Dus med himlens fugle – Kulturfest Herning 11.-18. juni 2022

Det er ligesom en sommerdag på den grønne eng. En blid brise blæser let forbi. Den giver et friskt pust i ansigtet, og efterlader håret lidt pjusket. Et jordbær i munden, smagen af sommer og fugle, der kvidrer. En følelse af frihed og glæde bruser frem i maven, imens man kan høre små biers summen i blomsterne på engen. Lukkede øjne og et let, drømmende sind. Det er lige her lykken er. Og livet.

Kulturfest Herning vil i 2022 summe af fuglefløjt, frihed og folk, der flokkes.

Frie fugle flyver

Efter en periode, hvor Coronapandemien har ligget som en tung skygge over hovederne på os, er de mørke skyer nu fortrukket fra vores hverdag, og lyset er kommet tilbage – Det samme er muligheden for at leve.

Siden Off Road 2017 har vi i Herning Kommune oplevet en årlig og mangfoldig Kulturfest.

Kulturfesten har vakt begejstring, glæde, forundring og ikke mindst skabt fællesskab omkring kunst og kultur. Mulighederne og ideerne, der opstår til Kulturfest Herning, har med det tværgående blik på kultur affødt nye måder at gøre forskellige ting på.

Kulturfest Herning har vist sig at være lige netop det, der har medvirket til at skabe nye relationer, spændende og udfordrende kulturelle tiltag og samarbejder på tværs, hvor medejerskab og medskabelse har været i højsædet. Et samlet kulturliv har bredt sig under ét fælles og vedkommende tema, som fortolkes og pirrer nysgerrighed, kreativitet og kunstnerisk udfoldelse blandt kulturinstitutioner, deltagere og frivillige.

 

Dette baggrundtæppe præger forslaget til temaet for Kulturfesten i 2022, hvor ønsket om frihed naturligvis fylder de flestes hjerter.

Med det kommende års tema ”Dus med himlens fugle” vil vi flyve ud i fællesskab på nye kulturelle vinger og netop sprede den glæde og meningsfuldhed, der er så afgørende for det levende liv.

Med temaet griber vi ud efter friheden sammen, og gør den til en del af os selv – igen.

Vi skal være dus i livet, og i tanke og krop, og vi skal flyve højt og møde det ukendte, for at vende tilbage med ny inspiration og mindeværdige oplevelser.

Kulturfest Herning letter i Aulum 11. juni, flyver rundt i hele kommunen ugen i gennem og hele flokken samles til fælles afslutning 18. juni i Herning.

Mød projektgruppen

Line Hillerup, Kulturhusleder, Huset No7 – no7lh@herning.dk

Carsten Gjerløv, koordinator, Kulturelt Samråd Herning – kshcg@herning.dk

Rikke Andersen, Spillestedsleder, Fermaten – rikke@fermaten.dk

Lise Siig Nørskov-Thomsen, Områdeleder, Herning Bibliotekerne – biblth@herning.dk

Dorthe Bebe, Teaterleder, Team Teatret – dorthe@teamteatret.dk

Bodil Markmøller, Formand for Ældrerådet Herning – markmoller@mail.dk

Michelle Marie Østergaard Johnsen, Kulturkonsulent, Herning Kommune – bekmj@herning.dk

Sune Sylvester Madsen, Bykoordinator, Herning Kommune – beksm@herning.dk

Tobias Nørgaard Pedersen, Fotojournalist, Herning Kommune – komtn@herning.dk

Pia Trab Worm, Projektleder, Herning Kommune – bekpw@herning.dk

MISSION

Kulturfest Herning vil være den årlige kulturfest i Herning, som samler borgere på tværs af sociale, økonomiske, kulturelle og generationelle baggrunde i en fælles fejring af kulturen i Herning Kommune.

Kulturfest Herning vil være en platform for samarbejde på tværs, hvor alle interesserede bydes op til dans og aktiv deltagelse – med det fælles mål at flytte grænser for kulturel forståelse og kvalitet, etablere nye fællesskaber og hylde mangfoldigheden.

Læs mere

VISION

Kulturfest Herning vil være den årlige begivenhed i Herning, hvor borgerne får mulighed for at opleve, prøve, høre, føle, sanse og mærke hele kommunens kulturliv i bred forstand, samtidig med at der også præsenteres nye og anderledes kulturelle og kunstneriske formater.

Når der er Kulturfest Herning, er der noget for alle, man møder noget eller nogen, man ellers ikke ville have mødt – og man kan ikke nå det hele!

VÆRDIER

Kulturfest Herning vil være en event for ALLE. Dog med en anerkendelse af, at alt ikke skal være for alle.

Kulturfest Herning vil præsentere indhold fra mange genrer og for forskellige målgrupper hvert år. Indholdet vil variere fra år til år under et årligt tema.

Kulturfest Herning præges og formes af de institutioner, foreninger og andre partnere, der vil være med. Konceptet skal være rumligt, så Kulturfest Herning kan være foranderlig.

Læs mere

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet