Fredagskoncerter på Torvet

10 FEDE FREDAGSKONCERTER PÅ TORVET I HERNING

Kom til ⚠GRATIS⚠ koncert på Torvet i Herning 10 fredage i løbet af foråret og sommeren🥳🤩

Programmet ser foreløbig sådan her ud

 10/5 – Maria Montell med band

 17/5 – Thomas Ring

 31/5 – Paul Banks & Jakob Dinesen (saxofonist)

 7/6 – Joakim Lykke

 14/6 – Nice Little Penguins

 28/6 – TBA

 5/7 – Anne Dorte Michelsen

 18/8 – Vingborg / Valencia

 23/8 – Marie Frank

 30/8 – Stig Møller Band

Koncerterne starter kl. 17.00 og varer til kl. 19.00.
Det er foreningen “Hjertet af Herning”, der står bag, og Herning Kommune bidrager med scene og lyd.

❤️VELKOMMEN TIL HERNING❤️

 

Fredagskoncert med Thomas Ring, 17. maj 2024

Thomas Ring

Torvet, 17. maj kl. 17.00-19.00

Thomas Ring er en dansk singer-songwriter, der blev kendt for at vinde musik-talentkonkurrence X Factor. Finalen blev afholdt i Parken for mere end 40.000 begejstrede fans.
Allerede året efter X-Factor udsendte Thomas sit succes – debutalbum på Sony Music, og Thomas fik efterfølgende forlænget sin pladekontrakt med endnu en albumudgivelse.
Thomas Ring en af de deltagere i X Factors historie, der har haft allerstørst succes efter programmet og når man lytter til Thomas’ karismatiske stemme, for står man sagtens hvorfor.

Fredagskoncert på Torvet med Poul Banks og Jakob Dinesen, 31. maj

Poul Banks og Jakob Dinesen

Torvet, 31. maj kl. 17.00-19.00

Paul Banks og Jakob Dinesen gæster Torvet i Herning og det musikalske besøg byder på et fantastisk duospil, der balancerer på kanten af folk, jazz, blues, ragtime, country og gospel.

Paul Banks er kendt som stilskabende guitarist, og har udgivet hele 15 plader i eget navn og medvirket på omkring 100 udgivelser med andre kunstnere. Jakob Dinesen er en af sin generations mest personlige danske saxofonister og udfylder med sin tenor hele det musikalske register.

Fredagskoncert på Torvet med Joakim Lykke, 7. juni

Joakim Lykke

Torvet, 7. juni kl. 17.00-19.00

Joakim Lykke er en vild, men også følsom 42-årig mand, med masser af musikalsk erfaring og siden 2006 har Joakim været en aktiv del af den danske rock, pop og folk-scene, i forskellige konstellationer som sanger, sang-skriver og oftest med en akustisk guitar som faste håndvåben.
Musikken er, hvad Joakim Lykke kalder “singer-/songwriter rock with noter af pop”, med en klar vibe af 1990’erne.

”Jeg ønsker at give publikum og gæst en unik oplevelse, hvor nærvær og intimitet er i højsædet, hvor alt er skrællet væk, hvor det er en “nøgen” musiker der synger sine sange, på nært hold og i kraft af den intime afstand til publikum, har “noget på spil”.

Fredagskoncert på Torvet med Nice Little Penguins, 14. juni kl. 17

Nice Little Penguins

Torvet, 14. juni kl. 17.00-19.00

Siden Nice Little Penguins storhittede i begyndelsen af 90’erne med ”Rain Keeps On Falling”, har trioen udgivet i alt syv studiealbums. Deriblandt platinsælgende ”Flying” hvorfra titelnummeret for længst har opnået evergreenstatus – både herhjemme og i udlandet.

I 2018 var trioen på sin største turné siden starten og gæstede flere end 50 danske byer. Og året efter fejrede de 25-årsjubilæet for ”Flying” med endnu en stribe koncerter over hele landet. De mange koncerter gav orkesteret et energiboost, og 2020 er blevet brugt på at kanalisere energien over i sangskrivning og indspilning af et nyt album.

Artist annonceres senere

Torvet, 28. juni kl. 17.00-19.00

Fredagskoncert på Torvet med Anne Dorte Michelsen, 5. juli

Anne Dorte Michelsen

Torvet, 5. juli kl. 17.00-19.00

Sangskriveren Klaus Kjellerup fra bandet Tøsedrengen stod i 1980 og manglede en god tekst til bandet, og kontaktede derfor Anne Dorte, der på det tidspunkt spillede i sit eget band Sødsuppe, der som så mange andre bands øvede i øvelokale-kollektivet ”Fairplay”. Tøsedrengene havde allerede udgivet et album, og resultatet af Anne Dortes tekst blev kæmpehittet ”Sig du kan Li mig”, hvor Anne Dorte synger duet med Henrik Stanley Møller.

Nummeret blev Tøsedrengenes store gennembrud, og det overraskende hit kickstartede det, der skulle blive en af de mest vellykkede alliancer i dansk popmusik. Samarbejdet mellem Michelsen og Kjellerup gav os de nærmeste udødelige klassikere ”Drop dine løgne”, ”Ud under åben himmel”, ”En lykkelig familie” og altså ”Sig du kan li’ mig” Men også samarbejdet med Tøsedrengenes anden sangskriver Michael Bruun blev betydningsfuldt med sange som ”Indianer”, ”Pas på dine blå øjne” og ”Vi var engang så tæt”.

Fredagskoncert på Torvet med Vingborg/Valencia, 16. august

Vingborg/Valencia

Torvet, 16. august kl. 17.00-19.00

Med pianist Hannah Vingborg i spidsen, er Vingborg/Valencia et fremadstormende navn på den danske jazzscene.
Kvartettens kompositioner bærer præg af nysgerrighed og skabertrang. Omdrejningspunktet for gruppens lyd er enkle, stærke melodier, som trækker tråde til den nordiske jazzscene og navne som bla. Mathias Eick og Hvalfugl. Gruppen tager inspiration fra mange musikalske verdener – bla. både rock, folkemusik, afrobeat mm.
Det er moderne, drømmende og legende jazz!

Måske du har haft æren af dem Live i løbet af sommeren, hvor de Bl.a. har spillet på Spot Festival, Jelling Festival og Riverboat Festival

Fredagskoncert på Torvet med Marie Frank, 23. august kl. 17

Marie Frank

Torvet, 23. august kl. 17.00-19.00

Marie Frank er en umiskendelig stemme i international og dansk scenekunst. Hendes vokal udtrykker på en gang den uskyldige glæde og den modne indsigt, og man er ikke i tvivl når én af hendes altid iørefaldende melodier toner frem og inviterer indenfor.

På den aktuelle udgivelse gengiver hun rejseerfaringerne med den oprigtighed som kun den personlige oplevelse giver adgang til
I år er det 25 år siden at debuten Ancient Pleasures udkom. Den var begyndelsen på den store musikalske rejse Marie har inviteret sine lyttere med på i 25 år.

Og rejsen er netop grundtemaet på hendes seneste album Vel Undervejs der udkom sidst i oktober 2023 og som udgøres af ti personlige sange om det, der sker ved bevægelsen gennem livet. Hun besynger behovet for nærvær i en turbulent tilværelse, hvor de broer der forbinder os, er i fare for at falde sammen. Hun synger også om håbet i kuldslået kærlighed, om de opbyggende og nedbrydende mønstre der tegner sig, og om de uundgåelige stenslag man får undervejs. Selv siger hun:

”Som turnerende musiker er jeg ofte selv undervejs fra sted til sted, men sangene handler mere overordnet om rejsen for den enkelte. Om hele tiden at være på vej og forsøge at nyde turen og være til stede, også når ruten indeholder blindgyder, omveje og smalle og mørke stier man ikke har lyst til at balancere på”.

Fredagskoncert på Torvet med Stig Møller Band, 30. august kl. 17.00

Stig Møller Band

Torvet, 30. august kl. 17.00-19.00

Der er sikkert mange, som tværs gennem tidens hashtåger husker flower power`ens frontfigur fra dengang rock blev kaldt for beatmusik; Stig Møller; nogen kalder ham for Danmarks nationalhippie, og det ser ikke ud til at gøre ham noget.

Når Stig Møller er på scenen, er der en masse respons og feed-back fra Stig til publikum og fra publikum til Stig.

Stig har en meget ligefrem og underholdende facon at være på og en stor voksende fanskare, der ofte udgør stammen i Stigs publikum.

Stig startede som folkesanger i 1960’erne. I København var Las Vegas scenen, men Stig rejste også rundt i Europa. I slutningen af 60’erne var Stig med til at danne STEPPEULVENE, og senere igennem 1970’erne var Stig med i grupper som: Skousen/Ingemann – Starfuckers – Skjald m.fl., og det er også blevet til egne LP-udgivelser og eget orkester, nemlig: Stig Møller Band.

Igennem diverse grupper har Stig Møller placeret sig som solist med bl.a. udgivelsen: ”SIKKEENDEJLIGDAG”

Peter Ingemann er oprindelig jazzmusiker, men via jobs med Peter Belli i slutningen af 1960’erne blev kontakten til rock-scenen resultatet, der gjorde Ingemann til el. -bassist og sanger i Young Flowers. I løbet af 1970-80 satte Ingemann sit præg på grupper som: Skousen/Ingemann – No Name – Røde Mor – Drops og Bellami.

Det er blevet til adskillige LP-indspilninger både med selvstændige numre fra de grupper Ingemann tilhører, og som studiemusiker for diverse solister.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet