Program for Kulturfest Herning 2021 – En for alle

TRYK PÅ HVER ENKELT AKTIVITET FOR AT LÆSE MERE

KULTURFEST TO GO

Den 6. juni – Kl. 11.30: Ferniseringsfrokost hos Kirja // Haderup Borgerforening
(Lokation: Haderup Kultur- og Idrætscenter)

Kom med til hyggelig ferniseringsfrokost i Haderup Kultur- og Idrætscenter forud for eftermiddagens fernisering. Det koster 85 kr. pr. person og drikkevarerne købes i centeret. Tilmelding sker til Mette Jensen på tlf. 24628742 senest den 2. juni. Husk et gyldigt coronapas.
Den 6. juni – Kl. 14.00: Fernisering i anlægget // Haderup Borgerforening
(Lokation: Jens Jensens anlæg)

Kom til spændende fernisering i Jens Jensens anlæg, hvor en række lokale kunstnere udstiller deres kunsthåndværk. Borgerforeningen er vært for et lille glas og lidt snacks ved en hyggelig eftermiddag i kunstens tegn.
Den 8. juni – Kl. 19.30: Guidet anlæg og museumstur // Haderup Borgerforening
(Lokation: Jens Jensens anlæg/Haderup Museum)

Kom og få en guidet tur i Jens Jensen anlæg og på Haderup Museum. Der vises rundt i små grupper af hensyn til coronarestriktioner. Støtteforeningen til Jens Jensens anlæg er vært ved kaffen. Vi glæder os til at se jer.
Den 9. juni – Kl. 19.00: Sangaften i Jens Jensens anlæg // Haderup Borgerforening, Herning Bibliotekerne og Den Jyske Sangskole
(Lokation: Jens Jensens anlæg)

Herning Bibliotek guider de sangglade fremmødte gennem sange fra højskolesangbogen. Medbring gerne stole, tæpper og aftenskaffen. Skulle det blive regnvejr, så foregår arrangementet i teltet i anlægget. Husk tilmelding til Mette Jensen på 24628742.
Den 11. juni – Kl. 18.00: Musikaften med fællesspisning // Haderup Borgerforening
(Lokation: Haderup Kultur- og Idrætscenter)

Kom og vær med til en hyggelig aften udendørs med god musik og fællesspisning. Mathias Lauridsen leverer musikken, og du kan få en lækker menu med frankfurter, salat og kartoffelsalat til 60 kr. pr. person. Børnemenu kan tilkøbes for 30 kr. pr. barn. Medbring selv drikkevarer og aftenskaffen – og husk evt. et tæppe. Tilmelding sker til Mette Jensen på 24628742 senest den 9. juni.
Den 12. juni – Kl. 11.00-13.00: Familieworshop ved Herning Billedskole // Haderup Borgerforening og Herning Billedskole
(Lokation: Jens Jensens anlæg)

Kom og vær med til en hyggelig dag, hvor Herning Billedskole hjælper med at få prydet byen med den flotteste skilteskov. Husk at tage tøj på, som må blive beskidt. I tilfælde af regn er vi i teltet i anlægget. Tilmeld gerne familien forud til Mette Jensen på tlf. 24628742.
Den 6. juni – Kl. 14.00-16.00: Citrondrengen i Kibæk // Ældrerådet i Herning Kommune og Alhuset
(Lokation: Alhuset, Kastanie Alle 27 6933 Kibæk)

Kom og oplev en festlig dag sammen med Citrondrengen. Vi synger sammen og hører en række velkendte sange. Vi hygger os i pausen med boller og lagkage, inden vi afslutter dagen med mere festlig musik. Deltagerpris: 50 kr. Tilmelding foretages til Alhuset på tlf. 97191270 efter først-til-mølle. Der er plads til 50 personer.
Den 8. juni – 10.00-11.00: Undergang // Herning Bibliotekerne og Alhuset
(Lokation: Kibæk Bibliotek, Solbakken 30 6933 Kibæk)

Hvor slem skal virussen være, før samfundet bryder sammen?
Søren Poder fortæller om sit arbejde med romanen Undergang. Om at hente inspiration fra corona-pandemien, frygten og uvisheden. Om beskrivelsen af samfundssind og fællesskabets styrke eller skrøbelighed.
Hvor godt har vi klaret os? Hvor lidt skal der til, før institutionerne bryder sammen? Og hvilke overvejelser gør man sig som forfatter, når man bruger pandemien som ramme for fiktion, mens pandemien stadig står på?Der serveres kaffe og en ½ bolle kl 9.45, så tilmelding er nødvendig på enten https://place2book.com/da/sw2/sales/t8mi3k55pv eller direkte til Alhuset på tlf. 97191270 efter først-til-mølle. Der er plads til 50 personer.

Den 9. juni – Kl. 19.00: EKKOER AF FEJRING // Alhusets Brugerforening, IKAROS/Odin Teateret og Swinging Europe
(Lokation: Alhuset, Kastanie Alle 27 6933 Kibæk)

En teaterkoncert der vil fejre livet, udtrykke taknemmelighed gennem sang, og skabe et rum, for at huske dem, der ikke længere er iblandt os.I alle kulturer er dåben, brylluppet og begravelsen i blandt de vigtigste fejringer i samfundet. I blandt disse fælles ritualer og manifestationer blev sangstemmen, som et effektivt instrument, en vigtig udtryksform.

Dette projekt vil prøve at genskabe gamle traditioner ved brug af musik fra hele verden (Europæisk, Latinamerikansk, Balkan-musik mm.)

Siden 2008 har Ikaros optrådt i kirker, sammen med andre internationale kunstnere, med blandede nationaliteter og baggrunde.

Pris: 50 kr. inkl. kaffe.

Direkte tilmelding til Alhuset på tlf. 97191270 efter først-til-mølle. Der er plads til 50 personer.

Den 11. juni – Kl. 14.00-20.00: Kulturfest ved Børnesøen // Herning Billedskole, Alhusets Brugerforening, Spejderne og FDF’erne i Kibæk m.fl.
(Lokation: Børnesøen i Kibæk)

Mød op til en spændende dag i kulturens tegn ved Børnesøen.
Kl. 14.00-17.00 vil der være spændende workshops for børn ved Herning Billedskole og Herning Cirkusklub, og både spejderne og FDF’erne fra Kibæk vil lave aktiviteter.
Kl. 14.00-20.00 er der mulighed for at prøve den opstillede krolfbane. Alhusets Kroketklub er selvfølgelig behjælpelig med reglerne.
Kl. 16.30-17.30 er der dejlig fællessang ved Den Jyske Sangskoles pianister Morten M. Hansen og Oliver Dyrholm.
Kl. 18.00-20.00 er der musik ved SOUND FROM A BASEMENT.
Der vil være mulighed for at købe lidt spiseligt fra Meny Kibæk.
Den 5. juni – Kl. 11.00-16.00: Krocket med swing // Simmelkær Gymnastik- og Idrætsforening
(Lokation: Simmelkær Boldbane)

Krocketinstruktører fra Simmelkær, Sinding, Ilskov og Sunds vil hjælpe dig godt i gang med en dag, hvor vi sætter swing i krocketkøllen og lader kuglerne rulle. Kom som du er og tag gerne din ven med til en hyggelig eftermiddag.Kl. 11.00: Grundlovstale v/ byrådspolitiker Lone Nielsen (G)
Kl. 11.20: Oplæg til eftermiddagens krocket spil v/Verner Rønnow, DGI’s kroketudvalg
Kl. 11.30: Prøv at spille krocket under vejledning fra din tildelte mentor
Kl. 13.00: Vi serverer en gratis pølse m/brød. Kaffe, øl og vand kan købes hele dagen.
Kl. 13.30: Vi spiller en venskabelig dyst – stadig under vejledning fra din tildelte mentor.
Kl. 15.00: De lokale Moorliners giver en opvisning i linedance

Vores krocket er ikke det du kender fra havespillet, men en udgave med elementer fra både golf og skak. Der er strategi, taktik og regler for hjerne og hjerte.

Den 7. juni – Kl. 16.00-16.45: Fri din fantasi // Simmelkær Gymnastik- og Idrætsforening og Team Teatret
(Lokation: Simmelkærhus, Troldbjergvej 12. Sunds)

Hvornår har du sidst danset tæt med din fantasi? Har du prøvet at smage en citron af magisk luft eller bowlet med en vandmelon? Har du fløjet på ryggen af en kæmpefalk eller danset tango med en tiger? Hvis ikke, så er det vist ved at være tid!Tag med på en lille rejse, hvor børn, forældre og bedsteforældre får sat sin fantasi i sving sammen. Vi skal lave sjove teaterøvelser og få et godt grin sammen, mens vi tester om de voksne kan træde lige så langt i fantasiens univers, som børnene kan.

Workshoppen ledes af dramaturg og teater lærer/dramapædagog samt børn fra Team Teatrets Teaterskole.

Medbring en lille æske per familie. Det kan være en fra gemmerne, genbrug eller måske en I selv har foldet af papir.

Målgruppen er børn i alderen 1-10 år samt deres forældre eller bedsteforældre.

Tilmeldingsfrist fredag den 4. juni 2021 til Berit Skovlod Kold på berit@skovlod.eu eller tlf. 21294565.

Den 9. juni – Kl. 16.00-19.00: Hvis jeg bliver voksen // Simmelkær Gymnastik- og Idrætsforening, Team Teatret og sART Danseteater
(Lokation: Simmelkærhus, Troldbjergvej 12, Sunds)

Sofie Christiansen, koreograf og instruktør har igennem mange år spurgt sit publikum til råds og hentet inspiration til sine forestillinger gennem workshops om et specifikt emne. Denne gang er det voksen livet der er sat under lup.Er det at være voksen synonymt med at være kedelig, stivsindet, uinspireret, mens det ungdommelige modsat repræsenterer det spontane og inspirerende?

Workshoppen består af kreative lege og bevægelser ud fra dit eget forhold til voksenlivet. Vi vil tale om hvad det vil sige at være voksen for dig, og kigge på forskelle mellem generationerne.

Er du over 18 år, og har du lyst til at bruge 3 timer af dit liv på et anderledes møde, hvor du får debateret, grint og rørt dig, så tilmeld dig hos Berit Skovlod Kold på berit@skovlod.eu senest den 8. juni 2021.

Forestillingen ”Hvis jeg bliver VOKSEN” spiller på Team Teatret d. 15 – 17 nov. 2021.

Den 10. juni – Kl. 17.00-20.30: Åben Kirke i Simmelkær // Simmelkær Menighedsråd og Simmelkær Musikskole
(Lokation: Simmelkær Kirke, Hodsagervej 29, Sunds)

Simmelkær kirke er blevet renoveret, og er nu genåbnet efter at have været lukket i over et år. Vi fejrer genåbningen med musik i kirken og en pølsevogn på kirkepladsen.Menighedsrådet står for fremvisning af den nye flotte kirke – alle er velkomne.

Hver halve time er der mulighed for at sætte sig godt til rette i de nyrestaurerede bænke og lytte til et par numre med god musik. Ind imellem musikken kan man se nærmere på kirken, kigge på diasshow fra kirkerenoveringen og nyde en pølse og en øl eller vand ude på pladsen foran kirken.

Musikken leveres af vores nuværende organist Henrik Andersen, vores tidligere organist Elin Trankær, vores nye kirkesanger Toke Jensen, nuværende og tidligere elever fra Simmelkær musikskole med lærer Chris Lysholt og orkestret “Samspilsramt”, der ledes af Helle Majlund.

Program for Åben Kirke i Simmelkær:

Kl. 17.00: Saxofon og klaver ved Elin Trankær og Henrik Andersen
Kl. 17.30: Sang ved Toke Jensen akkompagneret af Henrik Andersen
Kl. 18.00: Trompet og orgel ved Søren Vilsbøl og Henrik Andersen
Kl. 18.30: Eleverne Malthe og Anders fra Simmelkær Musikskole samt musikskolelærer Chris Lysholt spiller fire numre på guitar og bas
Kl. 19.15: Orkestret ”Samspilsramt” giver koncert under ledelse af Helle Majlund

Den 8. juni – Kl. 09.30-11.00: Sæbebobleshow, magi og sjov for de mindste børn i Sørvad // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvads institutioner og dagplejere – lukket arrangement)

Gitte fra Magi og Sjov kommer og laver sæbeboble-show for de mindste i institution og dagpleje i Sørvad. Arrangementet er for inviterede, der skal opleve de fascinerende sæbebobler i et show, hvor der leges med sæbebobler på mange forskellige måder. Der vil være en lille overraskelse til alle børne.
Den 8. juni – Kl. 15.30: Vinduespudsere med røde næser // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvad Plejecenter)

Forglemmigejklovnene gæster Sørvad Plejecenter. Vinduespudserne med de røde næser kommer med rengøringsvogn, vinduespudsergrej og musik. Klovnene vinker ’goddag’ til beboerne gennem vinduet, og via mimik og tydeligt kropssprog, bringer klovnene glæde ind i stuerne. Når der skal vinkes ’farvel’, forlader klovnene dansende stedet med vogn og musik. Klovnene efterlader uden tvivl de ældre med et smil på læben.
Den 9. juni – Kl. 19.00: Arkæologisk Cykeltur // Byfestudvalget i Sørvad og Museum Midtjylland
(Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter)

Der er utrolig mange spor fra oldtiden gemt i (og under) Sørvad. Der er masser af gravhøje og der er gjort mange detektorfund. Kom og deltag i den arkæologiske cykeltur i Sørvad, hvor unge som ældre kan deltage. Arkæolog Martin Winther Olesen fra Museum Midtjylland vil tage os med på en tur tilbage i tiden.
Vi mødes kl. 19.00 ved SKI og vi forventer at være tilbage ca. kl. 20.30. Der vil være en kort kaffepause undervejs. Cykelturen er cirka 8 km lang og vil naturligvis foregå i et tempo, hvor alle kan være med.
Den 10. juni – Kl. 10-12.00: Skilteworkshop for børn // Byfestudvalget i Sørvad og Herning Billedskole
(Lokation: Sørvad-Ørnhøj Skole – lukket arrangement)

Billedkunstworkshop for børn, hvor der kreeres sjove skilte til lokalområdet.
Den 11. juni kl. 16.30: Teaterworkshop med Team Teatret // Byfestudvalget i Sørvad og Team Teatret
(Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter)

Vi får besøg af Team Teatret fra Herning. De laver teater-workshop for drenge og piger i alderen 6-9 år. Så tag klassekammeraten eller din bedste ven/veninde under armen og prøv kræfter med teatrets verden af kreativitet. Gratis entré. Max. 18 deltagere. Først til mølle.
Tilmelding skal ske til Belinda Birk Pedersen på tlf. 22556058 eller belinda@birkpedersen.net
Den 11. juni kl. 17.00: METAMORPHOSIS // Byfestudvalget i Sørvad, IKAROS/Odin Teateret og Swinging Europe
(Lokation: Vinding Kirke)

Med forestillingen METAMORPHOSIS vil Ikarus give en instrumentalkoncert, hvor bl.a. klarinet, harmonika, bas, guitar og cimbalom er inkluderet. Koncerten er en invitation til refleksion og vil med garanti efterlade tilhørerne med et væld af indtryk.
Den 11. juni kl. 19.00: Bilorienteringsløb // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Skolegade ved Sørvad-Ørnhøj Skole

Så er det nu bilen skal gejles. Slip fantasien løs og lad os rulle sammen. Fyld bilen op med ungerne, gamle tante Olga, fodboldgutterne eller hvem, du har lyst til at have et par timers sjov og udfordringer med.
Kom og deltag i et alletiders bilorienteringsløb, hvor I vil opleve Sørvad og omegn fra nye sider – et løb spækket med overraskelser og hvor diverse poster og opgaver skal løses undervejs.
Der er lagt op til en anderledes og festlig køretur, hvor der er præmier til den bedst udklædte bil samt til bilen med det bedste resultat i forhold til distance og veludførte poster.

DETTE SKETE TIL KULTURFEST HERNING DEN 5. JUNI

Kl. 11.00: Officiel åbning og talk med Simon Kvamm og Svend Brinkmann // Kulturfest Herning, FOF Herning m.fl.
(Lokation: Torvescenen, Torvet) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ree64jxp2f.
Kulturfest Herning 2021 åbnes officielt af Johs. Poulsen, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune. Derefter vil ti sangere fra MidtVest Pigekor synge Lyse Nætter, og hjælpe os alle med at få håbet om lysere tider, frihed og fællesskab tilbage. Svend Brinkmann inviterer Simon Kvamm til en snak om, hvad det lige er med Herning og Silkeborg. Herning bliver igen og igen fremhævet som et forbillede for andre byer i tv-serien GURU, der lige nu er aktuel på DR TV. Simon Kvamm og Svend Brinkmann står bag serien, der dykker ned i, hvordan Kvamms hjemby Silkeborg kan blive lige så dynamisk som Herning, der jo bare vil frem i verden – Herning er i øvrigt er Svend Brinkmanns fødeby.
Fra dybet i lænestolene vil de sætte spot på fællesskab og dets betydning for Herning, vigtigheden af kulturens og kunstens fællesskaber for os mennesker, og om fællesskaber mon gør os til bedre mennesker.
Om Simon Kvamm
Simon Kvamm er musiker og entertainer, og blev blandt andet kendt som frontfigur i bandet Nephew og i satireserien ”Drengene fra Angora”. Simon Kvamm er en af tidens helt aktuelle kunstnere, dels som frontfigur i Hugorm, og som hovedmanden bag tv-serien GURU, som handler om tidens trang til selvudvikling. Serien har omdrejningspunkt omkring, at i Herning har folk ambitioner, mod og virkelyst, imens folk i Silkeborg er uambitiøse og tilbagelænede. Der er ulve, og der er oddere, og derfor spiller FC Midtjylland i Champions League, mens Silkeborg roder rundt i 1. division.Simon Kvamm er født og opvokset i Silkeborg.Om Svend Brinkmann
Svend Brinkmann er professor i psykologi, forfatter og foredragsholder. Han forsker på tværs af psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er især kendt for sine bøger om at navigere i grænseløs udviklingskultur.
Svend Brinkmann har skrevet talrige bøger og tidsskrifter, ligesom han både har været klummeskribent og radiovært.

Han er desuden født og opvokset i Herning, hvor han har gået i skole på Lundgårdskolen.
___
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fermaten.

Arrangementet gennemføres med siddende publikum på Torvet i Herning. Der bookes gratis billet. Billetter bookes fra 27. maj kl. 10.00 på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ree64jxp2f. Eventuelt overskydende billetter kan bookes inden indgang på pladsen. Indgangen er åben fra kl. 10.15 – kom ikke i sidste øjeblik. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona-pas. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona.

Torvet er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer til arrangementet.

Det er også muligt at se/opleve arrangementet fra udeserveringsområderne hos Torvets caféer/restauranter (Dyrbys Cafe, Ristorante Marco Polo og Brdr. Price). Bord bestilles direkte hos caféerne/restauranterne – og der skal i disse tilfælde IKKE bestilles billet via billetlink.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand (med ”stolebrikker”) og ekstra rengøring af stoletoiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet. Billetbookingen sikrer, at smitteopsporing er mulig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kl. 14.00: Trubaduren og hans rockband // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/91vwrglo1yTrubaduren er et folkeligt orkester, der spiller stemningsfuld, dansksproget originalmusik, der giver associationer til alt fra Buenos Aires støvede fortovsrestauranter til Københavns brostensbelagte torve og det jyske frihedsideal, der i daglig tale eksempelvis forbindes med det privilegium det er at have en baghave.
I efteråret 2020 udgav de deres andet studiealbum “At Danse Moderne”, der genremæssigt bevæger sig indenfor dansk visekunst, jazz, samba, bossanova og folkelig rock. De skriver sig på denne måde ind i en stolt tradition af nordiske trubadurer, der på forskellig vis har vendt blikket mod varmere himmelstrøg og ladet skandinavisk vemod blande med sydens pulserende rytmer. Nævneværdige eksempler kunne være kunstnere som Cornelis Vreeswijk, Søren Kragh-Jacobsen og C.V. Jørgensen.Trubadurens relaterbare tekster vækker begejstring hos unge som gamle, og deres karismatiske live-optrædener har givet dem status som hele Aarhus’ yndlingshusorkester nummer 1! De har gennem årene spillet en lang række forskellige koncerter på alt fra hipster-festivaler og bryggerier til husbåde og sølvbryllupper samt regulære spillesteder i hele landet.Trubaduren består af:
Tobias Stjernholm – Sang, mundharmonika, trompet
Rasmus Bak Christiansen – Guitar
Rune Kragh – Harmonika, Orgel
Jonas Kardyb – Trommer, Percussion
Jeppe Abildgaard – Bas
___Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fermaten.Arrangementet gennemføres med siddende publikum på Torvet i Herning. Der bookes gratis billet. Billetter bookes fra 27. maj kl. 10.00 på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/91vwrglo1y. Eventuelt overskydende billetter kan bookes inden indgang på pladsen. Indgangen er åben fra kl. 10.15 – kom ikke i sidste øjeblik. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona-pas. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona.

Torvet er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer til arrangementet.
Det er også muligt at se/opleve arrangementet fra udeserveringsområderne hos Torvets caféer/restauranter (Dyrbys Cafe, Ristorante Marco Polo og Brdr. Price). Bord bestilles direkte hos caféerne/restauranterne – og der skal i disse tilfælde IKKE bestilles billet via billetlink.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand (med ”stolebrikker”) og ekstra rengøring af stoletoiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet. Billetbookingen sikrer, at smitteopsporing er mulig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kl. 16.00: Tangoshow med dans, sang og musik // Kulturfest Herning, Fermaten og Tango MidtVest
(Lokation: Torvescenen, Torvet) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/tqicgaacw6Forrygende tangoshow med verdensstjerner kan opleves denne eftermiddag i Herning. Den argentinske tango er både intens og insisterende, og så er der rige muligheder for at improvisere. I dette show vil Los Guardiola vise tangoen med dygtighed og masser af humor. De ledsages af den verdenskendte tango-sangerinde Marisol Redondo, og dygtige musikere, der alle har taget vejen til Danmark fra den parisiske tango-scene.Om tango
Tango er en pardans, som opstod i 1880’erne langs bredderne af Río de La Plata i grænseområdet mellem Argentina og Uruguay. Dansen udvikledes i områdets fattigkvarterer, hvor indfødte sydamerikanere boede sammen med efterkommerne af afrikanske slaver og indvandrede europæere. I tangoen er træk fra den tyske vals, den tjekkiske polka, den polske mazurka og den bøhmiske schottisch forenet med træk fra cubansk habanera, afrikansk candombe og argentinsk milonga. Senere spredte tangoen sig til resten af verden, hvor den i dag danses på en række forskellige måder.Efter et fælles forslag fra Argentina og Uruguay blev tangoen 31. august 2009 optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv.

Medvirkende:
Dansere: Los Guardiola, som består af Marcelo Guardiola og Giorgia Marchior, født I Buenos Aires, nu bosiddende I Paris

Sangerinde: Marisol Redondo, født i Uruguay og opvokset i Spanien, nu bosat i Schweitz

Violinist: Roberto Sarno,

Los Milonguitas, Paris, som består af: Pablo Murgier (klaver), Simone Tolemeo (harmonika) og Romain Lecuyer (bas).
___

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fermaten.

Arrangementet gennemføres med siddende publikum på Torvet i Herning. Der bookes gratis billet. Billetter bookes fra 27. maj kl. 10.00 på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/tqicgaacw6. Eventuelt overskydende billetter kan bookes inden indgang på pladsen. Indgangen er åben fra kl. 10.15 – kom ikke i sidste øjeblik. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona-pas. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona.

Torvet er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer til arrangementet.

Det er også muligt at se/opleve arrangementet fra udeserveringsområderne hos Torvets caféer/restauranter (Dyrbys Cafe, Ristorante Marco Polo og Brdr. Price). Bord bestilles direkte hos caféerne/restauranterne – og der skal i disse tilfælde IKKE bestilles billet via billetlink.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand (med ”stolebrikker”) og ekstra rengøring af stoletoiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet. Billetbookingen sikrer, at smitteopsporing er mulig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kl. 18.00: Lyse Nætter med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet) // UDSOLGT

Vi kan med stolthed præsentere en af dansk musiks mest nærværende stemmer – Alberte Winding, som med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år. Med sig har hun sin mand, Andreas Fuglebæk som akkompagnerer med sit dejlige melodiske guitarspil.
Alberte siger: “En duo-koncert skal helst mærkes som en fortroligsamtale, eller som gamle venner i en velkendt stue, et sted at blive set og holdt af”.Alberte og Andreas evner at spille sig ind på den del af livet, der er poetisk og man går aldrig fra en intimkoncert med det musikalske makkerpar uden at mærke hjertet banke på ny.Med sange om barndom, ungdom og det voksne hjertets vildveje, bundet sammen med en hel del sjove anekdoter, er en duo koncert med Winding og Fuglebæk proppet med varme og genkendelig erfaring med livets ned- og især -opture.
___
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fermaten.Arrangementet gennemføres med siddende publikum på Torvet i Herning. Der bookes gratis billet. Eventuelt overskydende billetter kan bookes inden indgang på pladsen. Indgangen er åben fra kl. 10.15 – kom ikke i sidste øjeblik. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona-pas. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona.

Torvet er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer til arrangementet.

Det er også muligt at se/opleve arrangementet fra udeserveringsområderne hos Torvets caféer/restauranter (Dyrbys Cafe, Ristorante Marco Polo og Brdr. Price). Bord bestilles direkte hos caféerne/restauranterne – og der skal i disse tilfælde IKKE bestilles billet via billetlink.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand (med ”stolebrikker”) og ekstra rengøring af stoletoiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet. Billetbookingen sikrer, at smitteopsporing er mulig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kl. 21.00: PATINA – Live koncert // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/buj71cf9ooDen grænsesøgende trio PATINA er klar til at indtage landets livescener med debutalbummet ”Drømmefanger” i bagagen.På trods af verdenskrisen, så har 2020 været et gennembrudsår for trioen PATINA. Her gjorde det sydfynske band for alvor deres indtog på den danske musikscene og blev belønnet med en nominering til P3s talentpris, en flot efterårstour samt årets mest spillede sang på P3 med hittet ’Flammer Rammer’. 26. februar 2021 udkom så debutalbummet ’Drømmefanger’; en titel der sender tankerne i retning af den flossede boheme-genstand, der, af uransagelige årsager, hang over sengen på mange soveværelser i 00’erne. Men for PATINA har ordet drømmefanger en anden betydning.
”Alle sange er blevet skabt i en slags grænsesøgen eller en form for kompromisløshed. Vi er så trætte af den her kassedeling, der foregår alle steder. Både som mennesker og som band. Det vil vi gerne udfordre. Det er også derfor, titlen er ’Drømmefanger’. Fordi det handler om at drømme stort og turde at gøre det uden at frygte, at man ikke passer ind et eller andet sted. Det beskriver vores egen eksistentielle søgen”, siger Søren.Pladen, der består af 11 sange, er, som drengene selv beskriver, både kompromisløs og bevæger sig i mange forskellige musikalske retninger. Samtlige medlemmer af gruppen var fra start overbeviste om, at ’Drømmefanger’ ikke skulle være et konceptalbum, hvis højeste formål var at cementere gruppen som et stærkt navn indenfor en bestemt genre. Lyden varierer i stedet markant fra sang til sang. Og hvert eneste tekstunivers bunder enten i Søren, Gregers eller Mads’ egne liv.

For et år siden satsede bandet hele butikken og gik helhjertet efter den musikkarriere, de alle drømte om. Og resultatet heraf er PATINAs debutalbum ’Drømmefanger’.

Når PATINA gør noget, så gør de det i fællesskab. Når de optræder, så synger drengene på skift, ligesom de også skiftes til at buldre løs på trommesættet. De er alle ansvarlige for teksterne, spiller altid med det samme band, og når man snakker med dem, så skiftes de, som det mest naturlige i verden, til at fortælle om bandets fælles oplevelser. Og som Mads siger:

”Vi er et band, der gerne vil ud med den her fællesskabstanke. Det er det vigtigste for os, når vi er ude at optræde. At vi kan opnå det her fællesskab med publikum.”

PATINA består af: Søren Bastrup Bojsen, Mads Skov Hansen og Gregers Møller Jensen.
___

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Fermaten.

Arrangementet gennemføres med siddende publikum på Torvet i Herning. Der bookes gratis billet. Billetter bookes fra 27. maj kl. 10.00 på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/buj71cf9oo. Eventuelt overskydende billetter kan bookes inden indgang på pladsen. Indgangen er åben fra kl. 10.15 – kom ikke i sidste øjeblik. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona-pas. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona.

Torvet er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer til arrangementet.

Det er også muligt at se/opleve arrangementet fra udeserveringsområderne hos Torvets caféer/restauranter (Dyrbys Cafe, Ristorante Marco Polo og Brdr. Price). Bord bestilles direkte hos caféerne/restauranterne – og der skal i disse tilfælde IKKE bestilles billet via billetlink.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand (med ”stolebrikker”) og ekstra rengøring af stoletoiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet. Billetbookingen sikrer, at smitteopsporing er mulig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kl. 12.00: Tangoscener // Kulturgården i samarbejde med Tango MidtVest
(Lokation: Kulturgårdsscenen, Kulturgården – Nørregade 7) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/36efqygs13

Kom og oplev Tango MidtVests dygtige og passionerede tangodansere. Du vil få et nærmere indblik i den smukke dans, og der er garanti for god underholdning!
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Kulturgårdens aktører og Tango MidtVest.Arrangementet gennemføres med et begrænset antal publikummer Kulturgården, Herning med INDGANG FRA NYGADE (OBS: indgangen fra Nørregade 7 anvendes udelukkende til Corona-test-center i Huset No7). Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år.Der skal bookes gratis billetter, som kan bookes fra torsdag den 27. maj kl. 10.00 på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/36efqygs13.

Ikke bookede billetter kan bookes ved indgang, da de indgår i arbejdet med at kunne smitteopspore. Mød ikke op i sidste øjeblik, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Pladsen åbner en halv time før arrangementsstart. Pladsen tømmes mellem hvert arrangement, så der skal bookes billet til hvert enkelt arrangement. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”smittestop”.

Kulturgården er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer og let forplejning til arrangementet.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 13.30: Morten Musikband // Jekyll on Ice – Kulturgården i samarbejde med Kulturfest Herning og Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgårdsscenen, Kulturgården – Nørregade 7) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3c9m2v7w73

Med legetrolden Morten Musik i front er Morten Musik Band en tour de force gennem nye originale børnesange for hele familien. Med et orkestrer fyldt med de skarpeste professionelle musikere spiller Morten Musik Band op til leg og bevægelse (i den grad det er muligt). Til koncerten kommer man legende til at fange fisk, lave grøntsagsgymnastik (børns svar på hot yoga), lege smoothie, danse suppedans og meget andet. Musikken er alt fra samba over klezmer til en god gammeldags rock’n’roll eller funk, musik som både børn og voksne kan blive revet med af. Bag Morten Musik Band står den lokale sangskriver Morten Mosgaard, som er uddannet børnemusiker fra Det Jyske Musikkonservatorium og har spillet et væld af børnekoncerter på tværs af hele landet, både med Morten Musik Band og med gruppen Hej Jazz, som var nomineret til Børnejazzprisen ved Danish Music Awards Jazz i 2020.

//

I Paolo Nanis JEKYLL ON ICE!, er Jekyll en følsom og indadvendt issælger, der i forsøget på at bryde isen og nå ud af sin generte skal, kommer voldsomt på glatis.

I sine bestræbelser på at opfinde verdens bedste is sker et uheld, ingredienserne blandes forkert, og ud af det blå dukker hans fandenivoldske modsætning Hyde frem fra det skjulte.

JEKYLL ON ICE! er en boblende visuel komedie, der med varme og humor skildrer forsøget på at skabe balance mellem at være tro mod sig selv og blive elsket for den, man er.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråd.
___

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Kulturgårdens aktører og Fermaten.

Arrangementet gennemføres med et begrænset antal publikummer Kulturgården, Herning med INDGANG FRA NYGADE (OBS: indgangen fra Nørregade 7 anvendes udelukkende til Corona-test-center i Huset No7). Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år.

Der skal bookes gratis billetter, som er tilgængelige fra torsdag 27. maj kl. 10 på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3c9m2v7w73

Ikke bookede billetter kan bookes ved indgang, da de indgår i arbejdet med at kunne smitteopspore. Mød ikke op i sidste øjeblik, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Pladsen åbner en halv time før arrangementsstart. Pladsen tømmes mellem hvert arrangement, så der skal bookes billet til hvert enkelt arrangement. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”smittestop”.

Kulturgården er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer og let forplejning til arrangementet.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 15.00: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgårdsscenen, Kulturgården – Nørregade 7)

Skøre Strømere er et skrupskørt hårdtslående politikorps, der kan sættes ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden. Siden 2004 har Skøre Strømere patruljeret på kulturnætter, gågader, festivaler, kræmmermarkeder og dyrskuer i det ganske land samt ved diverse konferencer, indvielser, receptioner og events. Derudover har korpset ved flere lejligheder og med stor succes optrådt på udenlandske teaterfestivaler. Skøre Strømere er ikke en teaterforestilling i traditionel forstand, men ”udrykningsteater”, der består af en række enkeltstående optrin, der danner rammen omkring skuespillernes improvisationer. Arrangementets karakter, de fysiske rammer og publikum i samspil med aktørerne er med til at skabe resultatet.Skøre Strømere skyer ingen midler, når det gælder landets sikkerhed og forkælede børn, utilstrækkelige voksne og andre kriminelle kan bare vente sig.

Kl. 16.00: Duoen Claus og Morten m./band // En Symfoni til Herning – Kulturgården i samarbejde med Kulturfest Herning, Swinging Europe, Ensemble Lydenskab og Fermaten
(Lokation: Kulturgårdsscenen, Kulturgården – Nørregade 7) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/20xldvt60x

Først og fremmest: Duoen spiller alle gode sange i hele verden. Vi har her at gøre med et band, hvor de faktisk spiller de sange, der bliver ønsket!
”Vi er ligesom Youtube, bare uden reklamer”, råber Claus til publikum og starter på en af de utallige opfordringer, der er kommet fra de begejstrede lyttereDe to karismatiske forsangere og guitarister, tager dig bl.a. med ud på en rejse sammen med kendte musikere fra fortiden og op til nutiden. De spiller nutidens hits – lige fra den danske genre med Rasmus Seebach og Lukas Graham, til den store udenlandske pop- og rockscene – ”Utroligt at så mange kendte kan samles i bare én duo…” skrev pressen.Der bliver underholdt i stor stil, men stadig med den gode sang og melodi i højsædet. Claus og Morten er begge to dybt seriøse musikere, der hele tiden prøver at få musikken, det underholdene element og sangen til at gå op i én helhed.
Duoen har nu spillet sammen i over 28 år – Utroligt som tiden går. Der er stadig den samme glæde og energi, når Claus og Morten giver den gas, eller spiller de gode sange stille og roligt med nerve og intensitet.//

En Symfoni til Herning er en lille teaser for et større projekt, der kommer til byen i efteråret. Som titlen siger, så er målet at få skrevet en symfoni til Herning, hvor både Byrådet, de lokale museer, beboerforeningerne, MCH, de lokale borgere og mange flere sammen skaber en totaloplevelse med lys, lyd, digte, musik og film.

Ensemble Lydenskab indsamler til Kulturfest Herning historier, der tager udgangspunkt i Herning-oplevelser – fortid, nutid og fremtid. Alle disse inputs vil blive bearbejdet til en performance på dagen. Kom og giv dit bidrag – det bliver helt sikkert spændende!

__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Kulturgårdens aktører og Fermaten.

Arrangementet gennemføres med et begrænset antal publikummer Kulturgården, Herning med INDGANG FRA NYGADE (OBS: indgangen fra Nørregade 7 anvendes udelukkende til Corona-test-center i Huset No7).

Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal bookes gratis billetter, som er tilgængelige fra torsdag 27. maj kl. 10 på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/20xldvt60x

Ikke bookede billetter kan bookes ved indgang, da de indgår i arbejdet med at kunne smitteopspore. Mød ikke op i sidste øjeblik, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Pladsen åbner en halv time før arrangementsstart. Pladsen tømmes mellem hvert arrangement, så der skal bookes billet til hvert enkelt arrangement. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”smittestop”.

Kulturgården er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer og let forplejning til arrangementet.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 20.00: La Porta Band // Kulturgården i samarbejde med Kulturelt Samråd Herning, Fermaten og MidtFolk
(Lokation: Kulturgårdsscenen, Kulturgården – Nørregade 7) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/56q8yq0qck

Vi har her at gøre med et band der kan se tilbage på næsten 40 år på landevejen. Det blev dannet i 1979 og fik kort tid efter status af husorkester i Johnny Madsens legendariske musikværtshus La Porta i Lemvig, stadig med indehaveren selv som et af medlemmerne.Senere fik Madsen andet at se til, og Carsten Kjær kom til. Endnu senere tiltrådte også J. P. Sonne og Bent Skourup fra Bayous, og således rummer La Porta Band med tillige Jens Ganer nu tre af medlemmerne fra dette forrygende cajunband.De mange års erfaring fra tusindvis af spilletimer på hundredvis af landets større og mindre spillesteder betyder et helt unikt tæt og swingende sammenspil. Derudover har de gennem årene opbygget et repertoire af en anselig størrelse. Folkemusikkens sande arbejdsmænd, mine damer og herrer.La Porta Band er først og fremmest et skiffleband med en blanding af Cajun, Ragtime, Country og blues, krydret med jigs og reels og tilsat et stænk hillbilly. Det hele udføres i den helt specielle og personlige ”La Porta swing”.

Med harmonika, guitar, violin, banjo, bas og ikke mindst Peder Laursens vaskebræt, tilsat J. P. Sonnes og Carsten Kjærs markante sangstemmer sørger La Porta Band for at det stort set bliver umuligt at holde kroppene i ro, når tonerne trænger sig på.

__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Kulturgårdens aktører og Fermaten.

Arrangementet gennemføres med et begrænset antal publikummer Kulturgården, Herning med INDGANG FRA NYGADE (OBS: indgangen fra Nørregade 7 anvendes udelukkende til Corona-test-center i Huset No7). Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal bookes gratis billetter, som er tilgængelige fra torsdag 27. maj kl. 10 på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/56q8yq0qck

Ikke bookede billetter kan bookes ved indgang, da de indgår i arbejdet med at kunne smitteopspore. Mød ikke op i sidste øjeblik, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Pladsen åbner en halv time før arrangementsstart. Pladsen tømmes mellem hvert arrangement, så der skal bookes billet til hvert enkelt arrangement. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”smittestop”.
Kulturgården er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer og let forplejning til arrangementet.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 12.00: Sange fra Hjertet v/ Nana Schwartzlose // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Sangerinde og multimusiker Nana Schwartzlose skaber hyggelig stemning i Team Teatrets gård med sange, viser og jazzede ballader.
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten. Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via vognporten, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe drikkevarer mv. i baren, som er indendørs. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i baren og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Corona. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes. Det er muligt at købe drikkevarer og let forplejning til arrangementet.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Servicefaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 13.00: To mand og en planke // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Der er masser af rå fysik, skæve stunts, jack-ass styrkeprøver og tå-krummende pinligheder når de to yderst charmerende mænd i sandaler kæmper med og mod hinanden om at få planken på plads! Kom og oplev en yderst underholdende forestilling.
__
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten. Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 13.30: Strikkejazz // Kulturfest Herning i samarbejde med Team Teatret og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Hvordan lyder en trøje? Kan den spilles som musik? Hvordan strikker man jazz? Albert Reinholdt Østergaard er foruden at være en af landets håbefulde unge bassister og komponister, en af de yngste mandlige strikkere, og arbejder sammen med Marianne Isager om at lave en bog med opskrifter på trøjer, hvor hver trøje får en komposition, man kan høre på cd. Bogen er inspireret af den tid, Albert boede på Cuba og hele bogen er gennemsyret af den cubanske vildskab, de friske farver og de rystende rytmer landet byder på! Oplev som noget helt unikt Albert give en åben workshop i improvisatorisk strik, hvor han vil vise, hvordan man ved hjælp af jazzens ånd kan udtrykke sig selv og strikke frit uden fordom! Desuden vil han vise sine latinskinspireret jazzkompositioner til dette arrangement frem med sit unge, internationale orkester Los Tejedores, der vil sparke energien og humøret højt i vejret med flotte harmonier, friske melodier og rytmer man ikke kan sidde stille til denne september fredag!

Medbring strikketøj, hvis du har lyst at lade dig rive med af musikken og lade jazzen infiltrere dit sind og strikketøj.
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten.

Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 14.30: Jeff Wallentin // Kulturfest Herning i samarbejde med Team Teatret og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Jeff Wallentin er komiker! Med udgangspunkt i sit eget liv og små og store aspekter af verden, kan han få jokes ud af alt.
Stilen på scenen er afslappet, selvironisk og til tider tankevækkende. Man kan tydeligt mærke hans kærlighed til comedy!
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten.

Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 16.00: To mand og en planke // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Der er masser af rå fysik, skæve stunts, jack-ass styrkeprøver og tå-krummende pinligheder når de to yderst charmerende mænd i sandaler kæmper med og mod hinanden om at få planken på plads! Kom og oplev en yderst underholdende forestilling.
__
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten. Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 17.30: Kashkul om danskhed // Kulturfest Herning i samarbejde med Team Teatret og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Få et godt grin med Ghaith Kashkul og hans utroligt skarpe og humoristiske vinkel på danskhed, integration og kulturforskelle i det danske samfund.
__Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten.

Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 18.30: Bløm live // Kulturfest Herning i samarbejde med Team Teatret og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Antosia Kwiatkowska aka Bløm er en 23 år gammel musiker, sangerinde og sangskriver. Hun er født i Polen, men bosat i Danmark, hvor hun co-creater med Nanovision Production. Hendes musikalske landskab udforsker elektronisk musik. Hendes signaturelement er hendes melodiske vokal, som skaber et helhedslytteoplevelse, når hun deler sine meningsfulde observationer af hendes omgivelser.
__
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten. Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 20.30: Ida Björg // Kulturfest Herning i samarbejde med Team Teatret og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Team Teatret, Østergade 32)

Ida Björg er sanger og sangskriver to the bone, og hun har nysgerrigt oplevet og skildret livet gennem sin musik, siden hun som 9-årig sirligt skriblede sit første klaverstykke ned på noder.

Siden er det blevet til elektronisk musik, sangskriver scener, sds-forestillinger for børn, fusions-afro, folk-pop og soulful country. Skrevet alene og i sessions med andre sangskrivere og producere, til såvel egne projekter som til andre artister.

De senere år har Ida Björg gjort sig stadig mere som model og skuespiller, i såvel små som større produktioner.

Samspillet mellem modsætninger, musikalske såvel som menneskelige, fascinerer Ida Björg, hvis islandske og russiske rødder er med til at farve hendes musikalske univers med en dramatik og en skrøbelighed, med storhed og intimitet, ligesom hun bevæger sig elegant mellem genrer som pop, soul, country, electronica og jazz.

Ida Björg arbejder på et nyt album, der forventes at udkomme i foråret 2022, og første single ‘You Make Me Proud to Be a Woman’ udkommer 4/6 2021.

__
Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Fermaten.

Arrangementet gennemføres for et begrænset antal publikummer i gården ved Team Teatret med indgang via glaspassagen, Østergade 32. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der er ikke billetbestilling til arrangementet. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Det er muligt at købe let forplejning og drikkevarer. Der skal anvendes mundbind/visir ved køb i caféen og ved benyttelse af toilet. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Team Teatrets gård, hvor Loungescenen er placeret, er ikke overdækket, og vi opfordrer til, at man medbringer regnslag eller regntøj i tilfælde af regnvejr. Af hensyn til det øvrige publikum bør paraplyer ikke anvendes.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 16.30: Frekvens 1 // Kulturfest Herning i samarbejde med Frekvens og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Fermaten, Smallegade 4) // UDSOLGT

https://fermaten.dk/koncerter-og-events/frekvens-x-kulturfest/Så er vi klar til den sidste Frekvens inden sommerferien, og denne gang skal vi sparke Kulturfest Herning i gang med et brag af en fest, der slutter kl. 21, hvor Patina spiller på Torvet! Alle artister skal spille på vores hyggelige udendørsscene ude foran Fermaten, og vi lover at sørge for rigtig hyggelig festivalstemning og dejlig musik

Det lækre lineup til Frekvens 1 er:
Flot Hat
Jin Deluca
Lava
__

Frekvens rykker udenfor, når Kulturfesten afholdes den 5. juni. Det betyder, at du ikke længere er tvunget til at sidde ned under hele koncerten. Du må faktisk gerne stå op og gå rundt, hvis du bærer mundbind, men det er vigtigt, at du holder mindst en meters afstand til alle andre end dem, du kommer med.
Du skal også kunne vise et gyldigt coronapas. Det vil sige, at du skal kunne vise en af disse ting:
• En negativ test, som ikke er mere end 72 timer gammel
• En positiv test, som er 14 dage til 8 måneder gammel
• Bevis for, at du har fået første stik mod corona for over 14 dage siden, eller at du er færdigvaccineret
Du opfordres til at downloade og aktivere Smittestop-appen, hvis du ikke allerede har gjort det.

Dette arrangement er delt op i to dele, og du skal derfor trække billet til både del 1 og 2, hvis du ønsker at deltage i begge dele.
Del 1 line up: Flot Hat | Jin DeLuca | Lava
Del 2 line up: Drengestreger | mags

Du kan kun trække én billet pr. del. Du bestiller billetten på: https://fermaten.dk/koncerter-og-events/frekvens-x-kulturfest/

Det gør, at vi har navne og telefonnumre på alle, hvis en smitteopsporing skulle blive nødvendig efter koncerten. Hvis du forlader området under en del af koncerten, kan du ikke komme ind igen. Hvis du for eksempel forlader området under del 1 og også har billet til del 2, må du vente med at komme ind igen, til del 2 starter. Hvis du har spørgsmål, skal du være velkomne til at skrive til Frekvens på Facebook eller mail (frekvens@scene7.dk).

Kl. 19.00: Frekvens 2 // Kulturfest Herning i samarbejde med Frekvens og Fermaten
(Lokation: Loungescenen, Fermaten, Smallegade 4) // UDSOLGT

https://fermaten.dk/koncerter-og-events/frekvens-x-kulturfest/Så er vi klar til den sidste Frekvens inden sommerferien, og denne gang skal vi sparke Kulturfest Herning i gang med et brag af en fest, der slutter kl. 21, hvor Patina spiller på Torvet!
Alle artister skal spille på vores hyggelige udendørsscene ude foran Fermaten, og vi lover at sørge for rigtig hyggelig festivalstemning og dejlig musik. Det lækre line-up til Frekvens 2 er:
Drengestreger
mags
__

Frekvens rykker udenfor, når Kulturfesten afholdes den 5. juni. Det betyder, at du ikke længere er tvunget til at sidde ned under hele koncerten. Du må faktisk gerne stå op og gå rundt, hvis du bærer mundbind, men det er vigtigt, at du holder mindst en meters afstand til alle andre end dem, du kommer med. Du skal også kunne vise et gyldigt coronapas. Det vil sige, at du skal kunne vise en af disse ting:
• En negativ test, som ikke er mere end 72 timer gammel
• En positiv test, som er 14 dage til 8 måneder gammel
• Bevis for, at du har fået første stik mod corona for over 14 dage siden, eller at du er færdigvaccineret
Du opfordres til at downloade og aktivere Smittestop-appen, hvis du ikke allerede har gjort det.

Dette arrangement er delt op i to dele, og du skal derfor trække billet til både del 1 og 2, hvis du ønsker at deltage i begge dele.Del 1 line up: Flot Hat | Jin DeLuca | Lava
Del 2 line up: Drengestreger | mags

Du kan kun trække én billet pr. del. Du bestiller billetten på: https://fermaten.dk/koncerter-og-events/frekvens-x-kulturfest/

Det gør, at vi har navne og telefonnumre på alle, hvis en smitteopsporing skulle blive nødvendig efter koncerten. Hvis du forlader området under en del af koncerten, kan du ikke komme ind igen. Hvis du for eksempel forlader området under del 1 og også har billet til del 2, må du vente med at komme ind igen, til del 2 starter. Hvis du har spørgsmål, skal du være velkomne til at skrive til Frekvens på Facebook eller mail (frekvens@scene7.dk).

Kl. 10.00-13.00: Skattejagt på Frilandsmuseet // Landsbylauget – Museum Midtjylland
(Lokation: Frilandsmuseet, Museumsgade 32)

Gå på opdagelse i Frilandsmuseet. Led efter bogstaver og tegn eller skriv, hvad du ser.
En sjov opgave, hvor hele familien kan være med – uanset alder.
Frilandsmuseet holder åbent, og du kan besøge de gamle huse eller få fortællingen om livet i Jens Nielsens bondegård.
Kl. 10.15: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd
(Lokation: Torvet/Gågaden)

Skøre Strømere er et skrupskørt hårdtslående politikorps, der kan sættes ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden. Siden 2004 har Skøre Strømere patruljeret på kulturnætter, gågader, festivaler, kræmmermarkeder og dyrskuer i det ganske land samt ved diverse konferencer, indvielser, receptioner og events. Derudover har korpset ved flere lejligheder og med stor succes optrådt på udenlandske teaterfestivaler.
Skøre Strømere er ikke en teaterforestilling i traditionel forstand, men ”udrykningsteater”, der består af en række enkeltstående optrin, der danner rammen omkring skuespillernes improvisationer. Arrangementets karakter, de fysiske rammer og publikum i samspil med aktørerne er med til at skabe resultatet.
Skøre Strømere skyer ingen midler, når det gælder landets sikkerhed og forkælede børn, utilstrækkelige voksne og andre kriminelle kan bare vente sig.
Kl. 11.00-14.00: Skilteskov // Herning Billedskole
(Lokation: Tinghushaven)

Børn og voksne kan den 5. juni deltage i et arbejdende værksted, hvor vi skaber sjove og anderledes skilte, der stilles op i området ved Kulturgården. Billedskolens elever laver på forhånd skilte, så der er en skov “at plante” flere i eller lade sig inspirere af.
Kl. 11.00-14.00: Bæredygtighed – En for alle // Mad til Herning, Boomerangposer og Hjælpesporet
(Lokation: Tinghuspladsen)

Kom og hør om bæredygtighed gennem de tre spændende projekter. Vi udbreder kendskabet til bæredygtighed og sætter fokus på fællesskab og omtanke for andre.
Kl. 11.00-14.00: Mød Soroptimisterne // Soroptimisterne Herning
(Lokation: Tinghuspladsen)

Kom og mød Soroptimisterne Herning. Gå på opdagelse i den spændende bod og hør mere om deres arbejde for at gøre verden til et bedre sted for alle piger og kvinder.
Kl. 11.00-14.00: Relationer mellem generationer // HeartWorkers og BedsteVENner
(Lokation: Tinghuspladsen)

Frivilige fra HeartWorkers og BedsteVENner vil sørge for spændende aktiviteter, som generationer imellem kan være fælles om. Aktiviteterne er afsæt for et hyggeligt samvær, hvor der knyttes bånd på tværs af alder. Aktiviteterne tager udgangspunkt i nogle af de kreative og hyggelige ting, som foreningerne laver når de mødes.
Kl. 11.00-22.00: Kulturfest Herning Chandeliers // Herning Billedskole og over 50 skoleklasser i Herning Kommune
(Lokation: Kulturgården, Nørregade 7) // OBS: Kan ikke tilgås uden at være del af arrangmentet, når der er andre programpunkter!

Herning Billedskole har sammen med en lang række af kommunens skoler været i gang med de kreative udfoldelser. Kom og oplev hvordan et hav af flotte Chandeliers pynter Kulturgården og danner rammen for en festlig dag. Alle Chandeliers – eller lysekroner uden lys – er skabt ud af genbrugsmaterialer, som børnene har fundet og sat sammen.
Kl. 11.00-22.00: Kulturfest Hernings Pop-Up rute // Kulturfest Herning og Bevæg dig for livet
(Lokation: Herning midtby – start ved Torvet)

Hvis corona har vist os noget, så er det at kultur og natur kan noget. Det rører os. Tilsæt et lille drys motion, og så har du den perfekte kombi. Derfor har vi i samarbejde med Herning Kommunes Bevæg dig for livet oprettet en gårute, der vil fører dig rundt til alle de spændende arrangementer den 5. juni. Følg de små flag, der viser dig vejen. Hvem ved, hvad du mon finder? Se mere på: https://kultur.herning.dk/fritid-og-idraet/bevaeg-dig-for-livet/pop-up-gaaruter.
Kl. 11.00-22.00: Herning’s Doors ruten // Kulturfest Herning og Bevæg dig for livet
(Lokation: Herning midtby – start ved Torvet)

Det er snart tid til en af årets helt store kunstbegivenheder, når HEART slår dørene op til Socle du Monde Bienallen 2021. Som noget helt særligt kan du til Kulturfest Herning få en prøvesmag på kunst i verdensklasse. Vi har i samarbejde med Bevæg dig for livet planlagt en rute over det nye kunstværk “Herning’s Doors” af den spanske samtidskunstner Jaume Plensa. Følg den markerede rute gennem byen med start fra Herning Station – dog ved HEART i Birk for de rigtig seje. Kunstværker består af 21 dører i støbt aluminimun, der vil gøre beskueren klogere på menneskerettighederne og sætte verden i perspektiv. Ses vi derude? Se mere på: https://kultur.herning.dk/fritid-og-idraet/bevaeg-dig-for-livet/pop-up-gaaruter.
Kl. 12.30: To mand og en planke på vej… // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Start ved Torvet)

Der er masser af rå fysik, skæve stunts, jack-ass styrkeprøver og tå-krummende pinligheder når de to yderst charmerende mænd i sandaler kæmper med og mod hinanden om at få planken på plads! Gadeteater.
Kl. 12.45: Enhjørninge Invasion // Swinging Europe
(Lokation: Start ved Fermaten)

Paraden: Enhjørning Invasionen er en eksplosion af energi med live musik, der involverer forskellige elementer fra teater, dans, klovneri, cirkus og live musik.
Med musik, sang og teater vil paraden bevæge sig rundt, og give alle en mulighed for at opleve paraden. Det kan være fra vinduet, gaden, bilen eller fra distancen.>
Kl. 13.30: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd
(Lokation: Torvet/Gågaden)

Skøre Strømere er et skrupskørt hårdtslående politikorps, der kan sættes ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden. Siden 2004 har Skøre Strømere patruljeret på kulturnætter, gågader, festivaler, kræmmermarkeder og dyrskuer i det ganske land samt ved diverse konferencer, indvielser, receptioner og events. Derudover har korpset ved flere lejligheder og med stor succes optrådt på udenlandske teaterfestivaler.
Skøre Strømere er ikke en teaterforestilling i traditionel forstand, men ”udrykningsteater”, der består af en række enkeltstående optrin, der danner rammen omkring skuespillernes improvisationer. Arrangementets karakter, de fysiske rammer og publikum i samspil med aktørerne er med til at skabe resultatet.
Skøre Strømere skyer ingen midler, når det gælder landets sikkerhed og forkælede børn, utilstrækkelige voksne og andre kriminelle kan bare vente sig.
Kl. 15.00-15.45: Floras de la Luna og tangoparade // Tango MidtVest
(Lokation: Herning midtby)

Oplev dansegruppen “Floras de la Luna” og Tango MidtVests dansere i en festlig danseparade i Herning gågade.
Kl. 15.00-17.00: Kalles World Tour // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Kalle er en konservatorieuddannet trommeslager, der har skabt sig en utrolig karriere med sit one-man show ‘Kalles World Tour’. Ud fra devisen :”Der er musik i alt og alt er musik”, underholder Kalle med balloner, boremaskiner, pivedyr og ridderhjelme. Showet er et Drumedyshow (trommer – drums + comedy = DRUMEDY).Det eneste du kan være sikker på ved Kalle Mathiesen er, at du ikke kan være sikker på noget som helst. Kalle spiller også meget på bas til koncerten og bruger Loopstation, som er en form for sampler, der kan optage alle slags lyde. I 2013 blev han skandinavisk mester i Loopstation, og var desuden Lars Hjortshøjs musikalske sidekick i showet ‘My Danish Collection’.
Kalle har lavet radio i form af ‘Weekensax’ på Radio24/7, og han er kendt fra TV: ‘So Ein Ding’, Natholdet og Kalles Danmarks Tour på Ramasjang. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 80 kr.
Kl. 15.30: Klassiske Toner // Ensemble MidtVest og Team Teatret
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32) // BOOK GRATIS BILLET

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/5j9t7oh202Nyd de sprøde toner fra Ensemble MidtVests blæsertrio og lyt med på en talk om ”Fællesskabet i musikken”.
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Ensemble MidtVest.

Arrangementet foregår i Team Teatrets sal for et begrænset antal publikummer. Indgang via glaspassagen fra Østergade 32. Der bestilles billet til arrangementet på: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/5j9t7oh202. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal anvendes mundbind/visir i forbindelse med arrangementet, dog ikke når man sidder ned. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 15.30: To mand og en planke på vej… // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Start ved Tinghuspladsen)

Der er masser af rå fysik, skæve stunts, jack-ass styrkeprøver og tå-krummende pinligheder når de to yderst charmerende mænd i sandaler kæmper med og mod hinanden om at få planken på plads! Gadeteater.
Kl. 19.30: Er der nogen? // Team Teatret og Teams Talentskole
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32) // BOOK GRATIS BILLET

https://teamteatret.dk/arrangement/er-der-nogen/Team Talents afgangselever inviterer til forestilling i kulturfestugen.

Med udgangspunkt i deres egne improvisationer, tekster fra forskellige dramatikere, digte og sange spiller Team Teatrets talenthold deres afgangsforestilling Er der Nogen? den 5., 7. og 8. juni på Team Teatret. Holdet præsenterer en forestilling om længsel, kærlighed og menneskets grundlæggende behov for at skabe mening i livet.Fire ensomme unge mennesker lever en rutinepræget tilværelse bag hver deres skærm i hver deres rum i et lejlighedskompleks. En tavs rengøringskvinde skubber tiden fremad og får tilværelsen til at glide. Men et brud på rutinerne sender dem ud af den kedsommelige kurs og ud i poetiske og akavede møder med hinanden. Disse møder skaber ny mening og nye spørgsmål for de unge.

Spørgsmålene står i kø: Hvad gør man hvis man gerne vil ses, men ikke tør vise sit ansigt? Hvordan kan man føle sig som et helt menneske? Hvordan får man slukket sin længsel? Findes kærligheden? Er den også til mig?

Beboerne grunder også over, hvem det er, der har beboet det tomme rum og efterladt sig bunker af tanker og spørgsmål? Desuden er det værd at tænke over, hvad der bliver af alle de overflødige poetiske tanker, vi har?
Billetter bestilles hos Team Teatret på: https://teamteatret.dk/arrangement/er-der-nogen/
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Teams Teaterskole.

Arrangementet foregår i Team Teatrets sal for et begrænset antal publikummer. Indgang via glaspassagen fra Østergade 32. Der bestilles billet til arrangementet via www.teamteatret.dk og www.kulturfestherning.dk. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal anvendes mundbind/visir i forbindelse med arrangementet, dog ikke når man sidder ned. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

DETTE SKETE I KULTURFEST UGEN

Kl. 14.30-23.00: Rock i Søby – med kul på // Søby Brunkulsmuseum og Brande Rocker
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum, Brunkulsvej 29, 7400 Herning)

Vi går på jagt efter den “gamle rock”, som vi blandt andet finder hos lokalt funderede bands, som i 2020 skabte en god kulisse på Festpladsen i Søby.Kom til rockfestival med fem bands på otte timer: Argon Fire, Lydmur, Green-Hill, Billybobers og John Mogensen Live (kopi).

Salg af max 200 billetter til 200 kr. pr. stk. på info@branderocker.dk efter først-til-mølle. Læs mere på: http://branderocker.dk/rock-i-soeby-med-kul-paa/

Kl. 10.00-14.00: Store Cykeldag til Bjerrely Fiskesø // Cyklistforbundet Herning
(Lokation: Start ved Herning Bibliotek, Østergade 8, Herning)

Vi cykler i samlet flok fra Herning Bibliotek, Østergade 8 kl. 10.00 mod Bjerrely Fiskesø ved Tanderupkær. Der er ca. 12. km derud.Husk picnic-kurv, drikkedunk, fiskestang, lommepenge og godt humør.Vi skal til Muslingehuset, hvor der er en put-and-take fiskesø. Vi tænder også vores grill, så fisk og pølser kan grilles. Hele familien kan være med. Det en et smukt og spændende sted. Vi aftaler indbyrdes, hvornår dagen er slut og vi cykler hjemad igen.

Kl. 15.00-17.30: Americana Afternoon // Kulturisten
(Lokation: Kirkepladsen 9, Skarrild, 6933 Kibæk)

Udendørs havekoncert med Southern Roads, hvor fællesskab og nærhed til musikken og den autentiske sangskrivning er i højsædet.I en digitaliseret verden, hvor fastspeed fremmer flygtighed, får publikum lowspeed og tid til eftertanke og fordybelse, når de fem musikere i det vestjyske band Southern Roads slår tonen an i haven ved kanalen i Skarrild.Hele byen inviteres til et par timers fællesskab og eftertanke i den private have i Skarrild. Der opkræves ikke entré, men det vil blive muligt at donere et beløb til bandet.

Kl. 16.00-19.00: Søndags Syre // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Det er med enorm stor ærefrygt, at Kontrast d. 6. juni får besøg af selveste Steppeulvene i ungdomshuset i Herning, til en helt sikkert uforglemmelig eftermiddag.Steppeulvene er tilbage med de to originale medlemmer Stig Møller og Preben Devantier samt den helt nye ulveunge Eik Skibdal.Det er muligt at den oprindelige ulvebesætning ikke har vist tænder siden sidste koncert i Aalborg i 1967, men STEPPEULVENE har aldrig været væk. Musikken på HIP, som er centreret omkring Eik Skaløes tidsløse lyriske genialiteter og Stig Møllers psych riffs, er blevet givet videre fra generation til generation. I dag, mere end 50 år efter, står musikken og teksterne lige så knivskarpt som i 1967.

STEPPEULVENE inviterer til en dunhammeraften med stort H på Kontrast. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 80 kr.

Kl. 10.00-18.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.

Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 16.00-18.00: Beats & Slam // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Kontrast afholder beatbox workshop for alle som har lyst. Det er er den helt perfekte chance for at møde en beatboxer, der fortæller om sine ideer og teknikker vedrørende denne unikke vokal genre. Workshoppen af en blanding af undervisning, med pædagogiske tiltag og helt igennem sjov læring. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 50 kr.
Kl. 19.30: Er der nogen? // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32)

Team Talents afgangselever inviterer til forestilling i kulturfestugenMed udgangspunkt i deres egne improvisationer, tekster fra forskellige dramatikere, digte og sange spiller Team Teatrets talenthold deres afgangsforestilling Er der Nogen? den 5., 7. og 8. juni på Team Teatret.Holdet præsenterer en forestilling om længsel, kærlighed og menneskets grundlæggende behov for at skabe mening i livet.

Fire ensomme unge mennesker lever en rutinepræget tilværelse bag hver deres skærm i hver deres rum i et lejlighedskompleks. En tavs rengøringskvinde skubber tiden fremad og får tilværelsen til at glide. Men et brud på rutinerne sender dem ud af den kedsommelige kurs og ud i poetiske og akavede møder med hinanden. Disse møder skaber ny mening og nye spørgsmål for de unge.

Spørgsmålene står i kø: Hvad gør man hvis man gerne vil ses, men ikke tør vise sit ansigt? Hvordan kan man føle sig som et helt menneske? Hvordan får man slukket sin længsel? Findes kærligheden? Er den også til mig?

Beboerne grunder også over, hvem det er, der har beboet det tomme rum og efterladt sig bunker af tanker og spørgsmål? Desuden er det værd at tænke over, hvad der bliver af alle de overflødige poetiske tanker, vi har?
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Teams Teaterskole.

Arrangementet foregår i Team Teatrets sal for et begrænset antal publikummer. Indgang via glaspassagen fra Østergade 32. Billetter bestilles hos Team Teatret på: https://teamteatret.dk/arrangement/er-der-nogen/. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal anvendes mundbind/visir i forbindelse med arrangementet, dog ikke når man sidder ned. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 10.00-18.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.

Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 14.00-16.00: Musik og sang for ældre – en for alle // Ældrerådet i Herning Kommune
(Lokation: Aktivitetscentret Brorsonsvej, Herning)

Kom og oplev en festlig dag sammen med Citrondrengen. Vi synger sammen og hører en række velkendte sange. Vi hygger os i pausen med boller og lagkage, inden vi afslutter dagen med mere festlig musik. Deltagerpris: 50 kr. Billet bestilles hos Inge Holm på tlf. 20289969.
Kl. 15.00-17.00: Du siger noget // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Allan Høyer er studievært og journalist ved DR P4 Midt & Vest. Han er præst, forfatter, musiker og sangskriver.Han var drengen, der altid viftede med en finger i klasselokalet, og trangen til at kommunikere har aldrig forladt ham.Som taler ønsker han ikke kun at følge teksten, men at skabe kontakt til sine tilhørere.

Allan har gode minder fra sin barndom, men oplevede også en fraværende far med hyppige vredesudbrud. Men åndelige oplevelser i drengeårene mejslede et billede ind i hans bevidsthed af Gud som en omsluttende og elskende faderkraft.

Guitaren og sangen er to kammerater, Allan tager med ind i foredragssalen – og med en tændt forsamling kan sød musik opstå. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 50 kr.

Kl. 16.00-18.00: Relationer mellem generationer // HeartWorkers og BedsteVENner
(Lokation: Kulturgården, Nørregade 7)

Frivilige fra HeartWorkers og BedsteVENner vil sørge for spændende aktiviteter, som generationer imellem kan være fælles om. Aktiviteterne er afsæt for et hyggeligt samvær, hvor der knyttes bånd på tværs af alder. Aktiviteterne tager udgangspunkt i nogle af de kreative og hyggelige ting, som foreningerne laver når de mødes.
Den 8. juni – kl. 18.00-21.00: Moorliners og Duoen Claus og Morten // Moorliners
(Lokation: Snejbjerg Hallen)

Kom og oplev linedance og country for fuld skrue, når Moorliners sammen med Duoen spiller op til en hyggelig aften. Du kan se linedance opvisning, og også selv få lov at prøve kræfter med dansen. Der vil være masser af god musik og hyggelig stemning, og Bjarne Weyhe fra Snejbjerghallen tænder grillen. Der vil også være en række spændende boder. Tag endelig naboen med. Husk at booke billet hjemmefra hos www.moorliners.dk.
Kl. 19.00-20.00: Veninder for alle // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Online ved billetbestilling)

Min geniale veninde af Elena Ferrante, Thelma & Louise, Sex and the City – har du mon tænkt over, hvordan man er veninder i kulturen? I denne time sætter forfatter og foredragsholder Karen Dich spot på skildringer af venindeskabet i bøger, film og tv-serier – for hvordan er det egentlig, vi taler om kvinders relation til kvinder?Hør Karen fortælle om de kvinder, hun har arbejdet med i sin bog Livslang ærlighed, og få deres historier og tanker om deres venskab. Forhåbentlig vil det give anledning til både genkendelse, forundring og latter.Alle kan være med, men foredraget er en oplagt mulighed for at bruge en hyggelig time med en veninde og derpå få en god snak om, hvad I værdsætter ved jeres venindeskab.

Arrangementet er gratis og det foregår over Microsoft Teams. Du modtager et link nogle dage inden oplægget, som du kan tilgå foredraget gennem.

Træk en gratis billet til arrangementet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ed3uee3q6h

Kl. 19.30: Er der nogen? // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32)

Team Talents afgangselever inviterer til forestilling i kulturfestugenMed udgangspunkt i deres egne improvisationer, tekster fra forskellige dramatikere, digte og sange spiller Team Teatrets talenthold deres afgangsforestilling Er der Nogen? den 5., 7. og 8. juni på Team Teatret.Holdet præsenterer en forestilling om længsel, kærlighed og menneskets grundlæggende behov for at skabe mening i livet.

Fire ensomme unge mennesker lever en rutinepræget tilværelse bag hver deres skærm i hver deres rum i et lejlighedskompleks. En tavs rengøringskvinde skubber tiden fremad og får tilværelsen til at glide. Men et brud på rutinerne sender dem ud af den kedsommelige kurs og ud i poetiske og akavede møder med hinanden. Disse møder skaber ny mening og nye spørgsmål for de unge.

Spørgsmålene står i kø: Hvad gør man hvis man gerne vil ses, men ikke tør vise sit ansigt? Hvordan kan man føle sig som et helt menneske? Hvordan får man slukket sin længsel? Findes kærligheden? Er den også til mig?

Beboerne grunder også over, hvem det er, der har beboet det tomme rum og efterladt sig bunker af tanker og spørgsmål? Desuden er det værd at tænke over, hvad der bliver af alle de overflødige poetiske tanker, vi har?
__

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Team Teatret og Teams Teaterskole.

Arrangementet foregår i Team Teatrets sal for et begrænset antal publikummer. Indgang via glaspassagen fra Østergade 32. Billetter bestilles hos Team Teatret på: https://teamteatret.dk/arrangement/er-der-nogen/. Der skal forevises gyldigt Corona-pas for alle over 15 år. Der skal anvendes mundbind/visir i forbindelse med arrangementet, dog ikke når man sidder ned. Mød op til tiden, da vi sammen skal undgå sammenstimling. Mød ikke op, hvis du har symptomer på Covid19. Vi opfordrer til at downloade og aktivere appen ”Smittestop”.

Corona-tiltag: Der vil være skiltning, fokus på afstand, samt ekstra rengøring af stole, toiletter og kontaktpunkter. Toiletfaciliteter kan kun anvendes af publikum til arrangementet.

Kl. 19.30-21.00: Gadens blikfang // Museum Midtjylland
(Lokation: Herningsholm Museum, Herregårdsparken 1, Herning)

Denne aften fortæller John Juhler Hansen om et stykke kulturhistorie fra det danske gadebillede i form af emaljeskiltet. Emaljeskiltene havde deres største udbredelse i mellemkrigstiden og huskes især fra mure hos fx købmænd, og tobakshandlere.I dag er originale emaljeskilte yndede samlerobjekter, og John Juhler Hansen er selv en mangeårig og ivrig samler. Han arbejder til daglig som registrator på Industrimuseet i Horsens. I 2016 udgav han bogen Gadens Blikfang: Danske emaljeskilte gennem 100 år.Foredraget vil være rigt illustreret med fremvisning af flotte billeder af mange emaljeskilte. John vil også fortælle om hans opstart som samler, hvordan han har skaffet skiltene og en del af de mange anekdoter desangående.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via museets hjemmeside: www.museummidtjylland.dk.

Grundet covid-19 er der kun et begrænset antal pladser til rådighed.

Deltagere til foredraget skal fremvise coronapas.

Pris: 70 kr. (50 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger).

Kl. 10.00-18.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.

Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.

Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 16.00-20.30: Bike with us // Cyklistforbundet Herning
(Lokation: Start ved Herning Bibliotek, Østergade 8)

Vi mødes ved Herning Bibliotek, Østergade 8 kl. 16.00.I roligt tempo cykler vi til første stop på cykelturen – Gødstrup sø – som vi “undersøger” i en god pause.

Herefter cykler vi til Løvbakkehuset – et nyt og spændende hus. Cyklistforbundet er vært for lidt mad og drikke. Man kan også selv medbringe noget, hvis man har lyst til det.

Højdepunktet på denne tur er “Bike With Us” (cykel med os) kl. 18.30. Dette er et par unge mennesker, der indbyder til en fantastisk cykeloplevelse langs Vestkysten. De fortæller, viser billeder og svarer på spørgsmål.

Kl. 20.30 er vi tilbage i Herning efter en god dag i cyklens tegn.

Kl. 17.00-21.00: Comedy Cage // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Kontrast Ungdomshus byder på en yderst sjov standup comedy aften. Vi bringer humor ind til det lokale herningensiske publikum, der kan opleve til de nye hotte upcoming komikere fra undergrunden til et intimt og latterfyldt show i huset. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 50 kr.
Kl. 10.00-11.30: Gå-en-bog i Løvbakkerne // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Løvbakke Naturcenter, Løvbakkevej 32, Herning)

Gå-en-bog med biblioteket.Bind snørebåndene og vær med, når vi i fællesskab går med en lydbog i ørerne.
I spidsen for denne litteraTUR er kulturformidlerne Pia og Liselotte fra Herning Bibliotekerne, som sørger for, at vi får noget spændende at lytte til undervejs. Efter gåturen snakkes der om bogen over en kop kaffe/the i det fri.

Praktisk: Det forventes, at du kan gå 3 km., og at du på forhånd har installeret den gratis app – eReolen – på din smartphone og har høretelefoner med.

Vi mødes Løvbakke Naturcenter, Løvbakkevej 32, 7400 Herning, den 10.juni kl. 10-11:30.

Tilmelding: Det er gratis at være med men der skal trækkes en billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/fvh9zj0x1b

Husk: tøj der passer til vejret og et par høretelefoner til din smartphone.

Skal du have hjælp til at downloade app’en eReolen, så mød op kl. 9:45.

Kl. 10.00-18.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.

Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.

Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 14.00-16.00: Musik og sang for ældre – en for alle // Ældrerådet i Herning Kommune
(Lokation: Gullestrup Hallen, Herning)

Kom og oplev en festlig dag sammen med Citrondrengen. Vi synger sammen og hører en række velkendte sange. Vi hygger os i pausen med boller og lagkage, inden vi afslutter dagen med mere festlig musik. Deltagerpris: 50 kr. Billet bestilles hos Bodil Markmøller på tlf. 23311221.
Kl. 20.00- 22.00: Singers Café // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Til Singers Café dukker Blue Rose Down op. Her handler kaotiske liv som ung i provinsen, gennemsyret af frustrationer, vrede og bundløst druk, har gennem et årti langsomt opbygget en barrikade overfor de involverede oplevelser og mennesker.Kun bevæbnet med en stortromme, resonator guitar, fuzz-pedal samt bundærlige og selvransagende tekster, står Blue Rose Down klar til at iføre sig jernskjorten og tage dig med på en rejse ind i sit udfordrende sind med sin kontante stodder blues. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 50 kr.

Kl. 10.00-17.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 14.00-16.00: Musik og sang for ældre – en for alle // Ældrerådet i Herning Kommune
(Lokation: Søglimt, Sunds)

Kom og oplev en festlig dag sammen med Citrondrengen. Vi synger sammen og hører en række velkendte sange. Vi hygger os i pausen med boller og lagkage, inden vi afslutter dagen med mere festlig musik. Deltagerpris: 50 kr.
Kl. 14.30: Bare numser i svømmehallen // Herning Bibliotekerne og Herning Svømmehal
(Lokation: Herning Svømmehal, Brændgårdvej 20, Herning)

Start weekenden ud med en tur i svømmehallen og få en skøn historie, når biblioteket læser højt i familiebassinet for børn fra 3 år og op.Det er vandplaskeri og højtlæsning i skøn forening!Arrangementet er gratis, når indgangen til svømmehallen er betalt.
Kl. 15.00: Cykeltur og Cellokoncert // Cyklistforbundet Herning
(Lokation: Start ved Herning Bibliotek, Østergade 8)

Oplev en dejlig cykeltur sammen med celist og cyklist Ida Riegels. Afgang fra Herning Bibliotek, Østergade 8 kl. 15.Vi cykler til Arnborg kirke, hvor vi oplever en dejlig cello-koncert. Derefter cykler man hjemad mod Herning.Ida Riegels er konservatorieuddannet cellist og dertil cyklist. Hun har selv lavet sin cello og kassen hertil. Efter afsluttet eksamen cyklede Ida Riegels på koncert-turne gennem Europa. Det er det vi skal høre om gennem billeder, musik og fortælling.Mad og drikke må gerne medtages på turen.

Kl. 15.00: Alfabet-atlet i svømmehallen // Herning Bibliotekerne og Herning Svømmehal
(Lokation: Herning Svømmehal, Brændgårdvej 20, Herning)

Start weekenden ud med en tur i svømmehallen og bevæg kroppen sammen med biblioteket!
I det lave vand skal vi sammen og hver for sig forme bogstaver med vores kroppe tilsat sjove og skøre rim. Lær bogstaverne ved at lege dem ind gennem kroppen.Arrangementet er for børnefamilier med børn fra 4 år og op.Arrangementet er gratis, når indgangen til svømmehallen er betalt.
Kl. 15.00-17.00: Bæredygtighed – en for alle // Mad til Herning, Boomerangposer og Hjælpesporet
(Lokation: Teglvænget 97, Herning)

Kom til åbent hus i vores dejlige lokaler på Teglvænget i Herning. Vi hjælper til at undgå brug af plastikposer, fortæller om Hjælpesporets gode arbejde samt tips og tricks til at undgå madspil og til bedre affaldssortering. Vær en del af et godt og bæredygtigt fællesskab – alle kan være med. Green Select disker op med lækker mad i dagens anledning.
Kl. 16.00-20.00: Punk, poesi og pasta // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Kontrast samler Never (med Tomas Ortved fra Sort Sol) og bandet Fractricide for at lave et helt igennem anderledes og subkulturelt event der blander alternative pasta retter, digtoplæsning, kantet musik fra undergrunden i Danmark, til en intens og nærværende oplevelse. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 80 kr.
Kl. 16.30: Alle for en – en for alle korkoncert // Den Jyske Sangskole og MidtVest Pigekor
(Lokation: Herning Kirke, Østrekirkevej 1A)

Kom til koncert med de dygtige piger fra MidtVest Pigekor, når de giver koncert i Herning Kirke. Som en del af Kulturfest Herning fejrer koret kulturen og hylder fællesskabet. Der skal bookes billet til arrangementet på: www.place2book.com/da/sw2/sales/hymg3q6wis
Kl. 17.00: Sæsonpræsentation // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32, Herning)

Få en smagsprøve på den nye teatersæsonTeam Teatret er i festhumør, for teatret er endelig åbnet igen. Det fejrer vi med lanceringen af den kommende teatersæson, som er en af de største i nyere tid.Billetsalget til sæson 21-22 begynder allerede den 5. juni, sammen med åbningen af Kulturfest Herning, men en lille uge senere, fredag den 11. juni vil vi gerne sætte nogle flere ord, bevægelser og sange på nogle af de kommende oplevelser på teatret.Team Teatret byder indenfor kl. 17.00. Her vil teatrets ensemble give et indblik i det arbejde de er i gang med frem mod ungdomsforestillingen Jeg er mig, som vi præsenterer til marts næste år.

Teaterleder Dorthe Bébe sætter herefter ord på et udpluk af de andre forestillinger og arrangementer, som den omfangsrige nye sæson byder på. Du kan også få noget at vide om vores årskort og nogle af de andre muligheder du har for at komme i teatret til favorable priser.

Så vender vi det hele lidt på hovedet, for sæsonpræsentationen slutter med et par sange fra Arbejdersangbogen. Det er nemlig denne ikoniske røde bog, der er udgangspunktet for teaterkoncerten Arbejder, som vi har premiere på til september.

Du bestiller billet hos Team Teatret på: https://teamteatret.dk/arrangement/saesonpraesentation-21-22/

Kl. 17.45-20.45: Dekameron 2021 // Aarhus Litteraturcenter, De Glødende Penne og Region Midtjyllands kommuner
(Lokation: Online – https://fb.me/e/149q3l3kL)

Lyt med når forfatter Kathrine Assels og en række lokale borgere genfortolker verdens første novellesamling – Dekameron.Aarhus Litteraturcenter, De Glødende Penne og Region Midtjyllands 19 kommuner har indbudt alle borgere til at byde ind med deres helt egne Corona-historier i en fornyet Dekameron 2021.Da pesten hærgede i 1300-tallets Europa, kom livets skrøbelighed for alvor på dagsordenen. Men også livets muligheder. I Firenze besluttede 10 mennesker derfor at mødes 10 dage i træk – og hver dag fortælle en historie for hinanden. Det blev til i alt 100 historier udgivet som ”Dekameron”.I 2021 hedder pandemien der hærger i stedet Corona. Og hvordan vil de fortællinger mon lyde? 10 forfattere mødes med hver 10 borgere i de forskellige kommuner til middag og fortælling over bordet. Målet er en fornyet Dekameron 2021.

Du kan være med på livestream og høre de lokale fortællinger, mens forfatter Kathrine Assels spiser middag med 10 borgere fra Herning.

Se livestream her: https://fb.me/e/149q3l3kL

Kl. 10.00-15.00: Skraldebingo // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek, Østergade 8)

Har du prøvet skraldebingo? Nej vel! Så kom afsted!Bevæbnet med en skraldebingoplade i hånden skal du og din familie på jagt efter skrald i byen. Det er ikke kun for sjov, I er også med til at gøre noget godt for miljøet samtidigt.

Hent jeres skraldebingoplade på Biblioteket i Herning. På biblioteket udleveres også engangshandsker og affaldsposer.

Finder I alt skraldet på bingopladen, deltager I i konkurrencen om din helt egen skraldeopsamlertang og bogen “Skrald -lort eller lagkage?”

Vi trækker en heldig vinder mandag d. 14. juni. Vinderen får direkte besked.

Kl. 10.30: Axel elsker biler – Aulum // Herning Bibliotekerne
(Lokation: KL Auto, Aulum Industrivej 11, Aulum)

Elsker dit barn også biler? Eller måske rim og remser? Så kom til et sjovt og anderledes arrangement i dit lokale autoværksted K&L Auto med forfatteren Marianne Iben Hansen. Marianne Iben Hansen har skrevet en lang række billedbøger fulde af fart, bl.a. Axel elsker biler.

Blandt autoværkstedets reservedele og biler skal vi sammen danse bildans, rappe om biler og lege med sproget når Marianne sætter gang i fantasien og sprogbegejstringen.

Marianne Iben Hansen er en af vores mest populære billedbogsforfattere og er blevet kaldt nutidens Halfdan Rasmussen. Samtidig har hun en evne til at få børn og voksne op af stolene, så vi oplever sproget med hele kroppen.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.
Tilmeld dig her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/rjuabvu52s

For de 3 til ca. 8 årige samt deres voksne.

Kl. 11.00: Prinsesse Caraboo // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret, Østergade 32, Herning)

Teaterstykke om prinsesse Caraboo er eksotiske drømme for hele familien lørdag den 12. juni på Team Teatret.Året er 1817. På en strand nær Bristol finder man en ung forskræmt kvinde. Hun bærer turban, og taler et uforståeligt sprog. Men hvem er denne eksotiske skabning? Og hvor kommer hun fra?

Prinsesse Caraboo er den sande historie om den fattige Mary Wilcocks der i starten af 1800-tallet tog fusen på det halve England ved at udgive sig for at være en eksotisk skibbruden prinsesse.

”Verden vil bedrages” siger et gammelt græsk ordsprog. Og det gælder vel stadig?

Vi mennesker tiltrækkes stadig af fantastiske historier, hvor der er pyntet lidt på sandheden. Og i det tilfælde har løgnen vel et positivt formål. At opfinde nye verdener og leve sig ind i at være en anden er selve legen, og teatrets væsen. Og man må kunne drømme for at skabe forandring. Billetsalg hos Team Teatret på https://teamteatret.dk/arrangement/prinsesse-caraboo/

Kl. 14.00-16.00: Pedaltramp og historier // Museum Midtjylland
(Lokation: Herningsholm Museum, Herregårdsparken 1, Herning)

Brug en sommerlørdag på at få 400 års historie på to timer. Museum Midtjylland inviterer på cykeltur om Midtjyllands tekstilhistorie. Det er museumsinspektør Kristine Holm-Jensen, der fører an på turen, hvor frisk luft og en spændende historie forenes.De første spor af tekstilproduktion i nyere tid finder vi på Herningsholm. Derfor er det naturligt at starte historien her. Siden flyttede tekstilindustrien ind til byen, før den igen begyndte at flytte længere og længere ud af byen. Den udvikling følger turen.

Med start ved Herningsholm går turen først sydover ad Sjællandsgade for at derefter at drejer mod øst og kommer igennem Thomas Nielsens Gade og Silkeborgvej og endnu videre øst på for at ende i industrikvarteret i Birk. Undervejs vil vi gøre holdt og høre om bl.a. brødrene Mads Eg og Aage Damgaard, om Axel Hansen og om Herning Højskole. Vi kommer også forbi både Den sorte og Den runde Angli fabrik og hører om de mange andre mennesker, bygninger og virksomheder, der fortæller om tekstilindustriens historie i Midtjylland.

Kom med på en tur, hvor vi går i kødet på Tekstilbyen Herning. Har du også selv været en del af tekstilhistorien, og har du lyst til at dele den med andre og Museum Midtjylland, så kom og vær med til at gøre os alle sammen klogere på tekstilindustrien.

Husk cykel!

Pris: Kr. 70 (kr. 50 for medlemmer af museets støtteforeninger). Tilmelding er nødvendig og kan ske via www.museummidtjylland.dk.

Kl. 16.00-20.00: As-salamu Alaykum // Kontrast Herning
(Lokation: Ungdomshuset Kontrast)

Det er med fokus på mangfoldighed, inklusion og integration i form af musik, mad og mennesker. For at formidle dette budskab, kommer Orhan Özgür Turan og hans musiske venner i Ipek Yolu, og spiller world music. Billetter kan købes i døren hos Kontrast til 80 kr.
Kl. 20.45: Dans, Dans, Dans // DR
(Lokation: DR1)

DR kører i 2021 temaet “Sammen i Bevægelse”. I den forbindelse skal der gang i ben og rytme, når hele Danmark skal danse sammen. Dans, Dans, Dans er en serie af programmer, hvor seerne kommer med på en rejse igennem dansen historie. Forud for den store finale kommer det danseglade TV-show forbi Herning. 200 udvalgte borgere skal sammen danse ved Fuglsang Sø, og det bliver livestreamet lige hjem i din stue! Det sker lørdag den 12. juni kl. 20.45. Skru op for lyden og dans med!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet