Sådan bliver skræmmehuset i Gullestrup til

Det starter med en lille ide, og så vokser det i kreativitet og sjov. Når vi starter vores planlægning til årets halloween-event, begynder det allerede den første november. Ja det er tidligt, men det er allerede der, glæden og spændingen til næste år starter.

Vi samler alle dem, vi vil have med til at få drømmen ud i virkeligheden, og så står den ellers bare på idéstorm. Alle ideer – uanset hvor store og umulige – kommer på listen. Herefter kommer ideerne til, hvordan man ville kunne føre hver ide ud i livet, og hvilke vi kan kombinere. De første måneder er fokuseret på drømmen og ideen og ikke på realiteten.

Der bliver arbejdet på højtryk ude i Gullestrup lige nu, sent ind i nattetimerne på nogle dage, så der kan blive lavet et skræmmehus for børnene i Herning og omegn.

 

Elizabeth og Alice, bedre kendt som Heksene i Gullestrup, startede det hele i 2018. De maler stenvægge på papkasser, syer kostumer og andre frivillige klipper blade ud af forskellige papirer.

 

 

Sidste år var Gullestrups skræmmehus utrolig populært, og for første gang oplevede vi, at der ikke var nok slikposer halvvejs igennem og måtte derfor ud for at lave flere slik poser.

Planlægningen og udarbejdelsen af halloween tager tid og meget arbejde for at sikre sig, at det bliver en god oplevelse for alle. Papkasser som står og fylder for andre, bliver set som mulighed for at lave vægge, træer eller andre ting, som kan hjælpe med at gøre skræmmehuset så uhyggeligt som muligt. Der bliver ikke set begrænsninger, kun udfordringer som kan være med til at i år kan blive den bedst mulige halloween for alle. Selv hjemme hos heksene vrimler det med halloweenpynt året rundt. Der kan findes falske øjne ved syting, kraniet fra et får og ude på deres altan sidder skelettet Peter.

Sidste år blev Halloween for første gang afholdt i Byens Hus – Lyngens kvarter – i en lille trappeopgang i samarbejde med Plads til forskel, mad-holdet og bestyrelsen. Det var så stor en succes, at børn endnu taler om det og er bange for trappeopgangen, hvis nu der lægger nogen og lurer. I år bliver det endnu engang holdt i Byens Hus, hvor alle er velkomne, og denne gang bliver det holdt over en weekend fremfor én dag, så flere kan få lov til at opleve halloween i Gullestrup.

Vi glæder os til at se jer!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet