddannet danseformidler ved Skolen for Moderne Dans. Hun arbejder med dans som underviser, koreaograf og danser. Billetter bookes via klik på billedet.

50 kr. per barn

Huset No7

18. februar kl. 10.00
Kreativ dans for de 8-10 årige

Alle kan danse kreativt, for der findes ikke rigtigt eller forkert i kreativ dans – alle bevægelser kan nemlig bruges. Børnene kan bruge al deres kreativitet og skabe danse- og bevægelsesøvelser sammen, finde på deres egne sjove dansemoves og koreagrafier. Underviser er Anna Gabriella Pearce, som er uddannet danseformidler ved Skolen for Moderne Dans. Hun arbejder med dans som underviser, koreaograf og danser. Billetter bookes via klik på billedet.

50 kr. per barn

Huset No7

19. februar kl. 10.00-17.00
Børnecasting

Er du den nye børnemodel, eller nye filmstjerne? ”Krøller eller ej, vi elsker vores børn” – hos Cast Agency Denmark er vi vilde med børn – uanset om de har flotte krøller, skønne stritører, store brune øjne, krudt i rumpetten, charmerende mellemrum mellem fortænderne eller et dejligt smil! Lige nu søger vi alle slags børn i alderen 3-14 år, som synes, det kunne være sjovt at få mulighed for at medvirke i model-, film- eller TV-opgaver for kendte brands. BEMÆRK TILMELDING (klik på billedet).

Gratis

HerningCentret

19. februar kl. 10.30-12.00
Familieaktiviteter på HEART

Kom og lav dit helt eget Cronhammer inspirerede værk! Vi slipper fantasien løs og arbejder med vilde, sjove og finurlige collager. – Måske puster du liv i din helt egen papirmaskine eller modellere knogle og vinger til et fabeldyr. Ulvetime for børn – gratis pixibog for de yngste – Gå sammen på opdagelse blandt Ingvar Cronhammars kunstværker og tag pixibogen med ind i Skyggeland. Her møder du forunderlige fantasivæsner og mærkelige fabeldyr! Hjælp Milo og ulven med de lysende øjne med at finde vej i udstillingen Ulvetime.

Gratis for børn, voksne 75 kr.

HEART Museum

19. februar kl. 15.00
Arne Alligator

Alle de mindste børn har nu mulighed for at møde en kendt og elsket skikkelse, som de hygger sig med på skærmen, nemlig den søde og sjove Arne Alligator. I dette herlige show tager publikum på eventyr med Arne og alle hans venner, og der skal selvfølgelig synges og danses til de kendte sange fra det populære børneshow. En alligator er normalt et ret skræmmende og farligt dyr, men ikke Arne. Han er sød, kærlig og sjov – og sælges endda som krammebamse. Glæd dine børn eller børnebørn med denne underholdende og musikalske vinterferieoplevelse, der er fyldt af sjov, glad og smittende musik og herlig humor fra den inderste jungle. Anbefalet aldersgruppe: 0 – 6 år.

Børn 175 kr. / voksne 220 kr.

MCH Herning Kongrescenter

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet