Hvad er Frekvens? Og hvem står bag det?

Jeg har taget en snak med 18-årige Lukas Kvistgaard, som er den nye ansvarlig for Frekvens. Hvad er Frekvens og hvordan blev Lukas en del af det?

Lukas Kvistgaard spiller meget musik i sin fritid. Han er meget interesseret i selve musikbranchen og synes derfor, at Frekvens lød som et spændende projekt.

Lukas’ veninde, den tidligere ansvarlige for Frekvens Lærke Amalie Mosegaard, inviterede Lukas med til Frekvens en dag, og her fik han åbnet sine øjne for de mange muligheder. Han syntes, det var et fedt koncept og blev derefter frivillig.

Stille og roligt tog han mere og mere ansvar, hvilket har ledt til, at det nu er ham, som står for Frekvens.

Hvad er Frekvens?

Frekvens er et samarbejde mellem Fermaten og Scene 7, hvor unge kunstnere kan få lov til at optræde på en professionel scene.

Frekvens består af 3 forskellige tiltag under samme paraply; Frekvens, Frekvens Tour og Frekvens præsenterer.

Frekvens

Frekvens finder sted en gang hver måned, hvor der bliver hyret 3 upcoming kunstnere, som typisk har relation til det midtjyske. Hver kunstner får 30 minutter til at fremføre deres musik.

Formålet med Frekvens er at lade små upcoming kunstnere stå på en scene og samle sig en masse erfaring og netværk.

Der er fotografer, som tager billeder af de forskellige kunstnere. Dette kan kunstnerne bruge som pressemateriale. På den måde får kunstnerne et lille ”starterkit” med på deres vej ud i musikbranchen.

Frekvens Tour

På Frekvens Tour får man udvidet det såkaldte starterkit. Her er workshops, hvor man lærer hvordan man agerer på en scene – hvordan performer man bedst? Hvordan skal man udgive sin musik? Hvordan er det nu med økonomi og rettigheder?

Formålet med Frekvens Tour er at skabe viden og forståelse om branchen. Her lærer man altså at være kunstner ikke kun handler om at spille koncerter og se godt ud på en scene.

På touren er 9 forskellige kunstnere fordelt ud på 3 forskellige tours, som foregår på 3 forskellige spillesteder, 3 dage i streg.

Touren er et samarbejde mellem mindre spillesteder rundt i Midtjylland.

Dermed får de medvirkende kunstnere også et større netværk samt en forsmag på, hvad fremtiden måske indebærer for nogle af de udvalgte kunstnere.

Frekvens Præsenterer

Frekvens Præsenterer er større koncerter booket af Frekvens holdet. Det kan blandt andet være Undertekst og Blæst – som i øvrigt spiller i efteråret.

I stedet for at koncerterne varer 30 minutter som i Frekvens, spiller de større kunstnere en fuld koncert på mellem 45 og 90 minutter.

Formålet med Frekvens Præsenterer er at fremvise ungdommeligt musik til ungdommen.

Hvilke opgaver har man som ansvarlig for Frekvens?

Som ansvarlig for Frekvens er der en del forarbejde, der skal gøres, inden man kan stå og nyde en god koncert. Dette er blandt andet at få booket kunstnere ind, hvilket indebærer at lytte til en masse forskelligt musik, have mange møder og skabe et netværk.

Det er ikke altid Frekvens, der selv finder kunstnere. Der er faktisk også en del kunstnere, som selv skriver og spørger, om de må spille til Frekvens.

Til Frekvens Tour skal man ansøge om at være med, og her får de også mange forskellige ansøgninger. Her handler det om at finde ud af, hvem der har et potentiale, og hvem der passer sammen på en Frekvens aften. Når kunstnerne er hyret ind, så skal der sørges for, at alt bliver afviklet. Der skal også spørges ind til, hvad de forskellige kunstnere har brug for og få uddelegeret opgaver til de frivillige.

Udover det, så er en stor del af at være ansvarlig også PR. Dette indebærer grafik, opslag på sociale medier og spredning af begivenhederne.

Alt dette kan man ikke klare alene. Frekvens benytter sig derfor af frivillige, som er med til at booke, planlægge, afvikle og promovere indholdet. Der et stort fællesskab i at være frivillig

Nye tiltag

Frekvens arbejder på en række nye tiltag.

Eksempelvis er de ved at stable en bestyrelse på benene. De er også ved at udvide målgruppen til at nå ud til flere end ’bare’ Herning Gymnasium, som det startede med.

Frekvens ønsker at udbrede sig mere til andre ungdomsuddannelser og er blandt andet begyndt at få flere fra HF med og ser gerne at gøre det med flere ungdomsuddannelser heriblandt Herningsholmskolerne (HHX, HTX, EUD, EUX).

Alle er velkomne til Frekvens, både som gæst men også som frivillig.

 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet