Ensemble MidtVest

Elleve prisvindende individualister fra nogle af verdens bedste konservatorier danner tilsammen Ensemble MidtVest.

De formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på internationalt niveau.

Ensemblet har optrådt i Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Italien, Storbritannien, Grækenland, Brasilien, Ca-nada og USA – herunder tre gange i Carnegie Hall i New York. Circa 80 årlige koncerter i ind- og udland bli-ver det til.

Ud over med traditionel kammermusik arbejder ensemblet med improvisation. Ambitionen er at udvikle et fælles, unikt musikalsk sprog, hvor grænser mellem stilarter og genrer ikke eksisterer, og hvor intuitionen, samspillet og kreativiteten styrkes.

I den forbindelse har jazzmusikeren Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet siden 2007.

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002. Det er siden blevet kendt for sin ambitiøse og kreative programlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet. Besætningen består af klassiske musikere med speciale i kammermusik og rummer en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist.

En række højtprofilerede gæstemusikere har gennem årene været samarbejdspartnere. Og siden 2014 har fagottisten Sergio Azzolini ageret kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på den tidlige klassiske musik.

Ensemble MidtVest er et af Danmarks fire klassiske basisensembler og støttes af Statens Kunstfond samt af Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner. Herudover samarbejder ensemblet med adskillige sponsorer.

Siden sommeren 2009 har ensemblet haft til huse på HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

Læs mere på Ensemble MidtVests hjemmeside

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet