VM I RIDESPORT – Heste dyrere end de dyreste huse flytter ind!

Blogindlægget er skrevet af Diana Bach Bak.

Fotos og facts venligst udlånt af www.herning2022.com, hvor du kan læse meget mere… 🙂

 

Heste dyrere end de dyreste huse i Danmark flytter ind.

Lige om lidt sker der noget i vores lille yndige land, og jeg ved ikke, om folk egentlig er klar over, hvor stort og crazy det bliver…?! Men i næsten alle de første 14 dage af august måned er der ca. 200 millioner fra hele verden der følger med i, hvad der sker her i Danmark.

… HVAD DER SKER HER I HERNING

80 % af ALLE de midtjyske hoteller i en omkreds af 80 km er næsten allerede fuldt booket… Hele midtvestkystens sommerhuse melder om snarlig udsolgt.  Mange har valgt at udleje værelser og deres egne huse for at gøre plads og støtte op om det verdensomspændende stævne, som store nationer også ønskede at være værter til. Men det blev “lille” Herning.

… Til trods for at de andres budgetter, planer og sikkert også armbevægelser var endnu større og mere vulgære. Men jeg kan ikke lade være med at være lidt fræk og sige – at de bare ikke havde Herning. Byen, der for alvor blev sat blandt de øverste på ranglisten i sportens verdenskort i 2018, hvor de huserede VM i ishockey, hvilket de gjorde SÅ godt sammen med København og Sverige, at de nu er blevet genvalgt til at afholde det i 2025.

Den 2. august åbnes staldene, hvor 1000 heste – der hver kan have en værdi i millionklassen, hvor ikke engang de dyreste solgte boliger i Danmark kan være med på prisniveauet… Ja, jeg har endda hørt om en hest, der slog værdien af det solgte hus til 100 mio. kr. – og 550 ryttere fra 70 forskellige nationer flytter ind – og med hver deres stab af dyrlæger, personlige trænere, hjælpere og familier, vil det tilsammen give over 11.000 mennesker, der hver eneste dag kommer til at besøge området. Busser er lejet kun til at servicere dem under opholdet – så de eksempelvis kan blive kørt til og fra Herning eller hvor end, de skal hen. Der vil blive set 25 eksklusive reklamedækket replugin-hybrid Mercedes biler køre omkring i bybilledet, når de skal transportere VIPer rundt i områderne.

VIDSTE I AT…

Via mit samarbejde med HerningErKultur har jeg godt lidt kunne fornemme, at det her bliver STORT, men så crazy har jeg alligevel haft svært ved helt at sætte mig ind i. Men NU er det ved at ramme mig… og tro mig – der skal holdes en masse fester i august måned… 🙂

Jeg var til informationsmøde tirsdag i sidste uge – og har været målløs lige siden.

For vidste I, at…

 • 200.000 tilskuere er ventet over de 10 dage
 • 800 frivillige, hvoraf 271 er fra udlandet, har meldt sig
 • 1000 heste vil komme
 • 500 ryttere kommer
 • 173 lastbiler fyldt med sand er på vej fra Sverige
 • 35.000 m2 ridebaner med 12 cm dybde af sand skal laves – hvilket svarer til 5 store fodboldbaner, 30 normale ridebaner, 281 beachvolley baner eller 600 petanquebaner
 • De 35.000 m2 danner i alt 11 arenaer – 3 til konkurrence, resten trænings- og opvarmningsbaner mm.
 • 10 km. bannere er produceret
 • 119 æresdækkener til vinderhestene er bestilt
 • 46.530 stykker tøj til crew og salg er leveret
 • 72.000 kaffekopper med VM-logo er bestilt
 • 40 hoteller/10.000 værelser i 80 km. omkreds fra Herning er booket til ryttere, deres familier, deres stab, officials, journalister mv.
 • Hele HAL M bliver lavet om til et stort diskotek
 • HAL L bliver pressehal for 1100 journalister
 • Hele HAL C bliver opbygget til et Cabine Hotel med 275 dobbeltværelser til ca. 500 mennesker, deriblandt mest de frivillige.
 • Dyreskuepladsen + parkeringen bag Stadionet bliver til stalde + opvarmningsbaner
 • En mark vil dernæst blive til The Village Camping med 500 campingpladser
 • Et område med storskærm vil kun blive lavet til de i alt 11.000 medrejsende stab, familier, dyrlæger mm.
 • Den runde parkering foran stadionet, vil blive lavet om til hele 220 stande til store messeudstillere
 • Maskotten hedder HENRI – De frivillige kaldes for HENRI’s HEROES

 

Det var bare nogle af de små fun facts, som vi fik – og som rystede mig helt fuldstændig… Selvom jeg er en gammel hestepige, og mit lille hestehjerte hamrede ekstra meget under hele infomødet. Det hele har vokset sig så stort og luksuriøst siden dengang… Hvilket naturligvis også er ved at være en del år siden… 😉 Men når man ikke har den sport som nationalsport, så er det svært lige at sætte sig ind i, helt hvor sindssygt stort det bliver.

Fra fodbold til hest

Hele eventet vil foregå på 3 hovedarenaer og 1 af dem er jo nærmest flyttet direkte ind i vores andet lille hjem 🙂 Der, hvor vi, (og mange andre) som familie, de sidste 12 år er kommet næsten hver 2. weekend, for at suge en masse fodboldoplevelser til os. Snart bliver MCH ARENA nemlig lavet om til Stutteri Ask Stadium, hvor fodboldplænen, der har været kåret som Danmarks bedste utallige gange, vil blive kørt væk, for at nogle af de 173 lastbiler fra Sverige fyldt med sand igen vil formere hele stadionet om til en stor ridebane med et underlag af et 12 cm. højt sanddække. De første 4,5 dage skal det virke som en dressur bane, og de efterfølgende 4,5 dage til spring.

10.000 tilskuere vil her eneste dage sidde på tribunerne, hvor 40% af dem kommer fra udlandet. I VIP-loungerne, er hver eneste bord alle dage allerede så godt som udsolgt, HVOR VILDT ER DET IKKE?

Jeg synes, at det er så vildt fascinerende, hvordan man bare lige kan benytte så fastsatte rammer til noget helt andet. Det samme gælder Jyske Bank Box, der også har været tryllet om til både en hockeybane, en motocrossbane, koncertscener – ja de har sågar bygget en hel svømmehal derinde, da de afholdt EM i kortbanes svømning i 2013. Er det ikke imponerende? I slutningen af juli laves den også til en ridebane, da VM i voltigering afholdes derinde. Selvom jeg dengang mest var til dressur, så er det måske voltigeringen, jeg glæder mig allermest til at se. Så vildt, hvordan de kan lave alle mulige former for akrobatik, som de fleste (skal selvfølgelig nok blot tale for mig selv… 😉 ) ikke en gang kan gøre på gulvet… Dette gør de så bare på smukke hesterygge i fuld bevægelse. RESPEKT!

Den sidste arena – BB Horse Arena – med plads til 3.000 tilskuer – laves på marken, der normalvis også benyttes som p-pladsen ud mod motorvejen. Her skal VM i para-ridning foregå. Så det vil altså være verdensmesterskaber i gang i hele 4 discipliner i de dage i Herning…

Oversigt foto venligst udlånt af www.herning2022.com – hvor du kan læse meget mere.

STREETFOOD, HESTESJOV og LIVE MUSIK

Da programmet for Herning City kom på skærmen, kunne man næsten fornemme et SKÅL lyde igennem lokalet. Her sad lokale mennesker, der alle glæder sig helt vildt og suger alt til sig for at blive klædt ordentlig på til igen at tage imod hele verden.

Torsdag den 4. august åbner ballet.

LIVE MUSIK, LIVE MUSIK, LIVE MUSIK, LIVE MUSIK, MGP, STAND UP, YOGA, KÆPHEST RIDNING, ØLSMAGNING, DANS – Det er bare noget af det, der stod på programmet – alt sammen i gaderne, ved Tinghuset og på torvet, der er fyldt op med masser af streetfood – ja der er ingen tvivl om, at de igen vil sikre, at der er mad nok til alle – og ønsker man at spise på restauranterne i den periode, så skal man være hurtig til at booke bord nu…

Fik jeg nævnt LIVE MUSIK…? 😉

Ej, jeg var virkelig overvældet over at se så tætpakket et program på 11 dage og kun 3 dage havde ikke livemusik på sig. Navnene var Nicholaj og piloterne, Mathilde Falch, Thomas Buttenschøn mm. + en dag med MGP-show, hvilket os med børn jo godt ved, hvor stort og farverigt et festshow, det kan være. VM-arrangørerne og Visit Herning har et mål om, at de små 2 uger i august skal være en totaloplevelse for alle – Hvor oplevelserne i Danmark bliver hængende i minderne – måske endda så meget at resultaterne i ridning blot bliver et bonusminde…  🙂

Tænk at “lille” Herning vandt kampen om værtskabet af noget så kæmpestort, at 200 mio. i hele verden vil kigge med på. De vandt ikke bare mod kæmpe nationer – men de formoder nu også konstant at levere og være under den største loop fra det Internationale Rideforbund – hvor hver eneste lille detalje skal godkendes – præcis som FIFA og UEFA skal godkende alt i fodboldens verden.  Alligevel stod de til infomødet med det største overskud og glæde i stemmen.

Så husk lige at sætte kryds i kalenderen den 4 -13. august, uanset om du er til hest, fest, hygge eller måske er til lidt af det hele… 😉 For wow sikke en fest det bliver i det midtjyske!

Er I allerede klar over, hvor stort det her bliver? Eller er det måske bare herhjemme, det ikke helt er forstået – endnu…. 🙂

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet