Digital Kultur i Herning

Illustration

Kultursteder i Herning Kommune er lukket for publikum lige nu.

Men de har stadig rigtige gode – og gratis – idéer til alle. Nu foregår det bare digitalt.

Her har vi samlet nogle gode ting til hjemmeskolerne og hjemmepasningen.

Se oversigten her – og klik nemt videre.

Oversigten opdateres løbende.

E-reolen Go er gratis bøger til alle skoleelever i Herning Kommune.
Alle skolebørn i Herning Kommunehar adgang til eReolen Go. De skal blot downloade appen og logge på med deres UNI login.
Hvis det ikke lige virker med det samme, kan du læse vejledningen her.

Og du kan læse mere og finde mange læsetips på dit Digitale Bibliotek her.

 

Kulturspirerne – dans, sang, musik og billedkunst for børn mellem 3 og 6 år.

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave med de små poder i disse hjemmedage? Så er vi sikre på, at du kan finde på sjove og kreative ting, I kan lave sammen – hvis du lige tjekker Kulturspire-værktøjskasse ud.

Kulturspire-konsulenterne kommer selvfølgelig ikke ud til jer hjemme hos jer selv… I behøver ikke sætte jer ind i de pædagogiske metoder… Bare snup de gode idéer.

Du finder hele værktøjskassen inklusiv de sjove sange, der blev skrevet til Kulturspirerne lige her. Og hvis du vil direkte til dans for eksempel – så klik på billedet til venstre.

God fornøjelse.

Kulturspirerne er et projekt på tværs af syv midt- og vestjyske kommuner.  Det er den Den Jyske Sangskole, der holder alle trådene samlet, og de har lavet projektet sammen med Herning Billedskole, Operaen i Midten, Balletskolen i Holstebro, Tryllestaven i Tarm og Ikast-Brande Musikskole.

 

 

Med de store events i Herning som emne i hjemmeskolen.

Giro-starten, EM i svømning, VM i ishockey, DM i skills og vigtige fodboldkampe… Det er nogle af de store events, som Herning Kommune har været værter for. Og der er faktisk lavet sjove aktiviteter og opgaver, som handler om de events. Her finder I opgaver målrettet undervisningen – og god inspiration til sjove projekter man kan lave sammen med sine børn

Der link til alle skolematerialerne om de store events lige her.

Levende Musik i (hjemme-)Skolen

Herning Kommune er med i det nationale projekt “Levende Musik i Skolen”, som handler om at præsenterer levende og inspirerende musik live til skoleelever.

Musikerne kan lige nu ikke tage rundt og præsentere musikken på skolerne… I stedet har de lavet nogle sjove og lærerig digitale tilbud målrettet mellemtrinnet (4. – 6. klasse) i skolen. Der er f.eks. YouTube videoer med forskellige øvelser. Fra 30/3 – 1/4 livestreamer de hver dag kl. 11.

Se mere her…

OG husk musikken i hjemmeskolerne…

På tur til Japan med Else Alfelt – og en kreativ udfordring.

CHPEA Museum har lavet endnu en video til alle nysgerrige børn, der er med på en sjov udfordring! Denne gang fortæller Helle om Else Alfelts rejse til Japan og præsenterer en (udendørs) kreativ udfordring! Send gerne børnenes kreationer til chphc@herning.dk eller del dem på CHPEA Museums Facebookside her.

Se videoen på YouTube lige her.

Rundtur i det klassiske univers
Mangler dine børn musikken i hverdagen – og skoledagen – lige nu?
Så tag med på rundtur i den klassiske musiks instrumenter sammen med musikerne fra Ensemble MidtVest lige her
Der er masser af viden at hente… der er videoer, hvor musikerne præsenterer instrumenterne… og der er opgaver, så børnene kan arbejde med det, de har lært.
Materialet er lavet til børn på mellemtrinnet – altså 4. – 6. klasse. Og I som forældre kan sagtens bruge det i jeres hjemmeundervisning. Det er selvfølgelig gratis.
Tegn bevægelser med Herning Billedskole.

Billedskolen har lavet fire videoer, hvor underviserne viser, hvordan man kan tegne bevægelse på flere måder. De har fået nogle flotte fotos af spillerne fra FCM, som de bruger til at “se efter”. Hvis I er mere til hunde, så er der også fotos af dem, I kan bruge.

Klik på linket  her, så kommer du direkte ind på siden, hvor du finder det hele.
Der finder I videoer med forskellige teknikker, en pdf-fil med idéer til forskellige måder at tegne på – og en masse billeder af seje fodboldspillere og søde hunde. Det er lige til at tegne med det samme.

Materialet er lavet for at fejre billedkunstens dag tidligere i marts, men det kan sagtens bruges i hjemmeskolerne rundt omkring. Go’ fornøjelse.

Carl-Henning Pedersens forbilleder – i børnehøjde inkl. udfordring.

Omvisninger og workshops er aflyst på CHPEA-Museum, men som et plaster på såret for de børn, der går glip af oplevelsen på museet – og alle andre børn – fortæller Helle om Carl-Henning Pedersens forbilleder – og så giver hun børnene en udfordring. Få lidt kreativitet ind i hjemmeskoledagen. Den varer godt 10 minutter.

Helle Forbech Hvergel er formidlingsinspektør på CHPEA-Museum, og hun har lavet videoen hjemme i sin stue, da museet jo er lukket.

Se Youtube-videoen her.

Føljeton om kunsten i Herning

Mens medarbejderne på HEART venter på at byde velkommen på museet igen kigger de i gemmerne… Hver dag retter de luppen mod nogle af de utallige kunstskatte og gode historier, som de er så heldige at have på HEART. Dem vil de gerne dele med jer på de Sociale Medier.

De starter med ophavsmanden til det hele: Aage Damgaard lige her.

Tjek deres Facebookside her for nye afsnit i føljetonnen om kunsten i Herning.

Tjek også vores Facebookside for aktiviteter og indhold fra kulturstederne i Herning.

Der er masser af frisk kultur til dig!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet