Forsamlingshuset i Skarrild

VELKOMMEN UDENFOR I FORSAMLINGSHUSET

Forsamlingshuset er et kunstprojekt i Ringkøbing-Skjern, Varde, Struer og Herning, som er skabt på tværs af professioner, kunstarter og fællesskaber. Kommunerne er officielle samarbejdspartnere for projektet, men både lokale ildsjæle, borgerforeninger og kultursteder er i høj grad være med til at forløse værkets potentiale.

Med Forsamlingshuset bruger kunstnerne Lars Bech Pilgaard, Mathias Winther Kjeldsen og Johannes Björkman det folkelige kultursymbol som inspirationskilde til at samle mennesker om kunsten i naturen.

Sammen med skulptør Vladas Suncovas fra Litauen har de konstrueret fire lydskulpturer, der fysisk fortolker elementer fra de traditionelle forsamlingshuse. Det er inkluderende og inviterende konstruktioner, som gennem den to-årige udstillingsperiode vil danne ramme for lokale aktiviteter, højtidsfejringer, pop-up koncerter og festivaler – præcis som de traditionelle forsamlingshuse.

Udover at være et samlingssted for fællesskaber og samvær, så er Forsamlingshuset også en lydkunstoplevelse, der reflekterer over forsamlingshusets historie og bruger den omkringliggende natur, som altid har haft enorm betydning for de fire egne, hvor lydskulpturerne opsættes.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet