Kulturfest Herning 2020 aflyses!

Det er med stor beklagelse, at den årlige fejring af kulturen i juni i Herning Kommune aflyses i 2020 på grund af Covid-19. Men vi følger naturligvis regeringens forbud mod forsamlinger, og både projektgruppen bag kulturfesten og Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune finder det naturligt at stå sammen om at passe på hinanden.

Årets fejring ville have budt på sangfællesskaber på tværs af kommunen, kreative frembringelser med ler i kommunens børnehaver, kulturgrill, store og små koncerter, forestillinger, skønne og anderledes byrum bl.a. i Kulturgården, Ungecamp, 100 % Fremmed workshops, rullende museum og rigtig mange andre fantastiske kulturarrangementer på tværs af foreninger, institutioner og andre aktører.

Men det må vente! Nu er tiden til at stå sammen hver for sig!

”Kulturfesten er den årlige begivenhed, som rigtig mange aktører har arbejdet på og se frem til i lang tid – ja, for nogens vedkommende siden sidste års kulturfest sluttede. De ser frem til kulturfesten, fordi de i den uge i juni møder deres elever, gæster, publikum – ja, kommunens borgere på en ny måde og i andre rammer. Vi havde alle sammen set frem til denne fejring, men har også stor forståelse for, at det det rigtige at aflyse festen i år. Kommunens borgere kommer til at gå glip af et boost kultur i uge 24, men jeg ved, at kulturlivet står på spring for at komme i gang igen”, siger Johs Poulsen, formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune.

Fakta:
Kulturfest Herning skulle for tredje år i træk have været afholdt i 24 fra 6. – 13. juni med en stor åbning i Herning Midtby og afslutning i forbindelse med Rock i Aulum. Ugen igennem skulle have sydet og boblet af og med kultur for store og små i hele kommunen.

Kulturfest Herning vender tilbage i 2020 – med temaet ”En for Alle”

Igen i 2020 vil uge 24 stå i kulturens tegn i hele Herning Kommune, når Kulturfest Herning vender tilbage

Mere end 140 programpunkter blev det til ved Kulturfest Herning 2019, der lørdag kulminerede med afslutningsbrag i Herning bymidte og en koncert med Benal på Kousgaards Plads.

– Det har igen i år været en helt igennem inspirerende oplevelse at deltage i Kulturfest Herning. Jeg er meget imponeret af det arbejde og den kreativitet, som foreninger og kulturinstitutioner har lagt i de mange indslag. Samtidig er jeg oprigtig glad for, at så mange mennesker tog imod muligheden for at få sig nogle kulturoplevelser, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Kulturfest 2020 i samme uge – men vendes på hovedet

I 2020 vender Kulturfest Herning tilbage, og det bliver – for tredje år i træk – i uge 24 (fra 6. – 13.juni) at foreninger, kulturinstitutioner og alle andre interesserede får mulighed for at vise sig frem for borgerne i kommunen. Temaet i 2020 er “En for Alle”.

Der er flere nyskabelser på vej, og den største bliver at rækkefølgen “vendes på hovedet”.

Det betyder, at Kulturfestugen åbnes med et kæmpe-brag i det centrale Herning den 6.juni, inden kulturen så spreder sig videre til alle dele af kommunen i resten af ugen.

 

 

Mød projektgruppen

Line Hillerup, Kulturhusleder, Huset No7 – no7lh@herning.dk

Carsten Gjerløv, koordinator, Kulturelt Samråd Herning – kshcg@herning.dk

Rikke Andersen, Spillestedsleder, Fermaten – rikke@fermaten.dk

Anne Juul Andersen, Litteraturformidler, Herning Bibliotekerne – bibaja@herning.dk

Dorthe Bebe, Teaterleder, Team Teatret – dorthe@teamteatret.dk

Michelle Marie Østergaard Johnsen, Kulturkonsulent, Herning Kommune – bekmj@herning.dk

Sune Sylvester Madsen, Bykoordinator, Herning Kommune – beksm@herning.dk

Allan Boye Thulstrup, Kommunikationskonsulent, Herning Kommune – komat@herning.dk

Pia Trab Worm, Projektleder, Herning Kommune – bekpw@herning.dk

MISSION

Kulturfest Herning vil være den årlige kulturfest i Herning, som samler borgere på tværs af sociale, økonomiske, kulturelle og generationelle baggrunde i en fælles fejring af kulturen i Herning Kommune.

Kulturfest Herning vil være en platform for samarbejde på tværs, hvor alle interesserede bydes op til dans og aktiv deltagelse – med det fælles mål at flytte grænser for kulturel forståelse og kvalitet, etablere nye fællesskaber og hylde mangfoldigheden.

Læs mere

VISION

Kulturfest Herning vil være den årlige begivenhed i Herning, hvor borgerne får mulighed for at opleve, prøve, høre, føle, sanse og mærke hele kommunens kulturliv i bred forstand, samtidig med at der også præsenteres nye og anderledes kulturelle og kunstneriske formater.

Når der er Kulturfest Herning, er der noget for alle, man møder noget eller nogen, man ellers ikke ville have mødt – og man kan ikke nå det hele!

VÆRDIER

Kulturfest Herning vil være en event for ALLE. Dog med en anerkendelse af, at alt ikke skal være for alle.

Kulturfest Herning vil præsentere indhold fra mange genrer og for forskellige målgrupper hvert år. Indholdet vil variere fra år til år under et årligt tema.

Kulturfest Herning præges og formes af de institutioner, foreninger og andre partnere, der vil være med. Konceptet skal være rumligt, så Kulturfest Herning kan være foranderlig.

Læs mere

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet