Fællesskabet “Nuancer”

Janet har startet LGBTQ+ fællesskabet ’Nuancer’ op her i Herning.
Hvad er dette fællesskab, og hvem kan være en del af det? Lær mere om hvad Nuancer er, og hvorfor dette fællesskab er vigtigt.

Hvad er Nuancer?
Nuancer handler om sammenhold og plads til forskellighed. Det er et sted, hvor LGBTQ+ mennesker kan mødes og føle sig velkommen.
Det skal være et sted, hvor der er plads til at dele og et sted, hvor man ikke føler sig alene.
Tryghed er virkelig vigtigt. Sammen med dette, er det også et sted, hvor man kan komme og have det sjovt.
Nuancer har til formål at få folk til at føle sig mere tilpas i deres egen by. Så de har et sted, hvor de føler, de hører til, fortæller Janet.

Bag Nuancer står Janet og Kiril i samarbejde med Huset No7 og alle de andre mennesker, som har lyst til at være en del af fællesskabet.

Navnet Nuancer kommer af, at vi alle er forskellige, men stadig passer helt perfekt sammen. Nuancer er et sted, hvor der er plads til forskellighed. Et sted hvor du kan komme og være lige præcis dén, du er.

Der er plads til alle slags mennesker fra alle nationaliteter i alle aldre – alle er velkommen.

Man bestemmer selv, hvor meget og hvor lidt man vil involvere sig. Man kan for eksempel både være med til at arrangere ting, men det er også helt okay, hvis man foretrækker ’bare’ at deltage.

Nuancer blev til, da Huset No 7 spurgte Janet, om hun ville starte et fællesskab som dette op. Herning mangler nemlig lige præcis et sted som dette.

Janet fortæller, at der engang har været en LGBTQ+ bar i Herning, men den lukkede ned for nogle år siden.

Huset No7, Janet og Kiril tror på, at der er en målgruppe i Herning, som vil sætte pris på at have et fællesskab som dette, hvor de kan mødes med ligesindede. De mener også, at et fællesskab som dette, skaber plads til sammenhold, forskellighed og en åben kommunikation.

Visionen for projektet er at skabe et frirum til LGBTQ+ mennesker i Herning. Her kan man mødes, og der kan planlægges events, som er relevante for denne målgruppe.

Det er et sted, hvor man kan mødes med ligesindede, og måske kan det gøre, at man ikke føler sig alene.

Har I planer om events i Nuancer?

”Ja, det har vi. Men lige nu er fokus på at finde de mennesker, som mangler et sted som dette. Og derefter har vi planer om at lave mange forskellige slags events” fortæller Janet.

Nuancer er et sted, hvor målet er, at folk skal komme og snakke med en, hvis de har brug for det. Et rum eller en telefon som er åben i et bestemt tidsrum hver uge.

”Det vi gerne vil er at give de mennesker, der er usikre, et sted hvor de kan komme hen og snakke med nogle ligesindede” fortæller Janet videre.

 

Hold øje med Nuancer, hvis dette lyder som et sted og fællesskab for dig!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet