Cronhammar Design

Cronhammer

Cronhammer – Design…

HEART viser en overset, men samtidig imponerende del af Cronhammars kunstneriske virke.

Det handler om den del af hans arbejde, der udspiller sig i feltet mellem design, arkitektur og kunst.

Udstillingen kører indtil 18. februar 2018.

Cronhammar
Cronhammar værk
Cronhammar værk
Cronhammar værk

Cronhammar

Ingvar Cronhammar fylder 70 den 17. december 2017, og med udstillingen fejrer HEART den runde dag og en kunstner, som har formået at sætte sit store aftryk på kunstscenen over de sidste fire årtier.

HEART ejer i alt 20 værker af Ingvar Cronhammar, heraf er 13 skulpturer.

Det er dermed den største danske samling af værker af Cronhammar – og den er ligeså afgørende for museet som samlingerne af Paul Gadegaard og Piero Manzoni.

Cronhammar værk
Cronhammar værk
Cronhammar værk
Cronhammar værk

Udstillingen

Udstillingen stiller spørgsmålstegn ved forståelsen af begrebet kunst kontra begrebet design. Den viser en række af Cronhammars nytænkninger af brugsgenstande som bestik og lamper, samt en række installationer og arkitekturmodeller. 

Hvad adskiller i princippet bænken i parken fra bænkene i udstillingen? – eller bestikket hjemme på spisebordet fra det, der møder dig på museet?

Ganske vist har Cronhammar i de senere år designet en række genstande, som kan bruges i hverdagen: lamper, bestik, bænke, stole. Men på sin vis er der tale om en logisk kulmination på de ”designmæssige kvaliteter” og klare referencer til brugsgenstande, som store dele af hans samlede arbejde besidder.

Cronhammar værk
Udstillingen stiller spørgsmålstegn ved forståelsen af begrebet kunst kontra begrebet de-sign og viser en række af Cronhammars nytænkninger af brugsgenstande som bestik og lamper vist sammen med en række installationer og arkitekturmodeller. Hvad adskiller i princippet bænken i parken fra bænkene i udstillingen, eller bestikket hjemme på spise-bordet fra det, der møder dig her på museet? Ganske vist har Cronhammar i de senere år designet en række genstande, som kan anvendes: lamper, bestik, bænke, stole, men der er på sin vis tale om en logisk kulmination på de ”designmæssige kvaliteter” og klare refe-rencer til brugsgenstande, som store dele af det samlede værk besidder.
Cronhammar bænk

Tag med på en rejse ind i Ingvar Cronhammars på en gang foruroligende og hjemlige univers!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet