Tak for i år!

Kulturfest Herning takker af for i år efter en helt fantastisk uge.

Vi vender stærkt tilbage næste år i uge 24, hvor vi vender tilbage til at starte rundt om i kommunen, inden det ender med det store afslutningsbrag, som det har været tilfældet tidligere.

Så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 11.-18. juni 2022 til endnu en uge i kulturens tegn i hele Herning Kommune. Vi ses!

En for alle – Kulturfest Herning 5. – 12. juni 2021

Det ligner en scene fra Lady og Vagabonden. Dæmpet lys, intim stemning, hyggelig baggårdsmusik og fantastiske oplevelser. Her er kulørte lamper, gårdsangere leverer små intime koncerter, teaterfolk laver små udendørs forestillinger, speakere serverer ølkasseforedrag. Der er dybe samtaler, og det er her mennesker mødes i små fællesskaber.

Kulturfest Herning vil i 2021 poppe op på måder og steder, hvor alle kan være trygge og samtidig få gode fælles oplevelser. Kulturen går live i det format, der giver mening i efterdønningerne af en global pandemi.

Målet er ikke at samle mange mennesker på samme tid og sted, men derimod at mange mennesker får gode kulturelle oplevelser på forskellige steder og tidspunkter i løbet af ugen.

Det er samarbejdet og de gode idéer, der får det til at ske. Der er ikke noget, der er for småt, skævt, mærkeligt eller almindeligt. Baggårdene rummer det hele.

Baggårdsfestival i by og på land

Den 5. juni starter kulturugen med arrangementer for børn, unge og voksne i Herning Midtby. I løbet af ugen flytter kulturfesten ud i baghaver og garager rundt om i kommunen, inden afslutningen den 12. juni.

Med fællesskabet i fokus, små og mindre formater som afsæt, og trygge oplevelser som forudsætning forvandles Kulturfest Herning i 2021 på den måde til en baggårdsfestival med intime koncerter, nærværende samtaler, forestillinger og foredrag, samt inkluderende fællesskaber.

Vi trænger alle til at skabe og opleve kultur igen.

I denne specielle tid har udvikling og samarbejde ikke de bedste vilkår foran skærmene rundt om i kommunen, men fællesskabet og viljen vil gøre det muligt sammen at skabe en anderledes udgave af Kulturfest Herning i 2021. Vi vil fejre kulturen igen. Og hylde fællesskabet. Sammen og hver for sig. Én for alle – Alle for én!

Mød projektgruppen

Line Hillerup, Kulturhusleder, Huset No7 – no7lh@herning.dk

Carsten Gjerløv, koordinator, Kulturelt Samråd Herning – kshcg@herning.dk

Rikke Andersen, Spillestedsleder, Fermaten – rikke@fermaten.dk

Lise Siig Nørskov-Thomsen, Områdeleder, Herning Bibliotekerne – biblth@herning.dk

Dorthe Bebe, Teaterleder, Team Teatret – dorthe@teamteatret.dk

Michelle Marie Østergaard Johnsen, Kulturkonsulent, Herning Kommune – bekmj@herning.dk

Sune Sylvester Madsen, Bykoordinator, Herning Kommune – beksm@herning.dk

Mette Svenningsen, Kommunikationskonsulent, Herning Kommune – komms@herning.dk

Pia Trab Worm, Projektleder, Herning Kommune – bekpw@herning.dk

MISSION

Kulturfest Herning vil være den årlige kulturfest i Herning, som samler borgere på tværs af sociale, økonomiske, kulturelle og generationelle baggrunde i en fælles fejring af kulturen i Herning Kommune.

Kulturfest Herning vil være en platform for samarbejde på tværs, hvor alle interesserede bydes op til dans og aktiv deltagelse – med det fælles mål at flytte grænser for kulturel forståelse og kvalitet, etablere nye fællesskaber og hylde mangfoldigheden.

Læs mere

VISION

Kulturfest Herning vil være den årlige begivenhed i Herning, hvor borgerne får mulighed for at opleve, prøve, høre, føle, sanse og mærke hele kommunens kulturliv i bred forstand, samtidig med at der også præsenteres nye og anderledes kulturelle og kunstneriske formater.

Når der er Kulturfest Herning, er der noget for alle, man møder noget eller nogen, man ellers ikke ville have mødt – og man kan ikke nå det hele!

VÆRDIER

Kulturfest Herning vil være en event for ALLE. Dog med en anerkendelse af, at alt ikke skal være for alle.

Kulturfest Herning vil præsentere indhold fra mange genrer og for forskellige målgrupper hvert år. Indholdet vil variere fra år til år under et årligt tema.

Kulturfest Herning præges og formes af de institutioner, foreninger og andre partnere, der vil være med. Konceptet skal være rumligt, så Kulturfest Herning kan være foranderlig.

Læs mere

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet