VELKOMMEN TIL KULTURFEST HERNING 2023 – VILD MED VERDEN

Program for Kulturfest Herning 2023

Vi har glædet os virkelig meget  til at præsentere årets program for Kulturfest Herning – Vild med verden.

Programmet er spækket med alt fra gøgl, koncerter og fællespisninger til madlavning, dans og kunst.

En lang række kultursteder og frivillige aktører er med til at få det hele til at ske, og vi håber, at I får en eller flere fantastiske oplevelser under Kulturfest Herning fra den 10.-17. juni.

Vi ses rundt i hele kommunen til en vild uge i kulturens tegn!

 

 

SE PROGRAM

Kulturfest Herning 2023 – Vild Med Verden

Verden er forunderlig med sine myriader af mennesker, kulturer, fortællinger, samfund og oplevelser. Verden er uendeligt mangfoldig med alle sine sanseindtryk: smage, dufte, lyde, fornemmelser, kontraster, følelser. Verden er virkelig værd at gå på opdagelse i. Kulturfest Herning 2023 – Vild med verden.

Sidste sommer fløj fuglene hen over os i farver, fantasi og musik, men nu skal vi på en ny og spændende rejse ind i verdens forskellige fællesskaber og passioner med åbenhed og udsyn.

Vi skal gå på oplevelse sammen, være nysgerrige på hinanden og mærke al verdens varme. Vi skal møde nye fortællinger, nye holdninger og smage på nye hjørner af verden. Vi skal folde os ud i verden og mærke dens bredde og forskelligartethed.

Med andre ord: det er tid til at sanse alt det, der gør verden og vores planet til det mest fantastiske sted i hele universet. Et sted, hvor vi rykker sammen – med fællesskabet, kunsten og kulturen som omdrejningspunkt.

Næseborene vibrerer, smagsløgene pirres, øjnene mættes til Kulturfest Herning 2023, når vi fra den 10. – 17. juni er Vild Med Verden.

 

Fakta

Siden Off Road 2017 har vi i Herning Kommune oplevet en årlig og mangfoldig Kulturfest.

Kulturfesten har vakt begejstring, glæde, forundring og ikke mindst skabt fællesskab omkring kunst og kultur. Mulighederne og ideerne, der opstår gennem Kulturfest Herning, har i et stort samarbejde mellem helt almindelige mennesker og kunstnere på tværs af kultur skabt nye måder at gøre forskellige ting på.

Dette års tema, Vild med verden, kan for eksempel handle om planeten, verdenshistorien eller evnen til at omfavne og rumme det, der ikke ligner os selv.

 

 

Det kan også handle om, hvordan vildskaben i kunsten kan skubbe til vores forståelse af os selv – eller verden. Eller hvordan vildskaben i verden kan skubbe til os som mennesker.

Vi skal åbne vores sanser for det, vi ikke normalt sanser og give det plads til at give os en oplevelse ud over det sædvanlige.

Kort sagt, vi skal vildt meget opleve hele verden.

Information til aktører

Der er nu åbent for tilmeldinger til programmet for 2023 samt ansøgninger til Kulturfest Hernings mikropulje.

Vi har forsøgt at samle den mest brugbare viden for alle aktører, så klik dig videre her og se nærmere på program, puljer mv.

FOR AKTØRER

Mød projektgruppen

Line Hillerup, Kulturhusleder, Huset No7 – no7lh@herning.dk

Carsten Gjerløv, koordinator, Kulturelt Samråd Herning – kshcg@herning.dk

Rikke Andersen, Spillestedsleder, Fermaten – rikke@fermaten.dk

Lise Siig Nørskov-Thomsen, Områdeleder, Herning Bibliotekerne – biblth@herning.dk

Dorthe Bebe, Teaterleder, Team Teatret – dorthe@teamteatret.dk

Bodil Markmøller, Formand for Ældrerådet Herning – markmoller@mail.dk

Michelle Marie Østergaard Johnsen, Kulturkonsulent, Herning Kommune – bekmj@herning.dk

Sune Sylvester Madsen, Bykoordinator, Herning Kommune – beksm@herning.dk

Camilla Merrild, Elev, Herning Kommune – bekcmd@herning.dk

Pia Trab Worm, Projektleder, Herning Kommune – bekpw@herning.dk

MISSION

Kulturfest Herning vil være den årlige kulturfest i Herning, som samler borgere på tværs af sociale, økonomiske, kulturelle og generationelle baggrunde i en fælles fejring af kulturen i Herning Kommune.

Kulturfest Herning vil være en platform for samarbejde på tværs, hvor alle interesserede bydes op til dans og aktiv deltagelse – med det fælles mål at flytte grænser for kulturel forståelse og kvalitet, etablere nye fællesskaber og hylde mangfoldigheden.

Læs mere

VISION

Kulturfest Herning vil være den årlige begivenhed i Herning, hvor borgerne får mulighed for at opleve, prøve, høre, føle, sanse og mærke hele kommunens kulturliv i bred forstand, samtidig med at der også præsenteres nye og anderledes kulturelle og kunstneriske formater.

Når der er Kulturfest Herning, er der noget for alle, man møder noget eller nogen, man ellers ikke ville have mødt – og man kan ikke nå det hele!

VÆRDIER

Kulturfest Herning vil være en event for ALLE. Dog med en anerkendelse af, at alt ikke skal være for alle.

Kulturfest Herning vil præsentere indhold fra mange genrer og for forskellige målgrupper hvert år. Indholdet vil variere fra år til år under et årligt tema.

Kulturfest Herning præges og formes af de institutioner, foreninger og andre partnere, der vil være med. Konceptet skal være rumligt, så Kulturfest Herning kan være foranderlig.

Læs mere

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet