Eventyrlig Dialog i Herning…

HKH Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen, 1968

Oplev en eventyrlig dialog i mellem to visionære kunstnere – prinsen og mælkedrengen. Prinsen, som ”ikke kunne leve uden kunst” og mælkedrengen, der malede sig vej til international berømmelse.

Prinsen er selvfølgelig H.K.H. Prins Henrik, og mælkedrengen er CoBrA-maler Carl-Henning Pedersen.

H.K.H. Prins Henrik og maske

H.K.H. Prins Henrik

Foto: Søren Solkjær

Carl-Henning Pedersen og maske

CoBrA-kunstner Carl-Henning Peddersen

Foto: Micha Bar-Am

.

.

En fælles passion…

Både Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen var betagede af den afrikanske maske, og de havde begge en helt grundlæggende passion for kunsten. De var helt enige om, at kunsten er eksistentiel – og skal forme virkeligheden. Ikke omvendt. Begge herrer havde også en tendens til at være lidt på kant med traditioner og konventioner – og var store tilhængere af frie kunstværker. Alt sammen noget, der har gjort spontanitet, skaberglæde og fantasi til den røde tråd i deres kunstneriske arbejde. Lyrikken er en anden fælles passion. Både andres – men også egne frembringelser. Det kan også opleves på udstillingen.

Åbent Hjerte af HKH Prins Henrik

Hvad kan du så se…?

Eventyrlig Dialog består af H.K.H. Prins Henriks monumentale skulpturer, Carl-Henning Pedersens spontane malerier og eksempler på begges lyriske værker. Det er med fantasien, legeglæden og kærligheden til kunsten som fællesnævnere, at udstillingen vil tage dig med på en eventyrlig rejse ind i sammenfaldet mellem de to herrer univers. Det fælles udgangspunkt i den franske natur og kultur, den danske muld og den afrikanske kunst.

Himmelens Dansere af Carl-Henning Pedersen

Indtil 13. maj 2018 kan du opleve dialogen imellem H.K.H. Prins Henriks livfulde bronzeskulpturer og Carl-Henning Pedersens fantasifulde malerier på CHPEA-Museum i Birk.

Du kan finde mere information om udstillingen her.

Indianere og blå fugl af Carl-Henning Pedersen
skaberens hånd af HKH Prins Henrik

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet