HEART

På Herning Museum of Contemporary Art finder både det klassiske og det nye. Blandt andet kan du opleve design, der knytter sig til egnens mangeårige historie med kunst og tekstilproduktion.

HEART byder på 3 til 4 årlige særudstillinger inden for temaerne history, future og design. Museet er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv, båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som skabte fundamentet for museets samling.

Aage Damgaard var en landskendt skjortefabrikant fra Herning, som fik stor succes med skjorter af navnet Angli. På Damgaards Angli-fabrikker florerede et levende kunstnerisk miljø præget af en række eksperimen-terende danske og udenlandske kunstnere, som Damgaard havde inviteret til at skabe ny kunst i den moder-ne skjortefabrikations rammer.

Kunstnere som Piero Manzoni, Robert Jacobsen, Paul Gadegaard, Svend Wiig Hansen, Sven Dalsgaard og Carl-Henning Pedersen kom til Herning og satte byen på den anden ende.

Det oprindelige museum, Herning Kunstmuseum, blev til i 1977. Da det i 2009 åbnede i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl, ændrede museet navn til HEART.

HEART er ekstraordinære kunstoplevelser i storslået arkitektur.

Se mere på Herning Museum of Contemporary Arts hjemmeside

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet