Program for Kulturfest Herning 2024 – KYS LIVET!

ÅBNINGSBRAGET LØRDAG DEN 8. JUNI

Kom og vær med til en kulturel fest for både store og små, når vi skyder Kulturfest Herning i gang lørdag den 8. juni. Der vil være alt fra aktiviteter for børn og familier, dans og mad til kreative workshops, udstillinger og musik. Du vil møde kulturen i øjenhøjde ved både de forskellige scener og på gader og stræder i midtbyen.

Klik på de enkelte aktiviteter for at folde dem ud og læse mere.

Kl. 10.00: Åbning af Kulturfest Herning med Trommeministeriet og tale// Kulturfest Herning

Nærmere information følger.
Kl. 10.00-15.00: Hvem er din største stjerne? // Museum Midtjylland

Velkommen til Tekstilmuseets kreative workshop for børn og familier til åbning af Kulturfesten. Tekstilmuseet stiller an med materialer til at kunne lave unikke, farverige og personlige præmiebrocher for at hylde de største stjerner i børnenes liv. Workshoppen er bemandet hele dagen, og børn og familier kan løbende komme til og lave deres egen kreative præmiebroche. Vi står klar til at hjælpe med sammensætninger, lim osv. Vi vil gerne få lavet et mini podium, hvor selve overrækkelsen/hyldesten kan ske – og alle kan få oplevelsen af at komme på podiet.I forbindelse med workshoppen sætter vi også fokus på Tekstilmuseets helt nye udstilling “We are the Champions”, som åbner i juni, og tager besøgende med på en fortælling om sport, foreningsliv og storklubber gennem 70 år.
Kl. 10.00-15.00: Kys Livet med BedsteVENnerne // HeartWorkers og BedsteVENner

Kom og mød de skønne mennesker fra HeartWorkers og BedsteVENner, der står klar til en hyggelig dag med kreative aktiviteter sammen med dig. Aktiviteterne er for alle – store som små.
Kl. 10.00-15.00: Smag på livet – smag det tamilske køkken // Det Tamilske Samordningsudvalg

Foreningen laver forskellige autentiske, tamilske retter som du kan smage. Kom og hver med i gættelege om, hvilke krydderier og ingredienser der indgår i retten. Der vil være mulighed at se, dufte og smage krydderierne. Tamilsk mad består hovedsagelig af grønsager, linser og bælgfrugter. Et besøg hos os kan være en inspiration til, hvordan du kan gøre dine kødfrie dage mere smagfulde og sunde. Kys livet og vælg gode kostvaner som sikre dig et godt og langt liv.
Kl. 10.00-15.00: Diversitet i Herning – prøv traditionelle klædedragter // Det Tamilske Samordningsudvalg

Kom og prøv tamilsk tøj, når vi sørger for fine saree’er til kvinderne og flotte veddi til mændene.Hvis du har set bollywood film/musik video, ved du måske allerede lidt om hvad der venter. Farver, store smykker, silke og elegance. Kom og prøv tamilernes traditionelle beklædning. Bare rolig, vi hjælper dig både i og ud af tøjet. Til slut kan du få et billede af dig eller hele familien i vores fotobooth, så mindet er foreviget – Kys livet og hyld diversiteten!
Kl. 10.00-15.00: Skak for alle – oversize edition // Herning Skakklub

STYRK DIN VIGTIGSTE MUSKEL – HJERNEN!
Kom forbi børne- og familie aktiviteterne til Kulturfest Herning og mød Herning Skakklub på torvet.SPIL MOD OG LÆR AF ERFARNE SPILLERE
Der er erfarne skakspillere tilstede på dagen, der er klar til at lære fra sig. Du kan spille hurtigskak mod dem eller udfordre en ven ved små caféborde.

OPLEV EN SKAKTURNERING
I dagens anledning spiller Herning Skakklub en turnering mod Silkeborg Skakklub med store skakbrikker midt på torvet. Følg turneringen fra sidelinjen og gæt på, hvilke træk, der vil blive spillet.

Kl. 10.00-15.00: Rollercoaster – Byg en rutsjebaneskulptur // Herning Billedskole

Latter og liv, gys og hviin! Op og ned og rundt omkring! Sådan kender vi rutsjebaner. På Billedskolens workshop kan du være med til at bygge en stor fælles skulptur, som vi kalder ”Rollercoaster”. Den er inspireret af det fascinerede skelet, der skaber de overraskende og spændende ture i rutsjebanen. Er du vild med at bygge og lave skulptur, så er det aktiviteten for dig, og vi har brug for din hjælp.
Kl. 12.00-12.30: Tamilsk Dans // Kalakendra Kultur Dans

Kom helt tæt på livsglæden i den tamilske kultur, når Kalakendra leverer et flot show med tamilsk dansk i nationale klædedragter.
Kl. 12.30: Kærlighedsrejse med Det Flyvende Teater // Det Flyvende Teater

Bliv overrasket af Det Flyvende Teater, der går offroute fra lufthavnen til Kulturfest Herning og bevæger sig rundt med flyvebesætning. Smukke operaarier, interaktion med borgere på fantasiens vinger og sjov er alt sammen inkluderet i “rejsepakken”. Pas er ikke nødvendigt.
Kl. 13.00-13.30: Tamilsk Dans // Kalakendra Kultur Dans

Kom helt tæt på livsglæden i den tamilske kultur, når Kalakendra leverer et flot show med tamilsk dansk i nationale klædedragter.
Kl. 13.30: Kærlighedsrejse med Det Flyvende Teater // Det Flyvende Teater

Bliv overrasket af Det Flyvende Teater, der går offroute fra lufthavnen til Kulturfest Herning og bevæger sig rundt med flyvebesætning. Smukke operaarier, interaktion med borgere på fantasiens vinger og sjov er alt sammen inkluderet i “rejsepakken”. Pas er ikke nødvendigt.
Kl. 15.00-15.30: Laura Bugtrup med band // Kulturfest Herning

Intet gemmes væk eller pakkes ind, når Laura Bugtrup indtager scenen. Drukning i tanker bliver til ung autentisk folkpop med reflekterende og personlige tekster, der lige meget hvor dystre de bliver, altid har et lille snært af håb, som en solstråle i det dybe hav. Sårbarheden står i centrum for de nærværende sange, der omhandler længsel og ulykkelig kærlighed, i en undersøgelse af relationer mellem mennesker. I løbet af sin under et år lange karrierer, har bandet allerede opvarmet for Barbro, blevet omtalt af lokale medier, deltaget i Quasar og er nu med i Rock the Region.

I foråret 2024 udkommer Laura Bugtrups debutsingle “Sidelinjen”, der med en intens lyd, i en blanding af mørk pop og folk, fanger lytterens interesse, og inviterer ind i et fortryllende tekstunivers om et ulige forhold mellem to mennesker.

Kl. 16.00-17.00: Livemusik TBA // Kulturfest Herning

Nærmere information følger.
Kl. 18.00-18.30: Livemusik TBA // Kulturfest Herning

Nærmere information følger.
Kl. 19.00-20.00: Livemusik TBA // Kulturfest Herning

Nærmere information følger.

På Folkescenen i Kulturgården kan du være med til at hylde fællesskabet og glæden ved kulturen.

Kl. 11.00-15.30: Musikskolens Sommerfestival // Herning Musikskole

Kom til et brag af en festdag i Kulturgården til musikskolens kæmpestore sommerfestival! Alle sejl sættes til, når musikken spiller på hele to scener, og endagsfestivalen løber af stablen lørdag d. 8. juni.

Kom og hør store orkestre, fede bands, fantastiske kor og hede rytmer helt gratis kl. 11.00-15.30. Og ikke nok med det! I kan selv få lov at prøve kræfter med instrumenterne til festivalen. Mens musikken spiller, er der nemlig ÅBENT HUS med både kor, klaver, guitar, trommer, marimba, blæserinstrumenter, strygere og Bandklub! Hvad venter I på?? Sæt et stort, fedt kryds i kalenderen og GLÆD jer til årets fedeste musikdag! Pssst… Der er også gratis kaffe, vand og saftevand, som kan nydes i solskinnet….

Kl. 13.00-17.30: 80’er look og fantasi på hovedet // Herning Billedskole

Bliv godt klædt på til dagens 80’er-tema. Vi hjælper dig med at skabe den skønneste og vildeste og mest 80’er-agtige hårpynt: Hårbøjlen – for børn, mænd og kvinder i alle aldre. Alle kan være med!
Kl. 16.00-17.00: Fælles snak – at være ung på tværs af generationer // Justérbar(t)

I forbindelse med Kulturfesten 2024 afholder Justérbar(t) “Sammen Snakker Vi Om”.I denne udgave har vi samlet 3 forskellige årgange som har det til fælles at de alle sammen har været/er/føler sig unge.
Panelet består af:
– Steen Mikkelsen – Ung i 1970’erne
– Anne Louise Degn – Ung i 1980’erne
– Charlotte Thorn – Ung i 2020’erne.Kom til en uforpligtende samtale, om hvad det vil sige at være ung, og hvodan vi kan lærer af hinanden!

Kl. 17.00-18.00: Stand-Up med Thomas Hartmann // Kulturgården

En af Danmark mest kendte Stand-up komikere Thomas Hartmann gæster Kulturgården med et show om 80’erne. Kom få rørt lattermusklerne ganske gratis.
Kl. 18.00-19.00: Folkespisning // Huset no7

Traditionen tro inviterer Cafeen til Folkespisning i Kulturgården i forbindelse med Kulturfest, Herning i år med temaet Kys det nu. Menuen er “Grønt tærter med pasta salat, dressing og brød”Bestil din billet her (voksne 70 kr. / børn 35 kr.)
Kl. 19.00-20.00: Beer Choir // Den Jyske Sangskole

Kom og vær med til den hyggeliste fællessang under åben himmel, mens du nyder en øl eller sodavand. Sangene tager i dagens anledning udgangspunkt i Kulturfest Hernings tema “KYS LIVET!”
Kl. 20.00-22.00: 80’s ALIVE BAND // Huset no7

“Danmarks fedeste A-LIVE BAND leverer en uforglemmelig hit-parade, som sætter gang i danseskoene fra første anslag. Vi skal en tur gennem de funky 70’ere, de danske 80’ere og det top-moderne årtusind vi befinder os i. Musikken og festen skal opleves 100% A-LIVE!

Andrea Klausen / vokal
Frede Panduro / guitar
Martin Simonsen / keys
Christoffer Holm / vokal og bas
Rasmus Sitarz / vokal og trommer”

Kl. 22.00-00.00: 80’er disco med Michael Kyed // Huset no7

Kys livet i Kulturgården slutter med en omgang 80’er disco med DJ Michael Kyed fra Vejle. Michael er blandt andet kendt fra VLR.

Som noget helt nyt præsenterer vi Bredgade Vest som nyt venue under Kulturfest Herning.

Kl. 09.00: Fælles morgensang // Fermaten

Vær med til at starte morgenen og åbningsdagen for Kulturfest Herning på bedste vis. Vi synger fælles morgensang – og alle er velkomne.
Kl. 10.00: LoFi og Strik // Fermaten i samarbejde med Larsen

Nyd de sprøde LoFi toner mens du ordner strikketøjet! My Friend Thor er dansk LoFi Jazzhop, der tidligere kun har eksisteret som streamingfænomen – men det bliver der lavet om på nu, når My Friend Thor for første gang giver en live-koncert med sin kompagnon Bjarne Ejsing på trommer. Koncerten vil tage udgangspunkt i den musik, der er tilgængelig som streaming, men i den frie improvisations tegn, vil den blive farvet, vinklet og drejet på nye måder!

Kl. 10.00-14.00: Krea-workshop for alle // Fokus på Talent

Mød op og vær med til en kreativ workshop, mens du mærker byens summen og tonerne af lækker musik omkring dig.Workshoppen tager udgangspunkt i eksempelvis origami og flet – alle kan være med.

Kl. 12.00: Nikita Elvervind // Fermaten

Gratis koncert med den fantastiske Nikita. Akustisk pop, med et til tider twist af både country, soul og funk. Lyder det som et absurd samsurium? så er det muligvis også, men ikke desto mindre lige så ligefremt og naturligt som NIKITA, selv når man hører bandet live og autentisk på en scene. En kunstner der bare MÅ høres og et band du har lyst til at vende tilbage til.Der er noget med den mørke, rå og powerfulde vokal som man ikke så let slipper. Velskrevne og veludførte tekster med en dyb sårbarhed du ikke kan undgå at høre, men samtidig et buldrende univers af ren råstyrke du ikke kan undgå at mærke!

Og så er der den akavede og sjove natur på forsangeren Nikita, som hverken er bange for at være pinlig, eller sige det, vi andre kun tør tænke på. Om det er sange om onani eller hvordan hun har mistet forstanden 1000 gange og lyst til at brænde nogen ned, så er der bare en umiddelbarhed man kun kan elske, og et autentisk udtryk der menneskeliggør artisten i en sådan grad, at du mærker hende lige ned i mavehulen. NIKITA går tæt på under sine performances og hun er ikke bange for at dele ud af privatlivets finurligheder, så der garanteres et smil på læben, hvis ikke der sniger sig et lille grin ind.

Kl. 14.00: Modvind // Fermaten i samarbejde med Turn It Over Records

Velkommen til verden af Modvind – et dansksproget rockband fra Herning, der ikke bare spiller musik, men lever og ånder for det! Med deres dybt forankrede attitude i garagerocken og en smule syrerock til krydderi, stormer dette talentfulde trekløver scenen og bringer en bølge af energi og lidenskab med sig.Modvind blev født i de hellige haller af Hernings musikscene, en by kendt for sin industrielle arv og nu også sin sprudlende rockkultur. Bandet trækker inspiration fra ”psykrock”, og de formår at omdanne den rå, upoleret lyd til noget både genkendeligt, friskt og moderne.

Medlemmer:
1. Casper Gammelgaard – Frontmand, guitarist og vokalist, med en stemme der river i sjælen. Guitaren håndteres med lækre vintageeffekter og en fornem fornemmelse for fede riff.
2. Arnstein Jacobsen – Bassist og sjælebærer af bandets karakteristiske lyd, med en passion for en groove der får hovederne til at nikke.
3. Kennet Kristiansen – Trommeslageren med den urokkelige rytme og en evne til at drive numre fremad med en uimodståelig kraft.

Modvind leverer en sublim blanding af lækre riffs, faste trommer og dybtfølte tekster, alt sammen pakket ind i en tåget atmosfære af syrerock, der transporterer lytteren til et andet sted og tid.

Kl. 08.00: Udsmykning af selfiestationer og kyssebænke // Teams Teaterskole
(Lokation: Midtbyen)

En flok friske elever fra Teams Teaterskole sørger for de flotteste selfiestationer rundt omkring i midtbyen, hvor du også kan tage et hvil på kyssebænkene.
Kl. 08.00-17.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.
Kl. 10.00-13.00: Mindfulness med Ensemble MidtVest // Ensemble MidtVest og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Kulturgården, Nørregade 7)

Nyd en stund med stille ensemblemusik i liggestole ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade. Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusik og skaber musikalske oplevelser helt ud over scenekanten. Vi lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor vi udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års
klassiske repertoire og fri improvisation.

Vi ønsker at skabe en personlig relation til publikum og gøre den musikalske oplevelse nærværende og relevant for et bredt publikum. Det gælder både når vi møder publikum i – og udenfor koncertsalen.

For musik er en ret – ikke et privilegium, og derfor er vi med til at sikre lige adgang til klassisk musik i yderområderne og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling.

Kl. 10.00-18.00: InSTOLlation // Herning Billedskole
(Lokation: Midtbyen)

Mød de flotte, skøre, sjove og vilde stole rundt omkring i Midtbyen. Udstillingen er et fælles billedkunstprojekt fra skoler, ældrecentre og i børnehaver.
Kl. 11.00-12.30: Pop Up kærlighedsrejse med Det Flyvende Teater // Kulturfest Herning
(Lokation: Herning Gågade)

Bliv overrasket af Det Flyvende Teater, der går offroute fra lufthavnen til Kulturfest Herning og bevæger sig rundt med flyvebesætning. Smukke operaarier, interaktion med borgere på fantasiens vinger og sjov er alt sammen inkluderet i “rejsepakken”. Pas er ikke nødvendigt.
Kl. 11.00-18.00: Street Art på Containeren // Ruddi Breinholdt og CONTAINCULTURESPORT
(Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Mød Ruddi Breinholdt næsten hele dagen ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade.Ruddi Breinholdt stammer fra Sunds, er skaterveteran og har udstillet sin graffiti på gallerier og kunstmuseer de sidste 30 år.

Kl. 12.00-13.00: Kilithaddu – tamilsk sport og kulturhistorie // Det Tamilske Samordningsudvalg
(Lokation: Atletikstadion)

Bliv klogere på både den tamilske sport Kalithaddu samt den tamilske kulturhistorie. Vi vil vi komme med egne fortællinger om, hvordan borgerkrigen på Sri Lanka drev tamilerne til Danmark (Herning især), og hvordan tamilerne er kommet fra et almindeligt liv til krig/ødelæggelse, og derefter til et nyt land og nyt liv. Kys Livet!Nogle ting må man efterlade bag sig, når man flygter fra krigen, men nogle ting kan heldigvis tages med og gives videre. Sporten især er tamilerne glade for – næsten lige så meget som danskere. Her er en fælles passion, og noget vi kan stå sammen om. Derfor vil vi i anledning af Kulturfest Herning præsentere Kilithaddu – en holdsport med tamilsk oprindelse.Sporten spilles af to hold med 5-6 på hvert hold. Det kræver hurtige reflekser, taktisk tænkning og en god holdindsats. Sporten minder på mange måder om høvdingebold, men spilles på en spillebane med optegnede linjer som spillerne skal navigere i, og hvor man er “taget”, hvis den der er “kili” har rørt en. Vi demonstrerer reglerne, og viser hvordan man spiller Kilithaddu og inviterer alle der har lyst til at være med. En sjov og ny måde at røre sig på.

Kl. 13.00-13.30: Pop Up kærlighedsrejse med Det Flyvende Teater // Kulturfest Herning
(Lokation: Herning Gågade)

Bliv overrasket af Det Flyvende Teater, der går offroute fra lufthavnen til Kulturfest Herning og bevæger sig rundt med flyvebesætning. Smukke operaarier, interaktion med borgere på fantasiens vinger og sjov er alt sammen inkluderet i “rejsepakken”. Pas er ikke nødvendigt.
Kl. 13.00-16.00: Reception og åbning af udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning
(Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”.Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 13.30: Talk med Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning
(Lokation: Bredgade 30, Herning)

I forbindelse med åbningen af udstillingen er der mulighed for at lytte til en talk med en af de portrætterede fra udstillingen.

All er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”. Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 14.00-16.00: Block Rockin’ Beats DJ Workshop // Kontrast og CONTAINCULTURESPORT
(Lokation: P-pladsen ved Nørregade 7)

Lørdag d. 8 juni 2024 afvikler Kontrast en hiphop workshop i samarbejde med Swinging Europe under CONTAINCULTURESPORT.De to erfarne hiphop DJs DJ Swab og DJ Jett har sat hinanden stævne i Herning med en workshop for lokale producere og potentielle nye DJ’s, og alle andre med en interesse for, hvordan musik kan blive skabt ud fra andres musik. Der vil blandt andet være fokus på, hvordan man sampler plader, scratcher med plader og et kig ind i hvordan man kan sætte beats sammen.

Der er en stigende interesse for beat-produktion, DJ’ing og producerfaget som helhed. Derfor er det oplagt at en DJ – producer workshop bør indgå i Hernings kulturfestuge, hertil passer det godt ind i temaet ”Kys Livet” og sætter fokus på at lære at samle på nye egenskaber, som giver indhold til det smukke liv.

DJ Jett er en garvet veteran i det danske hiphop-miljø. Han er kendt som både battle- og clup-DJ, har været DJ for bl.a. Orginaliseret Riminalitet, Joe True og Parlør. DJ Jett kører en DJ-skole, hvor man bl.a. kan lære at producere beats og scratche efter noder.

Swab har været fast inventar på den danske DJ- og producerscene siden starten af nullerne. Swab er blandt andet kendt for sit arbejde med gruppen Bumsestilen og sin rolle som producer bag flere danske og især amerikanske acts. Udover sit arbejde i grupper og som producer har Swab også en succesfuld solokarriere med flere albums under bæltet samt det helt nye album “The Spy Ring”.

Kl. 14.30-15.00: Pop Up kærlighedsrejse med Det Flyvende Teater // Kulturfest Herning
(Lokation: Herning Gågade)

Bliv overrasket af Det Flyvende Teater, der går offroute fra lufthavnen til Kulturfest Herning og bevæger sig rundt med flyvebesætning. Smukke operaarier, interaktion med borgere på fantasiens vinger og sjov er alt sammen inkluderet i “rejsepakken”. Pas er ikke nødvendigt.

KULTURFEST HERNING 8.-15. JUNI I HELE KOMMUNEN

Her kan du læse meget mere om alt det spændende der sker rundt omkring i hele kommunen fra den 8.-15. juni.

Klik på de enkelte programpunkter for at folde dem ud og læse mere.

Kl. 12.00-23.00: Musik i Lunden // Vildbjerg Borgerforening (Lokation: Vildbjerg Lund)

Møltrup Optagelseshjem har sørget for den rette stemning med to ansigter, der kysser livet i indgangen. På Pladsen summer det er lykke, sommerstemning, fællesskab og god musik blandet med de mange frivilliges smil og store arbejdsindsats.

På dagen vil Sprog- og kulturholdets store arbejde med ”Kys livet” blive præsenteret med plancher og videooptagelser. På scenen vil et af vores bands spille TV2s ”Kys det nu det satans liv” og danne rammen for integrationen af vores udenlandske medarbejdere her i Vildbjerg.

I pauserne er der mulighed for Kiss-cam, som vil vises på storskærmen – giv den gas og KYS LIVET.

Program for dagen:
12-23 DJ Crazy Chris
12-13 Jerry og de unge fortolker Kys Livet med musik og sang på scenen
13.30-14.30 Mette & Drengene
15-16 Devito
17-19 Festfabrikken
20-21 NOAH/Troels Gustavsen
21.30-23 Magi i Luften

Kl. 08.00-17.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.
Kl. 10.00-12.00 på Stadion: Lokaldysten arrangeret af VUIF // Vinding Ungdoms- og Idrætsforening (Lokation: Stadion i Sørvad)

Kom og vær med, ung som gammel. På gåben, løb, på cykel, i barnevogn eller ladcykel. Alle tæller med, man bestemmer selv hvor mange km. Vi dyster mod 11 andre landsbyer i kommunen om at bevæge sig flest km pr. indbygger på 2 timer. Arrangementet er gratis. Der er gratis frugt, vand, the og kaffe hele formiddagen.Sidste år vandt vi Gazelle Prisen for at være den landsby der havde forbedret sig mest fra året før. Prisen gav kr. 3000. Derfor serveres der gratis pizza kl. 12.00, til alle der er aktive samt frivillige hjælper. Drikkevarer kan købes med kontanter eller på mobile pay. Vi glæder os til at se mange fra hele sognet. Har i gæster, så tag dem endelig med til en lille motionstur og pizza.
Kl. 13.00-19.00: Folkefestival i Søby // MidtFolk og Fermaten
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum) // Entré 175 kr.

MidtFolk og Fermaten præsenterer endnu engang Folkfestival. Program:
Kl. 14.00 Anders og Bent Bro
Kl. 15.45 Tønderfolk
Kl. 16.45 Antonius Band

Info, billetter og bestilling af sandwich hos Fermaten.

Billetten gælder til hele museet og kiosken kl. 10.00-17.00.

Kl. 16.00-19.00: Sunshine Sunday // Kontrast (Lokation: Scene7)

Alle er velkomne, når vi laver en hyldest til Bob Marley og hans album ’Natty Dread’ som i år fylder 50 år. Albummet er b.la. på Rolling Stone magasines liste over 500 greatest albums of all time. Reggae kulturen handler om fællesskab, og det at samles om nydelsen af musikken, som vi alle holder af. Sammen med det aarhusianske One Love Marley Band vil vi skabe glade og varme vibrationer, der giver enhver lyst til at kysse livet.
Kl. 14.00: Søndagshygge med sang, bankospil og kaffe // Alhuset Kibæk
(Lokation: Alhuset Kibæk)

Kom og nyd en hyggelig eftermiddag, hvor vi blandt andet synger sammen og får en god snak over en kop kaffe.
Kl. 08.00-21.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.
Kl. 09.30: Morgensang på Torvet // Byfestudvalget i Sørvad og Præstbjerg Y Mens Club (Lokation: Torvet i Sørvad)

Velkommen til morgensang for alle de friske. Vi skal synge sammen og hygge os i de skønne omgivelser på Torvet. Vi sørger for stole, borde, kaffe og rundstykker – og det er ganske gratis. Kræver ingen tilmelding så mød bare op og tag naboen med.
Kl. 09.30-11.30: Koncert for seniorer // Ældrerådet Herning
(Lokation: Toftebocentret, Hammerum)

Velkommen til et par hyggelige timer med samvær, sang og musik.Vi får besøg af Chips og Deller, og indgangsbilletten dækker forplejning.
Kl. 13.00-17.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning (Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”. Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 15.00-19.00: Kunstudstilling med lokale kunstnere // Vildbjerg Netværks Cafe (Lokation: Vildbjerg Netværks Cafe, Skolevænget 2)

Kunstudstilling med lokale kunstnere (såvel professionelle som amatører), som har lyst til at vise deres værker frem: malerier, skulpturer, glaskunst, trækunst, forskellige former for kort, tasker syet af genbrugstekstiler m.m.Der er åbent i caféen, hvor vi sælger kaffe og kage, the, sodavand m.m. Vi har forskellige materialer, så du også selv kan prøve at male på sten, tegne og sy.
Kl. 18.30: Kom og oplev Sørvad og omegn på to hjul med Motionsklubben MedVIND // Motionscykelklubben MedVIND (Lokation: Fiskehuset i Sørvad)

Kender du vores mange stier og små veje, vi har omkring Sørvad? Ellers glæd dig til en tur ud i naturen. Alle kan deltage.Du kan vælge imellem disse tre ruter:
• Syd/vest ud omkring Tihøje, ca. 15 km.
• Nord/vest ud forbi Baunen/sandgraven, ca. 25 km (kun mtb/gravel)
• Syd/vest ”Morten Korch ruten” ca 10 km.

Vi mødes kl. 18.30 ved Fiskehuset.

Alle har en cykel med og selvfølgelig en cykelhjelm. Ruterne egner sig ikke til smalle dæk, men kan godt køres på en alm cykel. Børn under 18 år må kun deltage ifølge med deres forældre. Når vi kommer tilbage, kan man købe øl/sodavand.

Kl. 19.00-20.30: “Fra tragedie til succes”: En samtale med paraatlet Christian Gyldenøhr // Herning Bibliotekerne (Lokation: Herning Bibliotek) // Gratis men tilmelding nødvendig

Om at kysse livet, når alle odds er imod én
Kom og vær med når vi får besøg af Christian Gyldenøhr, der igennem samtale med kulturformidler Pia fortæller om hvordan han har vendt en tragedie til succes. Christian har været igennem mere end de fleste. Fra at han var ungdomsspiller og spillede 5 år i FCM til at han nu kører håndcykling med verdenseliten. Christian er det perfekte eksempel på, hvordan man med livsmod kan kysse livet, også selvom det gør ondt. På en træningstur i august 2019 styrtede han på sin cykel, som gjorde ham lam fra livet og ned. Nogle ville opgive håbet om en fysisk aktiv tilværelse, men ikke Christian. Han er en fighter og derfor brugte han ikke tid på at have ondt af sig selv. Tværtimod viste viljen til livet og til at dyrke motion på højt plan, at han har formået, at gøre en tragedie til succes.

Christian er gået all in på håndcykling, hvor han på rekordtid har kæmpet sig op i verdenseliten. Hans blik er allerede stift rettet imod OL 2024, og længere frem har han sat realistiske mål om medaljer ved De Paralympiske Lege. Christian er en fantastisk fortæller og fuldstændig ærlig. Han er en inspiration for alle til ikke at give op, når det ser værst ud.

På denne aften kan hører du om Christians liv før ulykken, om selve ulykken, den hårde genoptræning og livet nu som eliteatlet.

Arrangementet er gratis, men kræver at man henter billet her.

Kl. 19.00-20.00: Bocart og Motor // UngHerning og CONTAINCULTURESPORT
(Lokation: P-pladsen ved Nørregade 7)

Kom og kig på motor, scooter, og måske prøve en bocart mandag den 10.6 kl. 19-20 ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade – vi tror ikke, at der er plads til at prøve at køre i den, men vurderer vi, der er plads, er det selvfølgelig en mulighed, ellers må man nøjes med at sidde i den og evt. melde dig til bocart hos UngHerning. UngHerning er et ungdomsunivers med flere afdelinger. Fælles for hele organisationen er, at vi – på det ene eller andet plan og niveau – arbejder på at danne livsduelige unge mennesker. Med udgangspunkt i fællesskaber, engagement og troværdighed, gør vi vores bedste for at skabe rammerne for en udfordrende, spændende og udviklende hverdag for børn og unge.
Kl. 19.05-19.35: Rockbandet i Sunds // UngHerning og CONTAINCULTURESPORT
(Lokation: P-pladsen ved Nørregade 7)

Rockbandet i Sunds spiller nogle af deres numre mandag den 10.6 kl. 19.05-19.35 ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade.UngHerning – Sunds – Rockband
Har du lyst til at spille et i band og optræde på store og små scener badet i lys? Har du lyst til at lære at spille på et instrument, eller lære at synge? Har du lyst til at lære en masse nye at kende, i et musikalsk miljø? Så meld dig til Rockband i Sunds! Peter Eggert, 48 år. 40 års musikalsk erfaring. 20 undervisningserfaring. Mathias Høgh, 18 år. 10 års musikalsk erfaring. 3 års undervisningserfaring.

Sunds rockbandet – Bas og guitar
Holdet her giver dig, som spiller på Rockbandet i Sunds mulighed for at modtage soloundervisning i bas/guitar ved Peter eller soloundervisning i trommespil ved Mathias.

Du har altså her mulighed for at få pudset de numre, du spiller med dit band i musikkælderen af. Du vil her få hjælp og vejledning, således at du næste gang, du spiller med dit band er endnu skarpere på bas eller guitar.

Kl. 19.30: Kys Livet // Kulturkompagniet
(Lokation: Alhuset i Kibæk) // Billetpris 100 kr.

Kom og oplev teaterstykket “Kys Livet” der er skrevet af vores faste instruktør, Kirsten Aastrup. Stykket handler om en gruppe ældre på et plejehjem, der er lukningstruet – men en nyansat puster liv i de “gamle mennesker”. De pårørende tænker, at “nu er der snart gevinst”…., da de ældre sover dagen lang, men det er bare resultat af festlige nattetimer. Det hele er krydret med sange fra den danske sangskat.

Book din billet på 97191270 til 100 kr. Plads til 75 personer – så tøv ikke.

Kl. 19.45-21.45: Riot Grrrlz // Kontrast
(Lokation: P-pladsen ved Nørregade 7)

Mandag d. 10 Juni 2024 afvikler Kontrast deres sidste arrangement under Kulturfest Herning, med titlen “Riot Grrrlz” under det større Kontrast koncept “Kvinderne i Kunsten”. Kvinder har defineret musikhistorien. Uanset om der er tale om jazz, punk eller blues, har kvinder spillet en uerstattelig rolle i at skabe den musikhistorie, vi kender og elsker i dag. Til lejligheden har vi hyret fremadstormende bands med seje kvinder i front; Pleaser og Hudsult. Vi mener at det at ytre sig frit og stå op for sine holdninger er en væsentlig del i et menneskes livskvalitet og her er musikken en fantastisk mulighed. Selv genrer, der ikke umiddelbart anses som værende definerede af kvinder, har kvindelige forgængere. Det gælder f.eks. punken. De fleste forestiller sig nok nogle skallede unge mænd, der i vrede råber og skriger. Men allerede i 1975 – et år før punkeksplosionen – var Patti Smith på scenen med vrede tekster ovenpå punket og larmende instrumentation. Hun blev et forbillede for både mandlige og kvindelige musikere, der senere brød gennem lydmuren som punkmusikere. MØ, der startede sin karriere som punkmusiker, har flere gange anerkendt sin arv fra Patti Smith, og hun er i dag Danmarks måske største og mest kendte musiker i udlandet. Det er vigtigt, at vi husker kvindernes indflydelse på musikhistorien. For uden kvinderne ville vi ikke have haft den fantastiske musiske kulturarv, vi i dag nyder og fejrer.

Jakobe er et teenage riot grrrl band fra København. De har lige udgivet deres debut album, Surf N Turf, hvor de synger om emner som bl.a. feminisme – men også andre emner de mener der er vigtige, som for eksempel manglen af unge mennesker på den alternative scene.

Kl. 08.00-21.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden. Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.
Kl. 09.00-12.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning (Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”. Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 12.00: Seniorfrokost med sang og fortælling // Byfestudvalget i Sørvad, Ungdommens Støtteforening og Amatørudvalget
(Lokation: Sørvad Hjemmeværnsgård)

Hjemmeværnsgården vil danne rammen for en rigtig hyggelig seniorfrokost, hvor der vil være fællessang og fortælling ved Jytte Mikkelsen. Menuen er: Sild med karrysalat, stegte sild, tarteletter, flæskesteg med rødkål, rullepølse og hamburgryg. Hertil også rå æblekage med flødeskum.

Prisen for denne herlighed er 125 kr. pr. person. Tilmelding er nødvendig af hensyn til kokken, og dette gøres til Ungdommens Støtteforenings mobilpay nr. 356469 (når man har betalt er man tilmeldt).

Sidste tilmelding er den 3. juni. Der kan købes drikkevarer ved arrangørerne Ungdommens Støtteforening og Amatørudvalget.

Kl. 13.30-15.30: Koncert for seniorer // Ældrerådet Herning
(Lokation: Aktivitetscentret Brorsonsvej)

Velkommen til et par hyggelige timer med samvær, sang og musik.Vi får besøg af Chips og Deller, og indgangsbilletten dækker forplejning.
Kl. 14.30-16.30: Historien om Giro 413 // Vennekredsen på Sandfeldgården og S/I Nyboder (Lokation: Plejehjemmet Sandfeldgården, Kibæk)

CAlle er velkomne til en hyggelig eftermiddag i Giro 413’s tegn. Der bydes ind til musikalske oplevelser ved Karsten Holk, med mulighed for at få både en svingom og lidt godt til ganen. Arrangementet er for alle borgere i Herning Kommune inklusiv plejehjemmets beboere og pårørende.
Kl. 15.00-15.45: Stadig Ukendt – udstillingsreception for alle // Resonerende Rum, Kultur på Recept og HEART (Lokation: HEART)

Løfter kunsten fællesskabet? Løfter fællesskabet kunsten?
Det kan man finde sit eget svar på ved at opleve udstillingen “Stadig Ukendt” på HEART. “Stadig Ukendt” er titlen på tre værker, skabt af beboere på Skovlyset i Herning, Lis Raabjerg Kruse fra Resonerende Rum og deres gæster. Skovlyset er et socialpsykiatrisk bosted for mennesker med psykisk sygdom – mennesker, som nok stadig er ukendte for de fleste, men som har en værdifuld og livsbekræftende stemme.

Gennem det sidste år har de spillet musik sammen og talt om, hvad der rører sig inden i og imellem os. Et såkaldt improvisationsfællesskab, faciliteret af musiker og retorikeren Lis Raabjerg Kruse fra kulturinstitutionen Resonerende Rum.

I takt med at musikken begyndte at spille, åbnede fællesskabet sig op, og Skovlyset fik musikalsk besøg af Folkeklubben, Hanne Boel, Aarhus Sinfonietta og Lars Greve. Efter hvert besøg kom fotojournalisten Andreas Haubjerg forbi og blev instrueret af beboerne i at tage de billeder, som musikken skabte i dem; en følelse af at være fri, at musikken er som medicin eller en rød rose, som man kan dufte til. Det blev til tre billeder, som du kan se på udstillingen – og lægger du øret til billedet, kan du samtidig også høre musikken fra gæstekoncerterne.

‘Stadig Ukendt’ er et pilotprojekt drevet af Resonerende Rum under Kultur på Recept ved Herning Kommune. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Velliv, Frivilligcentret i Herning og Herning Kommune.

Entré til receptionen er gratis og alle er velkomne. Ønsker man adgang til museet efterfølgende er dette til almindelig billetpris.

Kl. 15.00-19.00: Kunstudstilling med lokale kunstnere // Vildbjerg Netværks Cafe (Lokation: Vildbjerg Netværks Cafe, Skolevænget 2)

Kunstudstilling med lokale kunstnere (såvel professionelle som amatører), som har lyst til at vise deres værker frem: malerier, skulpturer, glaskunst, trækunst, forskellige former for kort, tasker syet af genbrugstekstiler m.m. Der er åbent i caféen, hvor vi sælger kaffe og kage, the, sodavand m.m. Vi har forskellige materialer, så du også selv kan prøve at male på sten, tegne og sy.
Kl. 16.00-18.00: Kys Livet med BedsteVENnerne // HeartWorkers og BedsteVENner (Lokation: Kulturgården, Nørregade 7)

Kom og mød de skønne mennesker fra HeartWorkers og BedsteVENner, der står klar til en hyggelig dag med kreative aktiviteter sammen med dig. Aktiviteterne er for alle – store som små.
Kl. 17.00-18.30: Oplev Sørvad som du ikke har set den før med Herning Orienteringsklub // Herning Orienteringsklub (Lokation: Sørvad Friluftsbad)

Oplev Sørvad på en ny måde, når du kan komme og prøve at løbe orienteringsløb, når Herning Orienteringsklub holder træning i Sørvad. Orienteringsløb går ud på at finde poster i rækkefølge ved hjælp af kort over byen og naturcirklen. Der vil være baner i alle sværhedsgrader og længder, så selv om du ikke har prøvet orienteringsløb, kan du godt være med.

Banelægger er Karl Gammelvind og Anders Gammelvind fra Herning Orienteringsklub. Efterfølgende der vil være tidtagning og du vil efterfølgende kunne se dit og andres vejvalg mellem posterne på www.o-track.dk.

Mødested til start og slut: Sørvad Friluftsbad

Kl. 19.00: Fællessang i Anlægget // Haderup Borgerforening (Lokation: Anlægget i Haderup)

En hyggelig aften med fællessang i det grønne. Husk noget at sidde på – alle er velkomne!
Kl. 19.00: Åbningskoncert med MidtVest Pigekor // Arnborg Kirke og Arnborg Kirkes menighedsråd
(Lokation: Arnborg Kirke)

Arnborgs festuge åbner med et brag af en koncert med et af Danmarks dygtigste pigekor – MidtVest Pigekor, som synger et flot program med korhits fra mange lande og tidsaldre. Det foregår i Arnborg kirke tirsdag 11/6 kl. 19 og er startskuddet til to meget aktive uger i Arnborg med festugen og DM-ugen
Kl. 19.30: Kys Livet // Kulturkompagniet
(Lokation: Alhuset i Kibæk) // Billetpris 100 kr.

Kom og oplev teaterstykket “Kys Livet” der er skrevet af vores faste instruktør, Kirsten Aastrup.Stykket handler om en gruppe ældre på et plejehjem, der er lukningstruet – men en nyansat puster liv i de “gamle mennesker”. De pårørende tænker, at “nu er der snart gevinst”…., da de ældre sover dagen lang, men det er bare resultat af festlige nattetimer. Det hele er krydret med sange fra den danske sangskat.

Book din billet på 97191270 til 100 kr. Plads til 75 personer – så tøv ikke.

Kl. 08.00-21.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.

Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.

Kl. 09.00-12.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning
(Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”.

Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 09.30-14.30: Litteratur i Landskabet i Skovsnogen m/u kunstworkshop // Herning Bibliotekerne og Deep Forest Art Land
(Lokation: Deep Forest Art Land)

Tag på gåtur i Skovsnogen med højtlæsning undervejs og mulighed for efterfølgende kunstworkshop.

Vi går en tur med små højtlæsningsstops undervejs, ligesom vi altid gør til Litteratur i Landskabet. På denne tur vil vi se nærmere på kunsten i Skovsnogen, Deep Forest Art Land og sammen undersøge, hvad skoven gør for oplevelsen af kunsten og litteraturen. Efter gåturen er der mulighed for at deltage i kunstworkshop med designer Ida Lundø Madsen, hvor vi vil tage inspiration fra kunsten og litteraturen og skabe vores eget miniværk.
Værket vil efterfølgende blive udstillet på biblioteket i Herning.

OBS: Der er separat tilmelding til gåturen uden workshop og gåtur med workshop.

Program 9.30-11.30: Gåtur med højtlæsning
Program 11.30-12.00: Frokost for dem der skal deltage i workshoppen
Program 12.00-14.30: Workshop hvor vi skaber et minikunstværk med inspiration fra skoven, kunsten og litteraturen Skovsnogen

Hos Skovsnogen, Deep Forest Art land, præsenteres kunsten i naturen. Her får kunstnerne mulighed for at skabe deres værker på stedet, til stedet – og det bidrager med noget helt nyt til det danske kunstmiljø. Det er et rum, der kan minde om de skulpturparker, du kan opleve i andre lande. Her står værkerne dog ikke i et velfriseret haveanlæg, men frit i den vilde natur. De forstås ikke på baggrund af snørklede forklaringer eller lange udredelser, men i et samspil mellem naturen og vores egne erfaringer, oplevelser og personlige referencer.

Ida Lundø Madsen er uddannet arkitekt og designer, og er ekspert i at facilitere design- og kunstprocesser. Ida arbejder freelance med blandt andet scenografi, visuel design og lyskunst. Desuden har Ida lavet skulpturen Burning.Sphere i Skovsnogen sammen med kunstner og arkitekt Sara Kier.

Kl. 15.00-19.00: Kunstudstilling med lokale kunstnere // Vildbjerg Netværks Cafe
(Lokation: Vildbjerg Netværks Cafe, Skolevænget 2)

Kunstudstilling med lokale kunstnere (såvel professionelle som amatører), som har lyst til at vise deres værker frem: malerier, skulpturer, glaskunst, trækunst, forskellige former for kort, tasker syet af genbrugstekstiler m.m.

Der er åbent i caféen, hvor vi sælger kaffe og kage, the, sodavand m.m. Vi har forskellige materialer, så du også selv kan prøve at male på sten, tegne og sy.

Kl. 16.30-20.30: Fælleshygge i det grønne i Sørvad (en del af Kulturfest PÅ TUR) // Vinding Meninghedsråd og Byfestudvalget i Sørvad (Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter)

Kl. 16.30 starter vi dagen ud med underholdning for børn og barnlige sjæle ved naturformidler og tryllekunstner Gustav Urth. Der vil også være ansigtsmaling og hoppeborg. Kl. 17.00 vil det være muligt at købe mad i de 3 foodtrucks som kommer; Padogen, Kaspers Churros og Taengs køkken – samt salg af drikkevare/kaffe.
Der vil være opstillet borde (24 stk.) – men husk picnictæpper og klapstole.

Kl. 18.30 – 19.10 starter fællessang med Sanglærken (Tina Wiberg) med indlagt kaffepause fra kl. 19.10-19.45. Herefter afsløres årets kartoffelavler, og vi slutter fra kl. 19.45-20.30 af med endnu en omgang fællessang med Sanglærken.

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle // Byfestudvalget i Sørvad og Kulturfest Herning (Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

12. juni – kl. 17.15: Vind Gymnastik – Opvisning med SommerRytme 2024 // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter)

Vind Gymnastik inviterer til opvisning med SommerRytme 2024.
SommerRytme holdet består af 8 piger fra 4. klasse, der alle er helt vilde med rytme og bevægelse.

De sidste 10 uger har de hver onsdag samarbejdet om at sammensætte koreografier til fede serier, som de glæder sig til at fremvise. Kom og giv dem jeres opbakning når de viser deres opvisning i forbindelse med byfesten i Sørvad.

Imens kan I nyde lækker mad fra de 3 food trucks som er opstillet på pladsen. Husk selv at medbringe tæpper – klapstole. Der er stillet borde op.

Kl. 18.00-22.00: Fuglsang Sø Stafetten // HGF AM
(Lokation: Fuglsang Sø, Fuglsang Allé Herning) // Tilmelding til løb nødvendig – gratis at opleve

Igen i år indbyder Herning Atletik og Motion til en festlig og folkelig stafet for virksomheder, organisationer, klubber og alle andre der har lyst til et socialt motionsevent. Der er stafetløb samt en gå-rute til dem der fortrækker dette. Der vil være en speaker i målområdet, masser af stemning og aktivitet. Efter løbet er der mad og hygge i de opsatte telte. Læs mere om tilmelding på www.herninglober.dk.

På dagen er det muligt at komme og heppe og opleve den gode stemning. Der vil i anledning af Kulturfesten i år være en overraskelse, som både kan nydes af motionisterne og tilskuere.

Kl. 18.30-20.30: Fællessang i det grønne // Byfestudvalget i Sørvad (Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter)

Fællessang i det fri.

Kom og vær med til en herlig omgang sommer fællessang med Tina Wiberg aka Sanglærken. Midt under lockdown blev hun inspireret af Phillip Fabers fællessang på DR. Hun ønskede at tage ud i byer og skabe et stort fællesskab om musikken, men var udfordret af forsamlingsloftet indendørs.

I stedet inviterede jeg folk til at synge i det fri, hvor man kunne møde op i familiegrupper af 10 og holde 2 m. afstand. Med blot 25 sanghæfter under armen og en uvished om fremmøde, oplevede hun den allerførste aften en kæmpe opbakning med 170 deltagerre og så rullede “snebolden”. Lige siden har Tina været optaget af, hvad fællessang kan gøre for mennesker – og arbejdet optrådt til utallige fællessangsarrangementer.

Kl. 19.00-20.30: Verdensmålscafé med Gitte Holtze – At vandre sig til livet // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek) // Gratis men tilmelding nødvendig

Hør Gitte Holtze fortælle om sine vandreeventyr, og om at få ro i sindet
Hvad gør man, når man er ved at drukne i hverdagens ræs, krav og tempo? Eller når man kastes ud i en livskrise?
Gitte Holtze vandrer. Hun har gået den mere end 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail gennem USA’s vildmark, og hun har gået mange af Danmarks vandreruter, blandt andet fra Padborg til Skagen ad Hærvejen.
I dette foredrag vil hun fortælle om sine vandreeventyr – om at gå alene i stor natur, om uventede oplevelser, og om rørende møder med mennesker. Men især vil hun fortælle om, hvordan vandring ikke bare er en bæredygtig ferieform, det er også et vidundermiddel til at rydde op i hovedet og få ro i sindet. Gitte Holtze lever, når hun går – kom og hør om, hvordan noget så simpelt som at gå kan ændre dit liv.

Før foredraget kan du møde Gitte og se eller købe en af hendes tisseklude: En bæredygtig erstatning for toiletpapir på vandreturen. Læs om tissekluden her.

Arrangementet er gratis, men kræver billet. Hent din billet her.

Arrangementet er en del af Herning Bibliotekernes arbejde med FN’s verdensmål og Herning Kommunes Klimaplan.

Kl. 19.00-21.30: Summer By the Sea – Ungdomsklub ved Fuglsang Sø // UngHerning
(Lokation: Det Blå Rum)

Nu er det snart sommer og det betyder at UngHerning laver den fedeste sommer-ungdomsklub i Det Blå rum ved Fuglsangsø. Klubben holder åbent i uge 22-27 og igen i uge 32-33. Hver onsdag og fredag fra kl. 19-21.30, vil være disket op med super sjove, hyggelige og vilde aktiviteter for alle kommende 7. klasser og op til 18 år.

Det koster gratis, så tag dine venner med- You don´t wanne miss it…

Kl. 19.30: Afslutningsforestillingen “Verden er af lava” // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret) // Pris: 205 kr.

Verden Er Af Lava er en forestilling om det at være handlingslammet i mødet med livets og verdens kompleksitet.

To kvinder fra hver deres handlingslammede ståsted dukker op til tre dages indkvartering på et kursuscenter. De skal på det Ultimative Selvrednings Kursus, USK, – kurset der kan redde os fra os selv. Kurset som kunne redde hele verden, hvis bare den gad at dukke op. Men de er kun to, kursuslederen er forsinket, og døren er pludselig umulig at få op. Vil det lykkes dem at bryde ud af deres handlingslammede ensomhed – og ud af kursuslokalet?

Efter forestillingen og en kort pause, er der i billetprisen inkluderet en talk med skuespillerne efter forestillingen. Her vil skuespillerne snakke om deres medvirken i Team Teatrets forestillinger gennem årene, og der vil for publikum også være mulighed for at stille spørgsmål.

Forestillingen varer ca. 1 time og 45 minutter inklusiv pause og talk.

Køb billet hos Team Teatret.

Kl. 19.30: Den nødvendige samtale – foredrag med hospicechef Herdis Hansen // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Skibbild-Nøvling Forsamlingshus) // Tilmelding nødvendig

Døden er noget, som vi skal tale om – særligt når den er langt væk. Når den er tæt på, skal man have fokus på livet. Kom til et foredrag med hospicechef på Anker Fjord Herdis Hansen. Her kommer hun blandt andet ind på spørgsmål som “Hvad giver mening og indhold i den sidste tid inden livets afslutning?”, “Kan den nødvendige samtale hjælpe os med igen at turde tale om døden?”, og “Hvordan forbereder vi os, så det bliver egne ønsker og værdier der danner grundlag for beslutninger – og ikke de pårørendes eller sundhedsprofessionelle?”

Et foredrag der på trods af emnet rummer en masse håb og liv.

Find din billet her.

Kl. 19.30: Kåring af årets kartoffelavler // Byfestudvalget i Sørvad (Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter)

I en pause i fællessangen kårer vi Årets Kartoffeavler. Kom og vær med i fejringen!
Kl. 08.00-21.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.

Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.

Kl. 13.00-17.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning
(Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”.

Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 15.00: Surprise – en børneforestilling fuld af overraskelser // Operaen i Midten
(Lokation: Scene7)

Tag med til en børneforestilling, som du ikke ved, hvad er! Kun én ting kan I vide på forhånd: Det er helt sikkert en farverig, musikalsk og børnevenlig oplevelse.

Tag med til en børneforestilling, som du ikke ved, hvad er!

Kun én ting kan I vide på forhånd: Det er helt sikkert en farverig, musikalsk og børnevenlig oplevelse.

Der vil være sang, men ellers vil vi ikke afsløre noget her.
Kom selv og se, hvad vi har at tilbyde.

Forestillingen henvender sig til børn mellem 4-8 år.

Forestillingen tager 35 minutter, OG man må godt spise slik under forestillingen, så længe det ikke larmer.

Entré: 50 kr – husk at bestille billet.

Kl. 15.00-19.00: Kunstudstilling med lokale kunstnere // Vildbjerg Netværks Cafe
(Lokation: Vildbjerg Netværks Cafe, Skolevænget 2)

Kunstudstilling med lokale kunstnere (såvel professionelle som amatører), som har lyst til at vise deres værker frem: malerier, skulpturer, glaskunst, trækunst, forskellige former for kort, tasker syet af genbrugstekstiler m.m.

Der er åbent i caféen, hvor vi sælger kaffe og kage, the, sodavand m.m. Vi har forskellige materialer, så du også selv kan prøve at male på sten, tegne og sy.

Kl. 16.00-20.00: Aktivitetsdag med Skibbild Billardklub og Open By night med Blå Kors Genbrug // Skibbild Billardklub og Blå Kors Genbrug (Lokation: Skjoldsvej 1)

Skibbild Billardklub inviterer til åbent hus, hvor man kan få lejlighed til at afprøve spillet og få en god snak. Der vil være mulighed for at købe pølser og drikkevarer. Samtidig holder Blå Kors Genbrug på samme adresse Open By Night med mulighed for at støtte den gode sag og købe en kop kaffe.
Kl. 16.30: Surprise – en børneforestilling fuld af overraskelser // Operaen i Midten (Lokation: Scene7)

Tag med til en børneforestilling, som du ikke ved, hvad er! Kun én ting kan I vide på forhånd: Det er helt sikkert en farverig, musikalsk og børnevenlig oplevelse.

Tag med til en børneforestilling, som du ikke ved, hvad er!

Kun én ting kan I vide på forhånd: Det er helt sikkert en farverig, musikalsk og børnevenlig oplevelse.

Der vil være sang, men ellers vil vi ikke afsløre noget her.
Kom selv og se, hvad vi har at tilbyde.

Forestillingen henvender sig til børn mellem 4-8 år.

Forestillingen tager 35 minutter, OG man må godt spise slik under forestillingen, så længe det ikke larmer.

Entré: 50 kr – husk at bestille billet.

Kl. 16.30: Kulturfest PÅ TUR i Sdr. Felding // Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2)

Der er disket op med et fedt program til både store og små, når trailerscenen triller til Sdr. Felding.

Du kan opleve:
16.30 – Trylleshow med Gustav Urth
17.15 – Musikbingo med Katrine fra Fermaten
18.00 – Fællesspisning
19.00 – Compagnie Alkhaly Camara
20.15 – Karl Kristian & De Store Drenge

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle // Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2)

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

Kl. 17.15: Musikbingo med Katrine fra Fermaten // Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2)

Katrine kommer med det helt store musikalske bingoshow. Et koncept, som hun flere gange har afholdt på Fermaten – med stor succes. Denne gang handler sangene om KYS og LIVET. Det er ret simpelt at spille musikbingo. I stedet for tal på bingopladen, står der sange/kunstnere. Når Katrine spiller sange krydser man af på sin plade. Og den der først får en række eller pladen fuld vinder lækre præmier. Hvis man er lidt usikker på titler og bands, lover Katrine god hjælp undervejs – så alle kan være med. Arrangementet er gratis.
Kl. 18.00-21.00: Aktiv Familieaften // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Kig forbi sammen med familien til en livlig aften i sporten og det sociale samværs tegn.Kl. 18.00-19.30 Er der frit spil med floorball, badminton og pickelball. Der sørges for redskabsbane til de små.

Kl. 19.30-21.00: Turnering i floorball, badminton og pickleball. Der sørges for redskabsbane til de store.

Kl. 18.30: Familiebanko // Byfestudvalget, VUIF Amatørudvalget og SKI Svømmeudvalg (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Kom og vær med til årets bingo-banko spil i Sørvad Kultur og Idrætscenter.

Man kan vinde skønne præmier sponsoreret af byens og omegnens butikker og erhvervsdrivende. Bankospillet vil være tilpasset så alle kan være med. Vi får hjælp af Ungdommens venner som opråber.
En del af overskuddet fra bankospillet går til at købe ting til svømmebadet.
Der kan købes kaffe, kage, snack, øl og vand.

Kl. 19.00: Compagnie Alkhaly Camara // Sdr. Felding Borgerforening (Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2)

Alky er danser og koreograf fra Guinea Conakry, uddannet både på den berømte dansescene i Conakry og i 2014 fra det nationale guineanske kunstakademi “Institut Superieur des Arts de Guinée”, med speciale i traditionel guineansk dans og rytmer.

Han er direktør og koreograf for Ballet Foniké, en af de største traditionelle dansegrupper i Guinea, samt danseleder for den moderne danse- og teatergruppe Tawuly Creation. I 2012 grundlagde han sit eget dansekompagni i Dubreka, Guinea, kaldet Compagnie Alkhaly Camara, som nu er aktiv i København siden 2018, da Alky flyttede til Danmark.

Alky har mange års erfaring med at undervise børn, unge og voksne på alle niveauer.

Kl. 20.15: Koncert med Karl Kristian & De Store Drenge // Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2)

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og top musikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith.

Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.
Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.

Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!

Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Palle Hjorth på keys, klaver og harmonika
Søren Poulsen på trommer og percussion
Henrik Poulsen på elbas

Kl. 08.00-18.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.

Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.

Kl. 10.00-14.00: Koncert for seniorer // Ældrerådet Herning
(Lokation: Rosenlund, Snejbjerg)

Velkommen til et par hyggelige timer med samvær, sang og musik.

Vi får besøg af Chips og Deller, og indgangsbilletten dækker forplejning.

Kl. 11.00-14.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning
(Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”.

Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 14.00-18.00: POP-UP Konkurrencer ved containeren // UngHerning og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Kom og mød UngHerning og vær med til fede POP-UP konkurrencer.
Kl. 15.00-18.00: Lækre pandekager // UngHerning og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Kom og mød UngHerning og få en lækker pandekage mens du er med til konkurrencer eller oplever vores fede events.
Kl. 15.30-21.00: Kulturfest PÅ TUR i Skibbild-Nøvling med underholdning for store og små // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Velkommen til alle til en skøn dag i kulturens tegn i Skibbild. Programmet for dagen er for både store og små, og du kan opleve:

15.30 – Indvielse af festtelt med krea-aktiviteter
16.30 – Trylleshow ved Gustav Urth
17.15 – Musikbingo med Katrine fra Fermaten
17.00-20.00 – Mulighed for lækker mad fra foodtrucks
19.00 – Karl Kristian med Band
20.30 – Musikunderholdning med lokale talenter.

Vi glæder os til at se dig!

Kl. 15.30-23.00: Rock i Søby // Søby Brunkulsmuseum og Brande Rocker
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum)

Rock i Søby kysser livet med en medrivende hyldest til livet. Marie Frank & Udflytterne har leveret flere store hits og har vundet adskillige musikpriser. Marie Frank synger med sin genkendelige stemme om at leve i nuet. Nikolaj & Piloterne har leveret en række hits og udsolgte koncerter. Nye sange og nyt album er på vej. Fætters leverer vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd. Billybobbers leverer 50’er show med alle klassikerne, som blev spillet i rockens barndom. Køb dine billetter her.
Kl. 16.00-18.00: Mød De Grønne Pigespejdere // De Grønne Pigespejdere og CONTAINCULTURESPORT
(Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Pigespejdere er piger der tør
Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Vision
Vi giver piger mod, og vi sætter verden i bevægelse.

Mission
Det er vores mission at gøre piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale.

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle når livet bliver svært.

Kl. 16.00-18.00: Cosplay Walk // UngHerning og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Ung Herning Cosplay hold har, i samarbejde med CONTAINCULTURESPORT projektet, Cosplay walk for at skabe opmærksomhed om Ung Herning til kulturugen.

Fredag den 14.6. kl. 16-18 går vi en kort tur igennem gågaden iført vores kostumer og samtidig dele flyers ud. Hvis du er nysgerrig på hvad cosplay er, eller selv elsker at udtrykke dig kreativt via kostumer, så kom og tag en snak med os.

Efter gåturen kan du finde os i og omkring kulturgården ved HusetNo7, hvor du også kan finde en masse andre spændende aktiviteter fra UngHerning!

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle // Skibbild-Nøvling Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.

Kl. 17.00-18.00: Bandklubben // Bandklubben og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Nørregade 7’s P-Plads)

Bandfabrikken handler om at spille i band med sine venner/med nye venner, hvor samarbejde, glæde, sjov, seriøsitet, og medbestemmelse i form af øvetider, numre man spiller, hvem man gerne vil spille sammen med har stor værdi. Det er sjovt at spille, især når man har et godt fællesskab. Derfor er det at dyrke fællesskabet gennem musik, men også på andre områder en stor del af tankerne bag Bandfabrikken. Til hver band er der tilknyttet en ”Banddoktor”, som vil vejlede og give gode råd ALLE kan være med!
Kl. 17.00: Beach Volley Turnering // Byfestudvalget i Sørvad og VUIF (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Fredag den 14. Juni er der atter beachvolley turnering for voksne (+16 år).

Kom gerne udklædt, og med godt humør og kampråb. Tilmelding af hold med min. 6 deltagere, og holdnavn til mobil nr. 50716489 Mette Helene Pedersen.

Tag gerne resten af familien med som tilskuere, så vi får en fest. Turneringen starter kl. 17.00.

Kl. 17.00-19.00: Fredagskoncert på Torvet – Nice Little Penguins // Hjertet af Herning og Herning Kommune (Lokation: Torvet)

Siden Nice Little Penguins storhittede i begyndelsen af 90’erne med ”Rain Keeps On Falling”, har trioen udgivet i alt syv studiealbums. Deriblandt platinsælgende ”Flying” hvorfra titelnummeret for længst har opnået evergreenstatus – både herhjemme og i udlandet.

I 2018 var trioen på sin største turné siden starten og gæstede flere end 50 danske byer. Og året efter fejrede de 25-årsjubilæet for ”Flying” med endnu en stribe koncerter over hele landet. De mange koncerter gav orkesteret et energiboost, og 2020 er blevet brugt på at kanalisere energien over i sangskrivning og indspilning af et nyt album.

Kl. 17.00: Fredagskysset // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Kom og vær med til indvielse af byens nye kyssebænk.
Kl. 17.00-00.00: Fest på Festpladsen // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Fredag d. 14 juni åbner festpladsen op fra kl. 17.00 – 00.00. Her vil der være muligt at bestille mad gennem SKI (se programpunkt nedenfor), der vil være opstillet borde og stole på parkeringspladsen ved SKI Der vil hele aftenen være fadølsanlæg samt slush ice.

Der vil være mulighed for at prøve skyde- og sigteevnen af i vores skydevogn, dåseskydning, andedam for de mindste samt basket. Så her er altså rig mulighed for at udfordre brormand, naboen eller kammeraterne. Byfesten håber at rigtig mange vil støtte godt op om aftenen. Live musik med Popstøj fra kl. 21.00 – 00.00 (se programpunkt nedenfor)

Kl. 17.15: Musikbingo med Katrine fra Fermaten // Skibbild-Nøvling Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Katrine kommer med det helt store musikalske bingoshow. Et koncept, som hun flere gange har afholdt på Fermaten – med stor succes. Denne gang handler sangene om KYS og LIVET. Det er ret simpelt at spille musikbingo. I stedet for tal på bingopladen, står der sange/kunstnere. Når Katrine spiller sange krydser man af på sin plade. Og den der først får en række eller pladen fuld vinder lækre præmier. Hvis man er lidt usikker på titler og bands, lover Katrine god hjælp undervejs – så alle kan være med. Arrangementet er gratis.
Kl. 17.30-20.00: Beach Party // Byfestudvalget og Sørvad Kultur- og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter)

Friluftsbadet danner endnu engang rammen til årets Beach Party i Sørvad. Arrangementet er for alle børn i 2.-6. klasse med en entré på 50 kr. Entreen inkluderer pølser, drink og snacks. Det kræver ingen tilmelding.

Som altid kan du se frem til Kongespil, Beach Volley, lækker mad og hygge med vennerne.

Kl. 18.00-21.00: Jazz i sommerteltet // Alhuset Kibæk
(Lokation: Alhuset Kibæk) // Billet påkrævet, 150 kr.

Kunne du tænke dig at nyde nogle dejlige timer i hyggeligt selskab og med god musik? Så er dette arrangement lige noget for dig. Book din billet på 97191270. Billetten koster 150 kr., og der er plads til 150 personer – så tøv ikke. Først til mølle.
Kl. 18.30-20.30: Fællesspisning i forbindelse med Fredagskysset // Byfestudvalget og Sørvad Kultur- og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter – parkeringspladsen)

Der er fællesspisning fredag aften i forbindelse med vores store festaften “Fredagskysset” som byder på lidt af hvert.

Der er mulighed for at bestille mad – maden kan nydes i tidsrummet 18.30 – 20.30.

Der vil på Sørvads Kultur- og Idrætscenters parkeringsplads være opstillet borde og stole som man kan sidde og nyde maden ved.

Menuen består af: Skinkesteg – flødekartofler – pastasalat- årstidens salat. Pris for voksne er 150 kr. – børn fra 4 år- 9 kl. 75 kr. (0-3 år gratis)

Bestilling og betaling kan ske fra den 27. maj – 7 juni. Bestilling og betaling skal ske på mail til ski@ski-center.dk eller på sms til 29449563 senest fredag den 7. juni. Betaling via MobilePaynr. 38536. Ved tilmelding og betaling får man besked og nummer retur.

Hovedarrangøren er Sørvad Kultur- og Idrætscenter.

Kl. 18.00-22.00: Grillfest i Gårdhaven // Vildbjerg Netværks Cafe
(Lokation: Vildbjerg Hotel) // Pris: 175/200 kr.

Alle er velkomne til Grillfest i Gårdhaven ved Vildbjerg Hotel, indgang via Vildbjerg Netværks Cafe, Skolevænget 2, 7480 Vildbjerg.

Nyd en dejlig koncert med Erwin Turchinhodzic.

Pris for medlemmer 175 kr. og ikke-medlemmer 200 kr. inkl. lækker grillmenu.

Bestilles og betales på MobilePay til Vildbjerg Netværks Cafe (VNC)
nr. 296352 senest 9. juni eller ring til Gurli 40426220.

Kl. 19.00: Koncert med Karl Kristian og band // Skibbild-Nøvling Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og top musikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith.
Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.
Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.
Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!
Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Troels Skjærbæk på bas
TBA trommer
Kl. 19.00-21.30: Summer By the Sea – Ungdomsklub ved Fuglsang Sø // UngHerning
(Lokation: Det Blå Rum)

Nu er det snart sommer og det betyder at UngHerning laver den fedeste sommer-ungdomsklub i Det Blå rum ved Fuglsangsø. Klubben holder åbent i uge 22-27 og igen i uge 32-33. Hver onsdag og fredag fra kl. 19-21.30, vil være disket op med super sjove, hyggelige og vilde aktiviteter for alle kommende 7. klasser og op til 18 år.

Det koster gratis, så tag dine venner med- You don´t wanne miss it…

Kl. 19.30: Teaterforestillingen “KOLDT” // Team Teaterskole og Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Oplev forestillingen “KOLDT” skrevet af Andreas Garfield. Forestillingen spillet af Teams Teaterskoles ældste elever.
Kl. 20.30: Musikalsk underholdning med lokale talenter // Skibbild-Nøvling Borgerforening og Kulturfest Herning (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Traditionen tro kan du opleve fed lokal underholdning med musik ved lokale talenter. Kom og få en på opleveren!
Kl. 21.00-00.00: Livemusik med Popstøj // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Når Popstøj spiller op til dans, så er der garanti for en god fest!

Kom forbi på Festpladsen og sving træbenet til alle de gode gamle og måske nogle af de nye. Og tag endelig naboen med!

Hele dagen: Fejring af Valdemarsdag // Vildbjerg Borgerforening
(Lokation: Vildbjerg By og Niels Mouritsens Plads)

Den flotteste flagallé med flere end 110 dannebrogsflag vejrer smukt i hele Vildbjerg by. På Niels Mouritsens Plads står store ansigter med ”Kys Livet” klar til fotoshoot, skriv på ansigterne hvorfor du kysser livet, når du sammen med din nabo, familie, venner eller hund er på selvvalgt gåtur i de flotte dannebrogs klædte gader i Vildbjerg.
Kl. 08.00-17.00: Kys Livet fotoudstilling // Herning Fotoklub
(Lokation: Herning Bibliotek)

En personlig udstilling, der viser den enkelte fotografs fortolkning af KYS LIVET! Her ser du alt fra skønheden i naturen, børnebørn, festlige lejligheder, livet og døden.

Udstillingen er tilgængelig i Herning Biblioteks åbningstider.

Kl. 09.00-15.30: Knyt Sammen Dag med underholdning og loppemarked // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Kig forbi til en super hyggelig dag for hele familien med en masse aktiviteter på programmet.

  • Kl. 09.00: Fælles morgensang
  • Kl. 09.30: Fælles morgenmad
  • Kl. 10.30: Stjerneløb for alle
  • Kl. 11.30: Duoen med Claus og Morten spiller op på scenen i teltet
  • Kl. 11.30: Salg af mad og drikke
  • Kl. 11.30: Ansigtsmaling for børn
  • Kl. 11.30-15.30: Loppemarked (alle er velkomne til at opsætte stand)
  • Kl. 14.30: Salg af kasse og kage
Kl. 09.15 (kl. 10.00): Klovneløb Lind // Kathrine Kirk Soelberg og Mariann Vinding Kristensen (Lokation: Alpi Hallen, Lind) // Pris: 70 kr.

Klovneløbet er et familieløb, hvor alle der kan kravle, gå, trille eller løbe, kan være med.

Du kan vælge mellem 2, 4 eller 6 km, men det handler ikke om at være hurtigst — men om at have en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål. Når du deltager i et Klovneløb, støtter du nemlig Danske Hospitalsklovnes der er hos de mindste når de rammer hospitalerne. Vi skyder løbet i gang kl. 10.00, og der vil være rød løber, balloner, diplomer og medaljer når i rammer målstregen.

Derudover vil der være goodiebags til de første 500 tilmeldte til løbet. Kom og vær med til en festlig dag og støt det gode formål når Kathrine Kirk Soelberg og Mariann Vinding Kristensen igen arrangerer Klovneløb i Lind.

Starten går fra: Alpi Hallen i Lind.

Kl. 10.00-13.00: Mød Vikingerne // Vikingegruppen GARM
(Lokation: Tinghushaven)

Vikingegruppen GARM henfører dig til en helt anden tid, hvor slåskampe var en del af det daglige liv. Kom og oplev, når vikingerne kæmper med hinanden. Det er også muligt at få lov at prøve at holde sværd og andet udstyr, og måske få taget en selfie som en rigtig vikingekæmper.
Kl. 10.00-13.00: Mindfulness med Ensemble MidtVest // Ensemble MidtVest og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Kulturgården, Nørregade 7)

Nyd en stund med stille ensemblemusik i liggestole ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade

Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusik og skaber musikalske oplevelser helt ud over scenekanten. Vi lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor vi udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års
klassiske repertoire og fri improvisation.

Vi ønsker at skabe en personlig relation til publikum og gøre den musikalske oplevelse nærværende og relevant for et bredt publikum. Det gælder både når vi møder publikum i – og udenfor koncertsalen.

For musik er en ret – ikke et privilegium, og derfor er vi med til at sikre lige adgang til klassisk musik i yderområderne og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling.

Kl. 10.00-15.00: Oplev, Leg, FDF // FDF Snejbjerg, FDF Herning Nord, FDF Sunds, FDF Ilskov, FDF Tjørring, FDF Lind (Lokation: Torvet, Herning)

Kom og leg med os!

FDF indtager Torvet den 15. juni fra 10-15. Her er der bål, kasseklatring, løb og meget mere. Lær hvad vi laver i FDF og prøv en masse sjove ting. Hvis man deltager i nok aktiviteter får man et klistermærke som bevis for at man oplevede FDF. Der vil også være mulighed for at snakke med FDF’ere fra hele kommunen.

Kl. 11.00-13.00: Englændertræf // Herning City og GB CLUB
(Lokation: Bredgade Vest)

Kom og oplev de fedeste engelske motorcykler og noget lækkert musik ved “Jenne Gur Sauer”. Alle er velkomne.
Kl. 11.00-15.00: Udstillingen Positive Portrætter // AIDS-Fondet og Kulturfest Herning (Lokation: Bredgade 30, Herning)

Alle er velkomne til at komme og fejre åbningen af udstillingen “Positive Portrætter”.

Udstillingen består af 12 kæmpemalerier af 13 mennesker, der lever med hiv. Malerierne måler hele 150×200 cm. hver, og er malet af kunstmaler Mathilde Fenger.

Fortællingen om hiv og aids i Danmark er præget af negative billeder, chokerende avisforsider og nedsættende, fordomsfulde og faktuelt forkerte historier om hiv/aids og de mennesker, der lever med det.
Med vores positive portrætter ønsker vi at ændre den fortælling; at vise forskelligheden i mennesker, der har hiv, og fortælle om de positive ting i disse menneskers liv og de positive ting, der er sket over de sidste årtier, når det gælder hiv/aids – ja, vi ønsker kort sagt at male et nyt billede af livet med hiv.

Kl. 11.00-19.00: Rock i Aulum // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg) // Pris: 75 kr.

Kom og vær med når der endnu engang tændes op under Aulum Lystanlæg til Rock i Aulum 2024.

Her er der lidt for både de store og de små med fede programpunkter hele dagen.

Program:
Kl.11.00 – 11.15 Åbningstale – Velkommen (Store scene)
Kl.11.15 – 12.00 Gustav Urth – tryl og natur (Trailerscenen)
Kl.12.00 – 12.45 Andreas Brandt Solo (Store scene)
Kl.12.45-13.30 Børnekor
Kl.13.30 – 14.30 Dense (Store scene)
Kl.14.30- 15.30 Karl Kristian & De Store Drenge (Trailerscenen)
Kl.15.30 – 16.15 Sigurd Barrett (Store scene)
Kl.16.30 – 17.30 Ganz Tull (Store scene)
Kl.17.30 – 19.00 ALIVE (Store scene)

Læs mere om de enkelte programpunkter på Rock i Aulums Facebook side.

Vi ses til en fed dag!

Kl. 11.00-11.15: Åbningstale for Rock i Aulum // // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

“Kom og vær med når der endnu engang tændes op under Aulum Lystanlæg til Rock i Aulum 2024.
Her er der lidt for både de store og de små med fede programpunkter hele dagen. Læs mere om de enkelte programpunkter på Rock i Aulums Facebook side.

Vi ses til en fed dag!”

Kl. 11.15-12.00: Trylleshow med Gustav Urth // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.

I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.

Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

Kl. 12.00-12.45: Andreas Brandt Solo // Rock i Aulum (Lokation: Aulum Lystanlæg)

Bruce Springsteens uægte barnebarn leverer sine inderlige og tragiske historier iklædt en grandios og flamboyant rockfrakke.
Andreas Brandt stiller sig sårbart og ærligt i øjenhøjde med sit publikum, når han synger sine sange om selvopfyldelse, depression og kærlighed.

Musikken er en teatralsk blanding mellem americana og rock, hvor der er lånt fra både gospel, country og ikke mindst musical theater.

Kl. 12.45-13.30: Børnekor // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Kom og hør alle børnene fra byen og området synge skøn korsang.
Kl. 13.30: Mindelunden og livet // Søby Brunkulsmuseum
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum)

Mindelunden på Søby Brunkulsmuseum hædrer de 57 mænd, heraf 45 i Søby, som mistede livet under arbejdet med at grave brunkul. Derfor må det være et oplagt sted at kysse livet. Kulturkompagniet i Herning Kommune dramatiserer den barske virkelighed, hvor arbejdsmænd satte livet på spil i kampen for det daglige brød. Efter forestillingen på et kvarters tid, starter vi gravemaskinen fra 1932, og med musikere fra Herning Koncertorkester i spidsen går vi ned på Festpladsen, hvor orkestret underholder fra kl. 14.00.
Kl. 13.30-14.30: Dense // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Dense er et nyt alternativt-indierock band.
Deres lyd er sammenstødet mellem det idylliske og forstemmende. Denne lyd fremtræder opsigtsvækkende, energisk, intim og ikke mindst tæt som navnet afspejler. Dense bringer med sig en mur af lyd, som inviterer lytteren med til en støjende og samtidig melankolsk oplevelse.
Kl. 14.00: Valdemarsdagens Flagfest // Dannebrogs-Samfundet
(Lokation: Start ved Engholmcentret, Sdr. Felding)

Dannebrogs-Samfundets lokalforening i Herning Kommune indbyder alle til flagfest lørdag den 15. juni 2024.
Vi mødes med foreningens faner ved Engholmcentret i Sdr. Felding kl. 14.00. Med FDF orkester går vi faneoptog rundt i byen til Brugsens Have i Søndergade.
Kl. 15.00 vil borgmester Dorte West holde festtalen, og vi vil uddele et flag til den nye flagstang ved Brunkulsmuseet i Søby.
Endvidere vil vi uddele en fane til FDF i Snejbjerg med efterfølgende faneindvielse.
På dagen vil det være muligt at købe både vores lille DS flag samt forskellige pins og medlemskab.
Dannebrogs-Samfundet samarbejder med vores medlemmer Danske Seniorer i Sdr. Felding og Sdr. Felding Borgerforening.
Vel mødt til en festlig dag i en af Herning Kommunes mange bysamfund.
Kl. 14.00-15.00: Kys Livet fest på den røde løber med byens butikker // Byens butikker
(Lokation: Gådgaden)

En lang række af byens butikker støtter op om Kulturfest Herning og har i den forbindelse tænkt sig at lave en fest i Herning gågade. Oplev dem på den røde løber, hvor de vil fremvise præcis hvem de er.
Kl. 14.30-15.30: Karl Kristian & De Store Drenge // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og top musikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith.

Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.

Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.
Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!

Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Palle Hjorth på keys, klaver og harmonika
Søren Poulsen på trommer og percussion
Henrik Poulsen på elbas

Kl. 15.30-16.15: Sigurd Barrett // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Den folkekære entertainer og forfatter Sigurd Barrett har boet i danskernes hjerter siden sit gennembrud med Sigurds Bjørnetime og Hit med Sangen på DR 1. Siden har han spillet flere end 5.000 koncerter, udgivet mere end 30 albums og skrevet flere end 40 bøger, som i alt er solgt i knap 1 million eksemplarer.

Sigurd er ubetinget Danmarks familieentertainer nummer ét, og han favner både børn, forældre og bedsteforældre. Hans teaterkoncerter har spillet på Det Kongelige Teater, og hans turneer har bragt ham rundt i alle danske byer gennem de sidste 25 år. Senest har han udgivet 200 musikvideoer ”Syng med Sigurd” og vundet prisen for Årets Børnebog 2022.

Oplev Sigurd, når han ruller sig ud med alle sine kendte sange, og hvem ved – mon ikke Bjørnen Bjørn og Den grønne Pilfinger også har en finger med i spillet? Familieunderholdning af højeste kvalitet og et sikkert trækplaster til ethvert arrangement.

For hele familien, børn, forældre og bedsteforældre.

Kl. 16.00: Teaterforestillingen “KOLDT” // Team Teaterskole og Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Oplev forestillingen “KOLDT” skrevet af Andreas Garfield. Forestillingen spillet af Teams Teaterskoles ældste elever.
Kl. 16.00-17.00: Mindfulness med Ensemble MidtVest // Ensemble MidtVest og CONTAINCULTURESPORT (Lokation: Kulturgården, Nørregade 7)

Nyd en stund med stille ensemblemusik i liggestole ved CONTAINCULTURESPORT foran Huset7 i Nørregade

Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusik og skaber musikalske oplevelser helt ud over scenekanten. Vi lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor vi udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års
klassiske repertoire og fri improvisation.

Vi ønsker at skabe en personlig relation til publikum og gøre den musikalske oplevelse nærværende og relevant for et bredt publikum. Det gælder både når vi møder publikum i – og udenfor koncertsalen.

For musik er en ret – ikke et privilegium, og derfor er vi med til at sikre lige adgang til klassisk musik i yderområderne og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling.

Kl. 16.30-17.30: Ganz Tull // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Er et Jethro Tull tribute band fra Midtjylland. De spiller udelukkende Tulls musik. Bandet består af 5 modne herre alle født i 50’erne og 60’erne, vokset op med grupper som Led Zeppelin, Genesis, Focus – og ja, Jetro Tull.
Kl. 17.30-19.00: ALIVE // Rock i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Danmarks fedeste A-LIVE BAND leverer en uforglemmelig hit-parade, som sætter gang i danseskoene fra første anslag. Vi skal en tur gennem de funky 70’ere, de danske 80’ere og det top-moderne årtusind vi befinder os i. Musikken og festen skal opleves 100% A-LIVE!

Andrea Klausen / vokal
Frede Panduro / guitar
Martin Simonsen / keys
Christoffer Holm / vokal og bas
Rasmus Sitarz / vokal og trommer

KULTURFEST PÅ TUR

SØRVAD:

KULTURFEST PÅ TUR – DEN 12. JUNI

Arrangeret af Byfestudvalget

Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

Kl. 17.00: Foodtrucks

Nyd aftensmaden ved en af de lækre foodtrucks. Husk noget at sidde på!
Kl. 18.30-20.30: Fællessang i det grønne

Fællessang i det fri.

Kom og vær med til en herlig omgang sommer fællessang med Tina Wiberg aka Sanglærken. Midt under lockdown blev hun inspireret af Phillip Fabers fællessang på DR. Hun ønskede at tage ud i byer og skabe et stort fællesskab om musikken, men var udfordret af forsamlingsloftet indendørs.

I stedet inviterede jeg folk til at synge i det fri, hvor man kunne møde op i familiegrupper af 10 og holde 2 m. afstand. Med blot 25 sanghæfter under armen og en uvished om fremmøde, oplevede hun den allerførste aften en kæmpe opbakning med 170 deltagerre og så rullede “snebolden”. Lige siden har Tina været optaget af, hvad fællessang kan gøre for mennesker – og arbejdet optrådt til utallige fællessangsarrangementer.

Kl. 19.30: Kåring af årets kartoffelavler

I en pause i fællessangen kårer vi Årets Kartoffeavler. Kom og vær med i fejringen!

KULTURFEST PÅ TUR – DEN 13. JUNI

Arrangeret af Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning

Lokation: Det Legende Hus, Lupinvænget 2 i Sdr. Felding

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

Kl. 17.15: Musikbingo med Katrine fra Fermaten

Katrine kommer med det helt store musikalske bingoshow. Et koncept, som hun flere gange har afholdt på Fermaten – med stor succes. Denne gang handler sangene om KYS og LIVET. Det er ret simpelt at spille musikbingo. I stedet for tal på bingopladen, står der sange/kunstnere. Når Katrine spiller sange krydser man af på sin plade. Og den der først får en række eller pladen fuld vinder lækre præmier. Hvis man er lidt usikker på titler og bands, lover Katrine god hjælp undervejs – så alle kan være med. Arrangementet er gratis.
Kl. 18.00: Fællesspisning

Rig mulighed for at nyde aftensmaden midt i et fedt kulturprogram!
Kl. 19.00: Compagnie Alkhaly Camara

Alky er danser og koreograf fra Guinea Conakry, uddannet både på den berømte dansescene i Conakry og i 2014 fra det nationale guineanske kunstakademi “Institut Superieur des Arts de Guinée”, med speciale i traditionel guineansk dans og rytmer.

Han er direktør og koreograf for Ballet Foniké, en af de største traditionelle dansegrupper i Guinea, samt danseleder for den moderne danse- og teatergruppe Tawuly Creation. I 2012 grundlagde han sit eget dansekompagni i Dubreka, Guinea, kaldet Compagnie Alkhaly Camara, som nu er aktiv i København siden 2018, da Alky flyttede til Danmark.

Alky har mange års erfaring med at undervise børn, unge og voksne på alle niveauer.

Kl. 20.15: Koncert med Karl Kristian & De Store Drenge

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og top musikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith.

Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.
Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.

Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!

Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Palle Hjorth på keys, klaver og harmonika
Søren Poulsen på trommer og percussion
Henrik Poulsen på elbas

KULTURFEST PÅ TUR – DEN 14. JUNI

Arrangeret af Skibbild-Nøvling Borgerforening og Kulturfest Herning

Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter

Kl. 15.30: Indvielse af nyt festtelt med kreative værksteder for børn i alle aldre

Kl. 16.30: Gustav Urth – naturformidling og trylleri for børn og barnlige sjæle

“Kan en fladfisk skifte farve? Og er det rigtigt at en hest kan trylle et æble om til en pære?

Puds falkeblikket, for det går stærkt når Danmarks eneste Naturtryllekunstner ved hjælp af magi fortæller om de danske dyr.
I øjenhøjde tryllebinder Gustav de mindste.
Showet byder på tryllekunst i verdensklasse, høj faglighed, finurlige ballondyr, fremvisning af udstoppede dyr og 100% grinegaranti.

Både mor far og børn må indfinde sig med krampe i lattermusklerne, for det er et stensikkert hit hus alle når Gustav slår sig løs på de skrå brædder.”

Kl. 17.15: Musikbingo med Katrine fra Fermaten

Katrine kommer med det helt store musikalske bingoshow. Et koncept, som hun flere gange har afholdt på Fermaten – med stor succes. Denne gang handler sangene om KYS og LIVET. Det er ret simpelt at spille musikbingo. I stedet for tal på bingopladen, står der sange/kunstnere. Når Katrine spiller sange krydser man af på sin plade. Og den der først får en række eller pladen fuld vinder lækre præmier. Hvis man er lidt usikker på titler og bands, lover Katrine god hjælp undervejs – så alle kan være med. Arrangementet er gratis.
Kl. 17.00-20.00: SOL Foodtruck (Forudbestil flæskestegssandwich senest den 12. juni)

Nyd aftensmaden fra en af de lækre foodtrucks – forhåbentligt i dejligt vejr med godt selskab.
Kl. 19.00: Koncert med Karl Kristian og band

Karl Kristian udgav i november 2022 albummet ”Superhelt”, som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og top musikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith.
Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.
Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.
Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden – den er lidt en anden!
Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Troels Skjærbæk på bas
TBA trommer

Kl. 20.30: Musikalsk underholdning med lokale talenter

Traditionen tro kan du opleve fed lokal underholdning med musik ved lokale talenter. Kom og få en på opleveren!

KULTURFEST TO GO

8. juni – kl. 12.00-23.00: Musik i Lunden // Vildbjerg Borgerforening (Lokation: Vildbjerg Lund)

Møltrup Optagelseshjem har sørget for den rette stemning med to ansigter, der kysser livet i indgangen.

På Pladsen summer det er lykke, sommerstemning, fællesskab og god musik blandet med de mange frivilliges smil og store arbejdsindsats.

På dagen vil Sprog- og kulturholdets store arbejde med ”Kys livet” blive præsenteret med plancher og videooptagelser. På scenen vil et af vores band spille TV2s ”Kys det nu det satans liv” og danne rammen for integrationen af vores udenlandske medarbejdere her i Vildbjerg.

I pauserne er der mulighed for Kiss-cam som vil vises på storskærmen – giv den gas og KYS LIVET.

Program for dagen:
12-23 DJ Crazy Chris
12-13 Jerry og de unge fortolker Kys Livet med musik og sang på scenen.
13.30-14.30 Mette & Drengene
15-16 Devito
17-19 Festfabrikken
20-21 NOAH/Troels Gustavsen
21.30-23 Magi i Luften

8.-15. juni: Kreativ oppyntning med byens børn

Gå på opdagelse i Vildbjerg og se om du kan spotte de mange flotte Kys Livet udsmykninger!
15. juni – Hele dagen: Fejring af Valdemarsdag // Vildbjerg Borgerforening

Den flotteste flagallé med flere end 110 dannebrogsflag vejrer smukt i hele Vildbjerg by. På Niels Mouritsens Plads står store ansigter med ”Kys Livet” klar til fotoshoot, skriv på ansigterne hvorfor du kysser livet, når du sammen med din nabo, familie, venner eller hund er på selvvalgt gåtur i de flotte dannebrogs klædte gader i Vildbjerg.
12. juni – kl. 19.30: Den nødvendige samtale – foredrag med hospicechef Herdis Hansen // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Skibbild-Nøvling Forsamlingshus) // Tilmelding nødvendig

Døden er noget, som vi skal tale om – særligt når den er langt væk. Når den er tæt på, skal man have fokus på livet.Kom til et foredrag med hospicechef på Anker Fjord Herdis Hansen. Her kommer hun blandt andet ind på spørgsmål som “Hvad giver mening og indhold i den sidste tid inden livets afslutning?”, “Kan den nødvendige samtale hjælpe os med igen at turde tale om døden?”, og “Hvordan forbereder vi os, så det bliver egne ønsker og værdier der danner grundlag for beslutninger – og ikke de pårørendes eller sundhedsprofessionelle?”

Et foredrag der på trods af emnet rummer en masse håb og liv.

Find din billet her.

13. juni – kl. 16.00-20.00: Aktivitetsdag med Skibbild Billardklub og Open By night med Blå Kors Genbrug // Skibbild Billardklub og Blå Kors Genbrug (Lokation: Skjoldsvej 1)

Skibbild Billardklub inviterer til åbent hus, hvor man kan få lejlighed til at afprøve spillet og få en god snak. Der vil være mulighed for at købe pølser og drikkevarer. Samtidig holder Blå Kors Genbrug på samme adresse Open By Night med mulighed for at støtte den gode sag og købe en kop kaffe.
13. juni – kl. 18.00-21.00: Aktiv Familieaften // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Kig forbi sammen med familien til en livlig aften i sporten og det sociale samværs tegn.Kl. 18.00-19.30 Er der frit spil med floorball, badminton og pickelball. Der sørges for redskabsbane til de små.

Kl. 19.30-21.00: Turnering i floorball, badminton og pickleball. Der sørges for redskabsbane til de store.

14. juni- kl. 15.30-21.00: Kulturfest PÅ TUR i Skibbild-Nøvling med underholdning for store og små // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: Plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Nærmere information følger.
15. juni – kl. 09.00-15.30: Knyt Sammen Dag med underholdning og loppemarked // Skibbild-Nøvling Borgerforening (Lokation: plænen ved Skibbild-Nøvling Idrætscenter)

Kig forbi til en super hyggelig dag for hele familien med en masse aktiviteter på programmet.

  • Kl. 09.00: Fælles morgensang
  • Kl. 09.30: Fælles morgenmad
  • Kl. 10.30: Stjerneløb for alle
  • Kl. 11.30: Duoen med Claus og Morten spiller op på scenen i teltet
  • Kl. 11.30: Salg af mad og drikke
  • Kl. 11.30: Ansigtsmaling for børn
  • Kl. 11.30-15.30: Loppemarked (alle er velkomne til at opsætte stand)
  • Kl. 14.30: Salg af kasse og kage
9.-14. juni: Oppyntning af byen

I løbet af ugen kan du gå på opdagelse i Sørvad og mærke årets Kulturfesttema “KYS LIVET!”

Vi vil indfange øjeblikke og de mennesker der bor og lever i vores by. Billederne bruges til smukke guirlander, der vil pynte rundt omkring.

En lokal møbelsnedker hjælper med tilblivelsen af en vaskeægte kyssebænk, hvor du kan tilbringe en stund sammen med dit hjertes udkårne.

9. juni – kl. 10.00-12.00 på Stadion: Lokaldysten arrangeret af VUIF // Vinding Ungdoms- og Idrætsforening (Lokation: Stadion i Sørvad)

Kom og vær med, ung som gammel. På gåben, løb, på cykel, i barnevogn eller ladcykel. Alle tæller med, man bestemmer selv hvor mange km. Vi dyster mod 11 andre landsbyer i kommunen om at bevæge sig flest km pr. indbygger på 2 timer. Arrangementet er gratis. Der er gratis frugt, vand, the og kaffe hele formiddagen.

Sidste år vandt vi Gazelle Prisen for at være den landsby der havde forbedret sig mest fra året før. Prisen gav kr. 3000. Derfor serveres der gratis pizza kl. 12.00, til alle der er aktive samt frivillige hjælper. Drikkevarer kan købes med kontanter eller på mobile pay. Vi glæder os til at se mange fra hele sognet. Har i gæster, så tag dem endelig med til en lille motionstur og pizza.

10. juni – kl. 09.30: Morgensang på Torvet // Byfestudvalget i Sørvad og Præstbjerg Y Mens Club
(Lokation: Torvet i Sørvad)

Velkommen til morgensang for alle de friske. Vi skal synge sammen og hygge os i de skønne omgivelser på Torvet. Vi sørger for stole, borde, kaffe og rundstykker – og det er ganske gratis. Kræver ingen tilmelding så mød bare op og tag naboen med.
10. juni – kl. 18.30: Kom og oplev Sørvad og omegn på to hjul med Motionsklubben MedVIND // Motionsklubben MedVIND (Lokation: Fiskehuset Sørvad)

Kender du vores mange stier og små veje, vi har omkring Sørvad? Ellers glæd dig til en tur ud i naturen. Alle kan deltage.

Du kan vælge imellem disse tre ruter:
• Syd/vest ud omkring Tihøje, ca. 15 km.
• Nord/vest ud forbi Baunen/sandgraven, ca. 25 km (kun mtb/gravel)
• Syd/vest ”Morten Korch ruten” ca 10 km.

Vi mødes kl. 18.30 ved Fiskerhuset.

Alle har en cykel med og selvfølgelig en cykelhjelm. Ruterne egner sig ikke til smalle dæk, men kan godt køres på en alm cykel. Børn under 18 år må kun deltage ifølge med deres forældre. Når vi kommer tilbage, kan man købe øl/sodavand.

11. juni – kl. 12.00: Seniorfrokost // Byfestudvalget i Sørvad, Ungdommens Støtteforening og Amatørudvalget
(Lokation: Sørvad Hjemmeværnsgård)

Hjemmeværnsgården vil danne rammen for en rigtig hyggelig seniorfrokost, hvor der vil være fællessang og fortælling ved Jytte Mikkelsen.

Menuen er: Sild med karrysalat, stegte sild, tarteletter, flæskesteg med rødkål, rullepølse og hamburgryg. Hertil også rå æblekage med flødeskum.

Prisen for denne herlighed er 125 kr. pr. person. Tilmelding er nødvendig af hensyn til kokken, og dette gøres til Ungdommens Støtteforenings mobilpay nr. 356469 (når man har betalt er man tilmeldt).

Sidste tilmelding er den 3. juni. Der kan købes drikkevarer ved arrangørerne Ungdommens Støtteforening og Amatørudvalget.

11. juni – kl. 17.00-18.30: Oplev Sørvad som du ikke har set den før med Herning Orienteringsklub // Herning Orienteringsklub (Lokation: Sørvad Friluftsbad)

Oplev Sørvad på en ny måde, når du kan komme og prøve at løbe orienteringsløb, når Herning Orienteringsklub holder træning i Sørvad.

Orienteringsløb går ud på at finde poster i rækkefølge ved hjælp af kort over byen og naturcirklen. Der vil være baner i alle sværhedsgrader og længder, så selv om du ikke har prøvet orienteringsløb, kan du godt være med.

Banelægger er Karl Gammelvind og Anders Gammelvind fra Herning Orienteringsklub. Efterfølgende der vil være tidtagning og du vil efterfølgende kunne se dit og andres vejvalg mellem posterne på www.o-track.dk.

Mødested til start og slut: Sørvad Friluftsbad

12. juni – kl. 16.30-20.30: Fælleshygge i det grønne (en del af Kulturfest PÅ TUR) // Vinding Menighedsråd og Byfestudvalget i Sørvad

Kl. 16.30 starter vi dagen ud med underholdning for børn og barnlige sjæle ved naturformidler og tryllekunstner Gustav Urth. Der vil også være ansigtsmaling og hoppeborg. Kl. 17.00 vil det være muligt at købe mad i de 3 foodtrucks som kommer; Padogen, Kaspers Churros og Taengs køkken – samt salg af drikkevare/kaffe.
Der vil være opstillet borde (24 stk.) – men husk picnictæpper og klapstole.

Kl. 18.30 – 19.10 starter fællessang med Sanglærken (Tina Wiberg) med indlagt kaffepause fra kl. 19.10-19.45. Herefter afsløres årets kartoffelavler, og vi slutter fra kl. 19.45-20.30 af med endnu en omgang fællessang med Sanglærken.

12. juni – kl. 17.15: Vind Gymnastik – Opvisning med SommerRytme 2024 // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejecenter)

Vind Gymnastik inviterer til opvisning med SommerRytme 2024.
SommerRytme holdet består af 8 piger fra 4. klasse, der alle er helt vilde med rytme og bevægelse.

De sidste 10 uger har de hver onsdag samarbejdet om at sammensætte koreografier til fede serier, som de glæder sig til at fremvise. Kom og giv dem jeres opbakning når de viser deres opvisning i forbindelse med byfesten i Sørvad.

Imens kan I nyde lækker mad fra de 3 food trucks som er opstillet på pladsen. Husk selv at medbringe tæpper – klapstole. Der er stillet borde op.

13. juni – kl. 18.30: Familiebanko // Byfestudvalget, VUIF Amatørudvalget og SKI Svømmeudvalg (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Kom og vær med til årets bingo-banko spil i Sørvad Kultur og Idrætscenter.

Man kan vinde skønne præmier sponsoreret af byens og omegnens butikker og erhvervsdrivende. Bankospillet vil være tilpasset så alle kan være med. Vi får hjælp af Ungdommens venner som opråber.
En del af overskuddet fra bankospillet går til at købe ting til svømmebadet.
Der kan købes kaffe, kage, snack, øl og vand.

14. juni – kl. 17.00: Beach Volley Turnering // Byfestudvalget i Sørvad og VUIF (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Fredag den 14. Juni er der atter beachvolley turnering for voksne (+16 år).

Kom gerne udklædt, og med godt humør og kampråb. Tilmelding af hold med min. 6 deltagere, og holdnavn til mobil nr. 50716489 Mette Helene Pedersen.

Tag gerne resten af familien med som tilskuere, så vi får en fest. Turneringen starter kl. 17.00.

14. juni – kl. 17.00: Fredagskysset // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Kom og vær med til indvielse af byens nye kyssebænk.
14. juni – kl. 17.00-00.00: Fest på Festpladsen // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Fredag d. 14 juni åbner festpladsen op fra kl. 17.00 – 00.00. Her vil der være muligt at bestille mad gennem SKI (se programpunkt nedenfor), der vil være opstillet borde og stole på parkeringspladsen ved SKI Der vil hele aftenen være fadølsanlæg samt slush ice.

Der vil være mulighed for at prøve skyde- og sigteevnen af i vores skydevogn, dåseskydning, andedam for de mindste samt basket. Så her er altså rig mulighed for at udfordre brormand, naboen eller kammeraterne. Byfesten håber at rigtig mange vil støtte godt op om aftenen. Live musik med Popstøj fra kl. 21.00 – 00.00 (se programpunkt nedenfor)

14. juni – kl. 17.30-20.00: Beach Party // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Friluftsbadet danner endnu engang rammen til årets Beach Party i Sørvad. Arrangementet er for alle børn i 2.-6. klasse med en entré på 50 kr. Entreen inkluderer pølser, drink og snacks. Det kræver ingen tilmelding.

Som altid kan du se frem til Kongespil, Beach Volley, lækker mad og hygge med vennerne.

14. juni – kl. 18.30-20.30: Fællesspisning i forbindelse med Fredagskysset // Byfestudvalget og Sørvad Kultur- og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter – parkeringspladsen)

Der er fællesspisning fredag aften i forbindelse med vores store festaften “Fredagskysset” som byder på lidt af hvert.

Der er mulighed for at bestille mad – maden kan nydes i tidsrummet 18.30 – 20.30.

Der vil på Sørvads Kultur- og Idrætscenters parkeringsplads være opstillet borde og stole som man kan sidde og nyde maden ved.

Menuen består af: Skinkesteg – flødekartofler – pastasalat- årstidens salat. Pris for voksne er 150 kr. – børn fra 4 år- 9 kl. 75 kr. (0-3 år gratis)

Bestilling og betaling kan ske fra den 27. maj – 7 juni. Bestilling og betaling skal ske på mail til ski@ski-center.dk eller på sms til 29449563 senest fredag den 7. juni. Betaling via MobilePaynr. 38536. Ved tilmelding og betaling får man besked og nummer retur.

Hovedarrangøren er Sørvad Kultur- og Idrætscenter.

14. juni – kl. 21.00-00.00: Livemusik med Popstøj // Byfestudvalget i Sørvad og Sørvad Kultur og Idrætscenter (Lokation: Sørvad Kultur og Idrætscenter)

Når Popstøj spiller op til dans, så er der garanti for en god fest!

Kom forbi på Festpladsen og sving træbenet til alle de gode gamle og måske nogle af de nye. Og tag endelig naboen med!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet