Jul i Herning 2021

Ella og Eyde - juleudsmykning i Herning City

I al sin glans, med alle sine lys og i al sin storhed… kommer Hernings juletræ også til at stråle i 2021.

Herning Midtby pyntes efter alle kunstens (jule-)regler med juletræer, julepynt og masser af lys.

Jyletræets 4.500 – 5.000 lys er nu tændt – helt live, men hvis du har lyst, kan du se sidste års digitale juletræstænding her.

Juletræet på Torvet i Herning 2016

Juletræet anno 2021

Ligesom i 1937, da der første gang var et juletræ på Torvet i Herning, ankommer juletræet også i år på en kranvogn. Træet ankom torsdag 18. november.

I år er det igen et helt lokalt træ, der pryder Torvet. Det kommer nemlig fra Høgild.

“Træet er et rødgran og er cirka 14 meter højt. Det bliver rigtig flot med lys og stjerne på”, fortalte Flemming Skarregaard fra kommunens driftsafdeling, DRIFT forud for, at træet blev rejst.

 Der har være en lysende stjerne på træet siden 2011, hvor Herning Kirke og Herning City Forening skænkede stjernen til byen.

Juletræet på Torvet er sikkert det største i Herning, men DRIFT sætter også mindre juletræer på mellem 5 og 8 meter op i nogle af centerbyerne.

DRIFT har i øvrigt pyntet byen op med små grupper af mindre træer, fyrtoppe og flotte dekorationer i de store urtepotter og bede.

Juletræerne pynter i byen indtil mellem jul og nytår, hvor de tages ned og saves til brænde. Som i øvrigt sælges til borgerne.

Mennesker kigger OP på byens juletræ

TAK TIL ALLE DER DELTOG I ÅRETS JULETRÆSTÆNING.

Der var engang et juletræ på Torvet i Herning…

Det er over 200 år siden, at det første juletræ kom til Danmark. Men så længe har der nok ikke været et juletræ på Torvet i Herning – trods alt.

Vi har fundet et billede fra 1937, hvor der er både juletræ, sne og lys på. Så der har med sikkerhed været juletræ på Torvet i Herning siden 1937 (måske med udtagelser under krigen).

Juletræet på Torvet 1937, arkiv.dk

Juletræet på Torvet, 1937.

Foto: arkiv.dk

Julebelysning og juletræ på Torvet, årstal ukendt, arkiv.dk

Julebelysning og juletræ i Herning. Årstal ukendt.

Foto: arkiv.dk

Juletræstændings-optog i 1960, arkiv.dk

Optog i forbindelse med juletræstænding i Herning, 1960.

Foto: arkiv.dk

Billede af dådyr på Torvet med himmel som baggrundJuletræ og dådyr med lys på Torvet i Herning

Julebelysningen i City

Der er tusindvis og atter tusindvis af lys i Herning City, når det bliver jul. Og julen starter midt i november i Herning, hvor julebelysningen rundt omkring i byen tændes (dog med undtagelse af juletræet).

Herning har efterhånden en hel dyrefamilie på Torvet, da de lysende dådyr, Eyde og Ella og det lysende krondyr, Birk, sidste år fik selskab af et lysende kid. Det er et oplagt selfie-spot i julemåneden i Herning.

Ud over lysskulpturerne på Torvet er hele gågaden og sidegader fyldt med 1000-vis af lys. De tændes fredag 12. november og forbliver tændt helt til efter vinterferien i februar.

Diana Bach Bak

Diana Bak Bach elsker bare jul…

Julelysene blinker over gaderne, duften af brændte mandler og spanskrør, og julemanden der går rundt og deler slik ud til i forvejen sukker-ramte børn, der dog står helt mundlamme og kigger på ham med store øjne, hvorefter de løber glade rundt – og finder den ene nisse efter den anden rundt om i butikkernes vinduer.

– Alt sammen imens folk stresser rundt på julegaveindkøb – og midt i det hele står det største og smukkeste juletræ, som smelter al den hygge og kaos omkring sig helt unikt sammen…

– Jeg elsker den stemning der ikke kan beskrives men skal føles. Man hører om E-handlen der overtager mere og mere fra butikkerne, men den her følelse vil de aldrig kunne give – den skal mærkes og opleves….

– Det er lige her julen starter for mig….

Læs hele Diana Bach Baks jule-stemnings-beretning her.

Foto: Herning Kommune, Ole Jørgensen og Diana Bach Bak

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet