Når kulturen er løftestang – Kultur på Recept i Herning

Når man har det psykisk svært, kan det være svært at finde overskud i hverdagen. Det vil Herning Kommune lave om på.

Kultur på Recept har i flere år været brugt i Sverige med stor succes. Her bliver ledige eller sygemeldte borgere med en psykisk sårbarhed som angst, stress eller depression tilbudt at komme ud i kulturlivet. Det har vist sig at hjælpe dem i deres hverdag.

Herning Kommune gør nu Sverige kunsten efter. Siden årsskiftet har flere kommuner landet over kastet sig ud i projektet. I Herning har det siden april været en mulighed at få Kultur på Recept.

Projektet er for alle borgere mellem 18 og 64 år, der er i risiko for en lang sygemelding eller en lang ledighedsperiode på grund af psykisk sårbarhed. Man henvises til projektet af sin jobkonsulent, vejleder, socialrådgiver eller læge. Projektet er et frivilligt led til at komme lidt tættere på at kunne vende tilbage til sit job eller arbejdsmarkedet.

 

Borgere får livslysten igen

Herning Kommune tilbyder i efteråret 2017 forskellige kulturforløb af 10 ugers varighed. Her kommer borgerne ud på en af kommunens kulturinstitutioner i 3 timer to gange om ugen. Borgerne får lov til at fordybe sig i kulturen, og det har haft en rigtig stor effekt.

“Vi har haft borgere i foråret der siger, at forløbet har givet dem livslysten igen. Det synes jeg, er utrolig meget værd”, udtaler projektleder Michelle Marie Johnsen.

I efteråret 2017 kan deltagerne enten komme i Skovsnogen, på Herning Bibliotek, på Herning Billedskole eller på Herning Musikskole. Der bliver altså tilbudt forløb for enhver smag – man kan enten komme ud i naturen, få lov til at læse og skrive, stifte bekendtskab med billedkunst eller lære at lytte til musik på en helt ny måde.

 

Få mere information

Til slut understreger projektleder Michelle Marie Johnsen, at det vigtigste formål med projektet er, at borgerne selv synes, at deres livskvalitet bliver bedre. “Det vigtigste er, at borgernes selvoplevede helbred bliver bedre. Det er svært at måle helt klinisk videnskabeligt på det, så hvad borgerne selv siger og tænker er det vigtigste for os”, siger Michelle. “Det er i øvrigt heller ikke en forudsætning at man er god til at hverken male eller synge – man skal bare have modet til at prøve kulturen af.”

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om Kultur på Recept, kan du se mere på hjemmesiden www.herning.dk/kulturpaarecept eller på projektets facebookside.

Torsdag d. 13 juli kl. 13.00 er der desuden åbent borgermøde på CEB, Godsbanevej 1 i Herning. Her kan man høre mere om projektet og blive præsenteret for efterårets forløb. Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet